Нова фотозона: на Тернопільщині чоловік виростив унікальне квіткове поле із тисячі кольорових кал

Нова фотозона: на Тернопільщині чоловік виростив унікальне квіткове поле із тисячі кольорових кал
  • Із двох цибулин житель села Підгайчики, що на Теребовлянщині, виростив ціле поле незвичних для нас кал. 
  • Сюди вже приїжджають туристи зі всієї області, щоб пофотографуватись. Хоча сам чоловік каже, що уваги до його роботи вже навіть забагато. На таке він не очікував.

Нашим журналістам вдалось поспілкуватись із сестрою власника квіткового поля Василя Романчука, пані Олександрою. 

Жінка розповідає, що самого квіткаря увага журналістів трохи втомила, тому наразі спілкуватись він не хоче.

- Минулого року поле у Василя було майже таке саме, але людей не було практично. Цього року я вирішила допомогти братові і опублікувати в мережі запрошення людям, які б змогли поглянути на таку красу, і їх тепер стільки, що ми навіть не могли подумати, - говорить Олександра Остяк. 

Відео дня

Жінка каже, що відвідувачів побільшало після сюжету про квіти на телеканалі "1+1". Подивитись на красу власник дозволяє безкоштовно, якщо хочете фотосесію - заплатіть 50 гривень, бо під час довготривалого перебування на полі є ризик, що кущі пошкодяться, як було вже не один раз. 

- Мій брат каже, що пішов такий наплив людей, що аж сам здивувався. Тому з журналістами він вже неохоче спілкується, - каже Олександра. - Якщо хочете приїжджати - будь ласка, вас приймуть. Варто лише попередньо зателефонувати. Але від зайвої уваги Василь вже трохи втомився. 

У соцмережах ж усі просто в захваті від такої краси. 

 

Із двох цибулин - тисяча кущів

Олександра Остяк розповідає, що спочатку її брат придбав на місцевому ринку звичайні дві цибулини кал, але вони настільки йому сподобались, що потім захотілось ще. 

- Цибулини брат висадив в горщики і почав розмножувати так, - каже жінка. - Зараз вже близько тисячі кущів. То є дуже велика праця. Цибулини треба викопувати, берегти їх до весни і тоді знову висаджувати, бо взимку в нашому кліматі вони не вижили б. 

Світлина від Олександри Остяк.

Сама Олександра каже, що у неї стільки терпіння, щоб виростити таку красу немає, тому єдине, чим допомоагає братові, це приймає замість нього дзвінки відвідувачів. Бо ж в ньгого біля будинку немає покриття. 

- От нещодавно були люди одразу після дощику, трохи затоптали, то Василь вже там сапає, щоб був гарний вигляд, - продовжує сестра квіткаря. - Ми думаємо про те, щоб встановити там фотозони. Люди запитували, чому нема. Але насправді це все вийшло дуже спонтанно. 

Світлина від Олександри Остяк.

Сам вивів новий сорт квітів

Зараз на мініполі є 7 видів цих квітів. А один із кольорів чоловік створив сам і другого такого кьольору в світі немає. 

- Він дуже довго вивчав, як за тими квітами доглядати, бо для наших місць вони є незвичні, - продовжує сестра Василя Романчука.  - Є один такий вид, який мій брат створив сам, зробив селекцію. Зібрав насіннячко, потім його вирощував в горщику, потім в грядку і тепер у нього є свій колір. 

Світлина від Олександри Остяк.

Жінка каже, що запрошувати людей на свій городи вирішили спонтанно, мовляв, досить такою красою милуватись наодинці. 

- Спочатку ми думали просто розповісти людям про те, що квіти можна купити на букети, - каже Олександра. - Бо це справді краса. Така квітка може стояти в вазі до місяця. І не в'яне. Хіба це не диво?

Світлина від Олександри Остяк.

Довідка

Село Підгайчики розташоване за 7 км від Теребовлі. Дорога з Тернополя автобусом займе близького години. Автобуси як з центрального автовокзалу, та й і з приміського відправляються кожні півгодини. Вартість квитка - 40 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Lesya Tsaryk

    Доброго дня. Підкажіть де саме знаходиться така краса? Дякую
  • Оля Колотило

    Це кали....
  • Uly Hordiu

    село Підгайчики, що на Теребовлянщині
  • Оксана Павлова-Робота

    Напишіть ще, будь ласка, номер телефону, за котрим можна домовитися про фотосесію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up