Паркувальних місць, зелених зон, світла: чого ще тернополянам бракує для комфортного життя?(ОПИТУВАННЯ)

Паркувальних місць, зелених зон, світла: чого ще тернополянам бракує для комфортного життя?(ОПИТУВАННЯ)
  • Забагато забудов, мало парків та локацій для культурного відпочинку. Немає місця для паркування автомобілів та інформації про заходи у Тернополі. Це лише невеликий перелік невдоволень тернополян.
  • Журналісти «20 хвилин» вирішили запитати у людей, чого їм бракує для комфортного проживання у місті. Що вони хотіли би змінити у Тернополі? Їхні відповіді дивіться на відео!

Робити своє місто затишним та комфортним для проживання потрібно навіть під час повномасштабного вторгнення: зберігати історичну частину міста, озеленювати його, тримати в доброму стані дороги, дбати про людей похилого віку. Ці речі роблять життя наших тернополян приємнішим, а місто – зразковим. Чого хочуть мешканці Тернополя – читайте у матеріалі. 

Ці виключення світла – вже забагато

Ігор, 33 роки, тимчасово не працює

Відео дня

 – Бракує зелених місць та зон в Тернополі. Також дещо погані дороги, багато ям, особливо біля будинків. Найбільше дратують відключення світла. На мою думку, це забагато. Хоч би 3 на 3 години вимикали.

 

 

 

 

Забагато забудов

Галина, 40 років, вчителька

 – Хочеться, щоб залишались сквери і їх не вирубували. Деякі забудови не вписуються у загальний ансамбль міста. Потрібно зберегти історичну частину. Щоб таких забудов не було, не треба продавати ту землю. Хоч і люди відстоюють, та влада робить своє. 

 

 

 

Зберегти тернопільську інтеліґенцію

Леонід, 64 роки, джазовий піаніст

 – Я хочу, щоб люди берегли стару тернопільську інтеліґенцію, бо їх вже так мало… Це і дуже гарні лікарі, і педагоги. Якщо є можливість, то треба їм трошки допомогти матеріально, цікавитись, чи щось їм потрібно. Я був би дуже радий, якби хтось тим займався. З них все починається...

 

 

 

Потрібно більше культурних подій

Софія, 23 роки, менеджерка

 – Я нещодавно подумала, що нічого не знаю про культурні події в Тернополі, мені бракує цього. Мало подій в місті. Можливо, вони відбуваються, і я просто не в курсі. Але бракує оголошень саме про малі події. Наприклад, можу знайти інформацію про заходи в «Березолі» чи Драмтеатрі, а про малі чи середні івенти на різну тематику нічого немає.

 

 

Все влаштовує

Володимир, 21 рік, барбер

 – Щодо світла, мене нічого не турбує. Як зранку немає електроенергії і треба помитися, то грію два тазики води і так миюся. Вважаю, що немає на що жалітися, у нас спокійно та комфортно. 

 

 

 

 

Всього хочеться

Надія, 65 років, пенсіонерка

– Та всього хочеться, і парків, і всього. Обходжуся тим, що маю. Якщо чогось не вистачає, змирилась з тим. Живу я в дев’ятиповерховому будинку на Київській. Поки є сили, рухаюся. Не треба лінуватися.

 

 

 

 

На кожному місці будова

Мирослав, 34 роки, тимчасово не працює

 – Забагато забудов це факт. Дуже забагато. На кожному місці будова. А особливо на «Новому Світі», одна за однією. Забагато також і реклами, вона на кожному кроці. 

 

 

 

 

Мало місць для паркування

Світлана, 36 років, приватний підприємець

 – Мені, як тернополянці та власниці автомобіля, бракує паркувальних місць. Тих, які є, дуже мало для такої кількості машин, яка існує у Тернополі. І багато місць, де встановлені знаки, що забороняють паркування. Біля шкіл в години пік практично місць для паркування немає. Найперше, потрібно не ущільнювати те, що вже забудовано. Також було би добре зменшити обмеження щодо зупинки і паркування авто.

 

 

Автори: Андрій Менько, Юлія Іноземцева.

А що ви хотіли б змінити у нашому місті? Напишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (83)
  • Галина Грицина

    В нас  наше місто Бучач потребує доброго господаря.
    Місто історичне,але занедбане.
    В нас реставрація ратуші вжепроводиться 20р.
    Фігури з ратуші не світять на повернення.
  • Сергій Лета

    Та сама біда й у Рівному, ніде навіть ступити .
  • Ivan Tsyhyl

    Люди думають про розваги.А хто буде думати про розвиток  промисловості у місті. Чи їм базару вистачає.А може батьки вишлють з закордону.
  • Gaia Skaletska

    Хочеться, щоб не вирубували парки, щоб було багато зелені і менше забудов в центрі міста, бо вже аж забагато забудов, краще би розбудовували Тернопіль за містом

keyboard_arrow_up