Патрони й не тільки. Подружжя з Тернополя креативно розмальовує боєприпаси для військових (ФОТО)

Патрони й не тільки. Подружжя з Тернополя креативно розмальовує боєприпаси для військових (ФОТО)
  • Тарас і Любов Флисники віднедавна знайшли для себе цікаве заняття – розпис різноманітних використаних гільз від вогнепальної зброї.
  • Свої готові вироби подружжя потім дарує нашим захисникам або продає охочим, а кошти донатять на ЗСУ чи жертвують на ремонт бойових автівок.
  • Як захопились такою незвичною справою і скільки патронів вже розмалювали – ми поспілкувались з ними й дізналися.

Тарас Флисник працює на невеличкому місцевому СТО. З перших днів повномасштабної війни там допомагають нашим захисникам – готують автомобілі до відправки на передову. Їхня станція техобслуговування налагодила зв’язок з добровольчим батальйоном (назву не вказуємо).

– Люди купують автівки на фронт, доставляють нам. Ми їх підремонтовуємо, камуфлюємо чи фарбуємо в інші кольори, які замовляють військові. Далі бійці з цього батальйону переправляють їх у «гарячі» точки, – розповідає нам пан Тарас.

Родина Флисників

Якось військові привезли йому дві використані гільзи і попросили розмалювати. Тарас подумав, що може це буде цікаво зробити дітям. Вирішив запропонувати покреативити своїй шестирічній донечці і приніс патрони додому. Але трапилось так, що творче заняття сподобалось не їй, а дружині Любові. Вона так захопилась ним, що попри роботу у б’юті-сфері, на дозвіллі продовжує розписувати боєприпаси й до сьогодні. Скільки гільз вже розмалювала – навіть не злічити…

Відео дня

– Розповім про ці дві перші. Ми мали акрилові фарби, і донечка захотіла, щоб на одній гільзі був прапор України, а на іншій – бандерівський стяг. Трішки вона розмальовувала, трішки я доповнила. Нашу творчість чоловік заніс хлопцям з добровольчого батальйону, – говорить Любов Флисник. – Вони її оцінили, і попросили ще декілька зробити, щоб потім виставити їх на аукціоні. Всі виручені кошти підуть на підтримку Збройних Сил. Звичайно, я не залишилась осторонь!

На відео можна побачити, як Тарас дарує розмальовану гільзу від гранатомета бійцю. Це Роман – один із засновників добровольчого батальйону. Військовики із його угруповання «постачають» подружжю Флисників різні (наголошую, цілком безпечні) боєприпаси, зокрема й патрони.

Що вони привозять, посміхається Тарас, те дружина вдома розмальовує. Він особисто не малює, а лише передає «матеріали» коханій. Батальйон має чимало знайомих серед військових бригад з інших регіонів. Тому сімейна справа тернополян давно відома й за межами нашого міста.

Всю мистецьку складову взяла на себе Любов. Зізнається, що професійного навчання з живопису ніколи не проходила. Але їй подобається малювати. Якщо бачить якусь красиву картинку, яка запала в душу, намагається її повторити. Ескізи інколи бере з Pinterest.

Часто замовляють козаків, червону калину, тризуб. Розписані гільзи Флисники дарують нашим захисникам, або Тарас віддає їх тим благодійникам, які найбільше донатять на купівлю машин для фронту. Подружжя також приймає замовлення від містян, тобто звернутися до них може будь-хто охочий. Свої вироби людям пропонують придбати за довільну вартість.

– До мене нерідко телефонують і запитують: «Тарас, а чи не могла б дружина розмалювати щось?». Я відповідаю: а чому б ні! Гільзи ми маємо. Просто скажіть, що хочете, аби Люба зобразила на них. Дехто дарує подібні речі друзям, рідним чи знайомим. Конкретної ціни на них немає. Платіть, скільки хочете, або скільки маєте можливість. Кожна отримана копійка піде на ремонт автомобілів чи на купівлю певної необхідної амуніції для наших хлопців, – пояснює чоловік.

На даний момент, зауважує Тарас Флисник, до нього щоб купити розмальовані гільзи, звертались лише знайомі або пересічні люди, які випадково побачили фото у соцмережах. Світлини нових виробів чоловік періодично публікує у сторіс на сторінках у соцмережах. Лінки на них додаємо:

– Ми вже мали на замовлення чотири чи п’ять наборів гільз з козаками. Так-так, тих з популярного мультика! Чоловік говорив, що хлопці ще просять зробити один-два набори. Загалом, вже більше трьох десятків атрибутів розмалювала точно, – завершує нашу розмову Любов.

Якщо Вам сподобалась творчість родини, ви можете звернутись до них, просто написавши Тарасу у приватні повідомлення в соцмережах. Як вам ідея від подружжя?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anna Tomashevska

    Супер ідея
  • Anna Szcześniak

    і що з тим робити?

keyboard_arrow_up