ONUKA про Тернопіль: «Тут гарне повітря та вдячна публіка»

ONUKA про Тернопіль: «Тут гарне повітря та вдячна публіка»
Костюми та образи ONUKA – це заслуга талановитої художниці-костюмера Лесі Патоки та її студії

Гурт ONUKA вибився в чарти європейських країн після фантастичного виступу в якості запрошеного гостя на «Євробаченні» у Києві. 31 травня ONUKA виступить у Тернополі

Концерт ONUKA відбудеться у Тернопільському драмтеатрі, початок о 19.00.

Вокалістка гурту Наталія Жижченко в інтерв’ю “RIA плюс» розповіла про свою творчість та плани.


- Після виступу на «Євробаченні» ваш альбом став популярним у багатьох європейських країнах? Для вас це стало сюрпризом? Чи є у планах концерти в Європі?

Відео дня

- Звичайно, ми розуміли, що після виступу на “Євробаченні» про ONUKA вперше дізнаються глядячі з багатьох країн. Але для нас досить неочікуваним стало те, що через два дні після виступу наш останній міні-альбом Vidlik почав з’являтись в чартах iTunes і вийшов на перше місце в Британії, Франції, Німеччині, Швеції тощо. Це дуже приємно! Щодо концертів, то днями ми виступили у Польщі. Потім буде Румунія. Ми не квапимось з цим, але поступово робимо кроки назустріч європейській аудиторії.

- Чи можливий переїзд ONUKA за кордон? Чи ви все ж бачите свою творчість тут, в Україні?

- Київ – моє улюблене місто. Мені тут добре, тому в мене немає наміру щось міняти.

- Чому ви не брали участі у відборах до «Євробачення»? Чи плануєте взяти участь у «Євробаченні» наступного року?

- Ні, не планую. «Євробачення» – це вокальний пісенний конкурс, де в пріоритеті поп-музика. ONUKA – це електронний проект, в якому я відчуваю себе перш за все митцем, а не співачкою.

- Хто пише для вас пісні, придумує костюми та ідеї для кліпів?

- Пісні пишу сама. Музику - разом з Євгеном Філатовим. Женя також є режисером деяких наших кліпів. Він працює разом з Олександром Добрєвим, який знімає не тільки наші кліпи, а й концерти. Костюми та образи ONUKA – це в великій мірі заслуга Лесі Патоки та її студії. Вона дуже талановита. До речі, саме вона і надихнула мене на те, щоб створити проект ONUKA.

- Як давно ви вже на сцені? Розкажіть історію назви гурту

- Я на сцені з чотирьох років. Ще в дитинстві грала на сопілці та приймала участь у різних дитячих музичних конкурсах. У юнацтві мене захоплював діджеінг. Цьому я присвятила декілька років. Логічним продовженням цього стало створення електронного тріо Tomato Jaws. Протягом 10 років ми робили інтелігентну танцювальну музику – хаус, діп-хаус тощо. Паралельно з цим я якийсь час співала в гурті Kooqla. Потім після невеликої паузи зважилась на новий крок у творчості – разом з Євгеном ми створили проект ONUKA.

— Що таке успіх у вашому розумінні?

- Можливість цілком присвячувати себе улюбленій справі. Це — найцінніше.

- Знаємо, що в Тернополі ви вже не вперше. Чим вам подобається наше місто? Що вам тут найбільше запам’яталося?

- Так, не в перше. В моєму розумінні Тернопіль – це тихе, спокійне місто, в якому є декілька цікавих історичних пам'яток. Перш за все це, мабуть, місцеві церкви. Тут гарне повітря та вдячна публіка.

Довідка

Придбати квитки на концерт ONUKA можна у касі театру або на сайті https://www.concert.ua. Ціна 240-540 грн

​​​​​​​

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up