Пам'ять про героїв живе вічно: на спогад про бійця «Азову» Павла Баса

Пам'ять про героїв живе вічно: на спогад про бійця «Азову» Павла Баса
  • Сьогодні, 1 листопада, тернополяни поминають померлих. У цей день на кладовищах відправляють поминальні панахиди, ставлять свічки, вшановують тих, хто відійшов у засвіти. 
  • Редакція «20 хвилин» не забуває про наших героїв, які боролися за Україну і полягли за нас.
  • Одним із таких героїв є тернополянин Павло Бас –  відчайдух, який із початком бойових дій на Сході вступив до полку особливого призначення «Азов» і загинув...у різдвяну ніч 2015 року від ворожої кулі. 
  • Рідні, друзі, побратими згадують Павла найтеплішими словами. Згадаймо і ми своїх героїв!

 

Тернополянин Павло Бас служив у батальйоні «Азов». Під час артобстрілу Маріуполя він потрапив під вогонь «Градів». Воювати пішов добровольцем. На Сході провів три місяці...

1 листопада на Микулинецьке кладовище до рідного брата Павла Баса і обох батьків йде Кароліна Любчик. 

Відео дня

Про Павла вона розповідає окремо і з трепетом: закарбувався у пам'яті не лише старшим братом, а й справжнім другом. 

Біографія героя

Бас Павло Іванович – військовик, молодший лейтенант, боєць полку особливого призначення «Азов» Національної гвардії України.

Павло Бас народився 1 липня 1988 року у Тернополі. Закінчив Тернопільську ЗОШ №12, навчався в Тернопільському комерційному інституті за спеціальністю товарознавця, але залишив навчання. Пішов працювати, щоб допомагати родині. Захоплювався музикою, добре грав на гітарі та співав, малював мультиплікаційні анімації. Був прихильником тернопільської «Ниви», не пропускав жодного матчу.

Брав активну участь у Революції Гідності, із початком бойових дій вступив до полку особливого призначення «Азов». На передовій пробув близько трьох місяців. Загинув у різдвяну ніч 7 січня 2015 під час обстрілу з РСЗВ «Град» у селі Гранітне біля Маріуполя.

Поховали Павла Баса 11 січня 2015 року на Микулинецькому цвинтарі біля могили матері. Залишились молодші сестра й брати. 18 серпня 2015 року рішенням Тернопільської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно). 11 січня 2016 року на будинку в Тернополі, де мешкав Павло Бас, встановили пам’ятну дошку.

Таку інформацію знаходимо про Павла на офіційному сайті Тернопільської обласної бібліотеки для молоді.

Пам'ять живе

Товаришка Павла Баса – Мар'яна Янчук розповідає, що Павло запам'ятався їй дуже душевним і щирим хлопцем. Серед своїх —  був душею компанії. 

 Жінка каже, доки ми пам'ятаємо його — доти він і живий. 

Відкрили бійцю «Азову» Павлу Басу меморіальну дошку на будинку в Тернополі, де герой мешкав.

Читайте також: На роковини від смерті бійця «Азову» Павла Баса встановили меморіальну дошку 

До дня захисників і захисниць України ГО «Сильна Галичина» випустила пам'ятні конверти із поштовими марками героїв, серед яких і Павло Бас.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач94

    Павле Велике дякую тобі за твій неоціненний вчинок який коштував най дороще що може бути це життя нехай бог подарує мир та спокій  усім домівкам за які ти  відав най дороще Слава Україні Герою України Павлу Тричі Слава Слава Слава.

keyboard_arrow_up