Отець-блогер: як у Тернополі "Падре Серж" проповідує слово Боже через YouTube

Отець-блогер: як у Тернополі "Падре Серж" проповідує слово Боже через YouTube
  • Отець Сергій Ганчаров створив відеоблог "Падре Серж", де доступно з позиції церкви говорить про “заборонені теми”: корупцію, секс, алкоголь, татуювання та інші.
  • Для чого священнику вести свій відеоблог, дізнавалась журналістка “20 хвилин”.

Отець Сергій Ганчаров - уродженець Мінська. А 8 років тому його відправили на служіння до України.

- Я народився в Білорусії, - розповідає отець Сергій. - Коли подорослішав - прийняв рішення ходити за Хрестом, повірив в Господа і прийшов до греко-католицької церкви. 

А коли чоловік прийняв рішення йти до монастиря, то архімандрит направив його в монастир до України. 

Відео дня

- Я не вибирав в яку країну мені їхати, але зараз я радий, що в Україні, - каже Сергій Ганчаров. - Спочатку в Україні у мене був період навчання, а згодом мене висвітлили на священника і перше призначення, яке в мене є - це Тернопіль. 

Отець входить в спільноту редемптористів України. 

Відеоблог, як місія 

- Відеоблог - це місія сьогоднішнього дня, - розповідає отець Сергій. - Колись, коли апостоли проповідували, то вони виходили в місця найбільшого скупчення людей, наприклад, ринки чи синагоги. А зараз люди великою своєю масою збираються в інтернеті і тому це хороша платформа для проповідей.

Отець Сергій Ганчаров зазначає, що, на його думку, в Україні ще слабка медіакомунікація в церквах і тому він вирішив протаранити шлях таким інтернет-проповідям.

- На відео я можу говорити сленгом, емоційно, а суть в тому, що молоді - це зрозуміло, - каже чоловік. - Для когось це може бути незвично. Звісно, для старшого покоління в церкві я не буду промовляти вуличним сленгом, але у своєму блозі я говорю мовою зрозумілою для молодих людей.

Ісус давав зрозумілі для людей приклади та говорив простою мовою. Це є свідченням, що в звичайному житті теж присутній Господь, а не лише в церковному, пояснює отець.

Більш ніж дві тисячі підписників

- 50% моєї аудиторії - це молоді люди, від 25 до 35 років. Ще 30% віком від 18 до 25 років, - продовжує отець. - Мої підписники - це люди із якими я щиро говорю. Я навіть знаю певну кількість своїх фоловерів. 

Священник розповідає, що духовенство також дивиться його блог. З його слів, для них його блог - це певний виклик та приклад того, що проповідувати Слово Боже можна і таким чином.

Отець розпочав вести свій блог лише кілька місяців тому, після Великодня. Але вже його YouTube-канал набирає тисячі переглядів. Священник назвав його "Падре Серж". Каже, буде продовжувати його вести і старатись достукатись до серця кожного.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • ВолодяУкраїна

    Яка приємна світла Людина дякую за вашу працю бажаю вам успіху   Христос царь всіх царів Слава на Віки!!!
  • Olya Tluchkevuch

    Мені імпонує
  • Ігор

    Я передивився всі його відео на одному диханні:)
  • Тарас Коковський

    навряд чи можна погодитись з таким тлумаченням щодо татуювання, однак декому воно може сподобатись :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up