Новий ректор педуніверситету вважає себе затятим трудоголіком

Новий ректор педуніверситету вважає себе затятим трудоголіком
Фото з особистого архіву Богдана Буяка

Ділові зустрічі, конференції, гора документів та щільний графік…А який новий ректор Тернопільського національного педагогічного університету у світському житті? 

15 грудня 2017 р. наказом Міносвіти і науки України Богдана Буяка призначили ректором ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Новий ректор розповідає, що студентом був дуже старанним, дисциплінованим і відповідальним. Гарно вчився, а пари прогулював рідко і лише з корисною метою.

  • Дуже важко було тоді у 1992 році студенту-історику знаходити відповідну літературу, - розповідає ректор. – Доводилося дуже ретельно відфільтровувати всю інформацію для вивчення справжньої історії.

Богдан Буяк трошки заздрить сучасним студентам, які мають все необхідне для легкого навчання: інтернет, ноутбуки, планшети, принтери, флешки. Тоді цього задоволення не було. І доводилося шукати інформацію у бібліотеках, а конспекти писати від руки.

Відео дня

До того ж, пан Буяк на 3 курсі навчання координував роботу студентського наукового товариства.

  • Тоді було багато роботи, - розповідає Богдан Буяк. – Моє життя було сконцентроване навколо навчання, громадської діяльності та наукової роботи.

Але ректор переконує, що попри таку зайнятість, знаходив час для дозвілля. Каже, що жваво займався КВН-ським рухом. Спершу сам брав участь в іграх, виступаючи за команду історичного факультету «Родина Алексів». А згодом тривалий час виконував місію голови журі Західноукраїнської ліги КВН.

  • На моїх очах на сцені «Березолю» зростали зірки – Сергій Притула, «VIP-Тернопіль», «Вар’яти», - розповідає ректор.

Каже, що коли ректор Володимир Кравець вручав йому диплом, то підсвідомо розумів, що колись, можливо, так само обійматиме посаду ректора.

  • Напевно, немає такого випускника, який би не мріяв стати генералом в освіті, - каже пан Богдан. – Були амбіції, я дійсно хотів довести світу, що чогось таки вартий у цьому житті.

Шлях до ректорства був досить тернистим. Після закінчення університету ректор мав можливість попрацювати у звичайній сільській школі. Він викладав історію та правознавство. Каже, цей досвід був своєрідним випробуванням для нього.

Потім життя поставило пана Буяка перед вибором:  або залишитися менеджером системи громадського харчування і культурно-дозвіллєвої діяльності, або дописувати дисертацію і йти в систему вищої освіти.

  • Я вибрав друге, - розповідає ректор. - Потім з’явилася вакантна посада проректора з наукової роботи. А у мене завжди був потяг до самовдосконалення і освоєння чогось нового. І я кинувся з головою у систему організації наукової діяльності.

15 грудня 2017 р. Богдан Буяк призначений ректором ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Часу для сім’ї у нього дуже мало. Мовляв, трудоголізм – це діагноз. Він дуже важко лікується. Хіба що періодами можна підліковувати.

  • Хіба коли домашні уже скажуть: «Давай, зупинися, треба пройти курс реабілітації», - жартує ректор. – Тоді я прислухаюся. Але загалом сім’я з розумінням ставиться до моєї зайнятості. Якби не вони, то я би не досяг того, чого досяг. Я дуже вдячний сім’ї, яка мене жваво підтримувала у всіх починаннях. Були такі періоди, коли зникав з дому і на місяць, і на два. Але вони мене розуміють.

З дружиною Богдан Буяк познайомився в студентські роки. Він був другокурсником, вона першокурсницею.

  • Ми вчилися на одному факультеті, - розповідає ректор. - І так історично склалося, що в 1997 році після закінчення університету я взяв її за дружину.

Старший син пана Богдана навчається на 2 курсі факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І. Франка. І марить ще з 5 класу дипломатичною місією.

  • Йому ніхто не перечив, - каже ректор. – Ми поважаємо його вибір. На сьогодні я вважаю, що він успішно долає шлях до досягнення цієї дипломатичної ниви. Інший мій син – навчається у 3 школі у 5 класі. Я дуже приязно і дружелюбно намагаюся формувати систему виховання синів. У нас дружні відносини.

У ректора нещодавно з’явився домашній улюбленець – метис німецької вівчарки та лабрадора. 9-місячна Джедді робить купу шкоди, але вже прижилася і стала повноцінним членом сім’ї.

Бажаємо новому ректору успішної діяльності, а університету - процвітання.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Такі всі трудоголіки і багато працюють, а дипломи, як і вища освіта не мають цінності взагалі, можливо не у той бік працюємо, а?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up