Пече торти на замовлення та робить обшивку до бойлерів. Неймовірна історія успішної тернополянки

Пече торти на замовлення та робить обшивку до бойлерів. Неймовірна історія успішної тернополянки
  • Встигнути усе і навіть більше за один день — це реально. Переконує 20-річна тернополянка Світлана Бодзінська.
  • Із 15-річного віку вона займається власною справою. Зараз на замовлення робить дивовижні солодощі. А ще допомагає батькові у родинній справі, яка здається зовсім не жіночою. Історію дівчини та смачні авторські рецепти читайте у матеріалі.

Цукерки незвичайних  форм, мусові десерти різних смаків та торти навіть із двома чи трьома поверхами. Важко повірити в те, що цю красу власноруч творить тендітна 20-річна дівчина. 

Проте наша героїня, Світлана Бодзінська таку справу поєднує із ще однією роботою. А, крім того, займається благодійністю та щодня відвідує спортзал.

— Випічку на замовлення почала робити, коли мені було 16. Починала я із трендових на той час корпусних цукерок. Їх роблю і зараз, тож часто представляюсь не тільки як кондитерка, але і як шоколатьє, — розповідає дівчина. — Згодом навчилась робити кейк-попси, мусові тістечка, капкейки, пряники, зефір та торти. 

Відео дня

Які десерти в тренді

Ми запитали у кондитерки, які торти зараз найбільше до вподоби тернополянам. За словами, «солодкої майстрині», у тренді бісквітні торти, не менш популярними є порційні десерти. Їх часто замовляють як подарунки до святкових подій.

— Якщо говорити про оформлення — то популярний мінімалістичний дизайн. Часто люди просять прикрасити торти живими квітами. Це виглядає дуже святково, —  продовжує Світлана. —  А от мастики та кольорові креми вже відходять на друге місце. 

Як і у всіх інших сферах, у кондитерстві більше уваги почали звертати на те, щоб усі продукти були натуральними та не шкодили здоров`ю і фігурі. І наша героїня переконує, що солодощі можуть бути корисними. 

—  Їсти, пекти, замовляти десерти, які не зашкодять фігурі та за які не соромно, — це сучасно. Модними їх вважали кілька років тому. Тепер така практика — норма, —  вважає дівчина. —  Зараз популярними є використання чіз-крему та мусові тістечка із желатином. Багато клієнтів просять додавати до випічки ягоди та фрукти.

Усе роблю з любов`ю

Кенді-бари та торти на два-три поверхи дівчина часто робить і ночами. Зізнається, звикла до такого режиму. Доводиться жертвувати тривалим сном. 

— Буває, що роботи дуже багато, особливо пік був влітку, коли сезон святкувань днів народжень, весіль. А крім того, я роблю випічку і для однієї кав`ярні в Тернополі, — каже співрозмовниця. —   Зараз коли замовлень дуже багато, я прошу прийти помічницю, але і це не рятує від безсонних ночей.

За тиждень Світлана може приготувати до десяти тортів. Каже, що уся випічка в неї лише з любов`ю. Бо десерти усе відчувають і настрій, з яким ти берешся до роботи, надзвичайно важливий. 

Усе встигати = спати 4-5 годин 

Навіть важко уявити, як кондитерство можна поєднати із ще однією роботою і навчанням. Дівчина навчається на 4-му курсі ЗУНУ за спеціальністю «міжнародні економічні відносини». Повільний ритм життя не для неї. 

— Ще одна моя робота — на виробництві у батька. Він займається опалювальною технікою. У цеху допомагаю встановлювати ізоляцію на водонагрівні баки, — каже Світлана. — Я не боюсь будь-якої роботи, хоча багато хто дивується і каже, що ця робота не жіноча. Я стараюсь усе встигнути. Хоча часто сплю по 4-5 годин, засинаю о 12-1 годині ночі  і прокидаюсь о 5-ій чи 6-ій ранку. 

Дівчина обожнює спорт. Щоденні заняття в тренувальному залі. Світлана переконує, найголовніше в житті — це бути корисною для інших. Тому не раз вона організовувала благодійні ярмарки з власними солодощами.  Зараз планує також зробити благодійний майстер клас для діток-сиріт.

Мотивацію дав батько

— Мій батько — успішна людина. Коли мені було 15 — він вирішив мене змотивувати і показати, як це заробляти самій. Тому кишенькові гроші я з того часу не отримую. І саме це стало поштовхом до того, аби розвиватись та вчитись заробляти самій. Зараз дуже вдячна йому за цей поштовх,  — розповідає Світлана. 

Спочатку було нелегко, але усі продукти для випічки дівчина закупляла сама у Тернополі, з ними маршруткою доїжджала до Великих Гаїв. Готує дівчина вдома. Їй виділили кухню спеціально для кондитерки. 

— Тоді це, звісно, не було так багато продуктів, як зараз, коли я можу за день спекти кілька тортів, але і це було нелегко, — каже кондитерка. — Але я пишалась тим, що роблю це сама. 

Ми запитали дівчину, якою вона бачить себе через п`ять років. І у відповідь почули, що завжди насамперед вона хоче залишатись небайдужою до проблем інших. А ще — розвиватись і йти тільки вперед.

Рецепти смаколиків від Світлани Бодзінської

Солона карамель 

Інгредієнти на 200 г

 Цукор - 115 г

Вода - 30 г 

Вершки (жирність не менше 30%) - 100 мл; 

Масло вершкове -35 г (кімнатної темп) 

Сіль - 1 ч. л. 

Як готувати:

Цукор і воду - карамель в сотейнику варимо до красивого янтарного кольору (дуже слідкуйте за цим, щоб не перепалити!) Чим темніша карамель, тим більше буде гірчити. Має бути ніжно коричнева. В іншому сотейнику розігріваємо вершки (не доводимо до кипіння, як тільки починаються малесенькі бульки - одразу знімаємо з вогню) Обов’язково користуємося силіконовою лопаткою, металевою заборонено, бо карамель може звернутися. І наші гарячі вершки двома частинами вливаємо до карамелі (яку зняли з вогню) та акуратно, і водночас ретельно помішуємо. Як тільки перестає бурлити наша карамель - додаємо масло обов’язково кімнатної температури! І тоді аж сіль. Також можна перебити її блендером . Наша солона карамель готова! Всім смачного!

Конвертики з варенням

Інгредієнти:

• мука - 700 г

• розпушувач - 1/2 пак.

• цукор - 100 г

• масло - 400 г  (кімнатної темп.)

• сметана - 280 г

• яйця - 2 шт. (не обов’язково, якщо не додаємо їх, то зменшуємо кількість муки)

• варення

• пудра

Спосіб приготування:

1. Змішуємо сухі інгредієнти.

2. Розтираємо це все з маслом у крихту.

3. Додаємо сметану (я ще додала 2 яйця)

4. Як замісили тісто - розкатуємо його тонко (я це роблю одразу на пергаменті), підсипаючи муку по поверхні та зверху тіста, щоб не прилипало до скалки чи стола.

5. Викладаємо на пергамент, виміряємо лінійкою та розрізаємо по  квадратику 5 см або 7 см.

6. Викладаємо варення та робимо конвертики, а також ми їх закріпили зубочистками, щоб воно не розвалювалося при випіканні.

7. Ставимо в пічку на 10-15 хв/180*

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Tanya Stavinska

    Дуже тішусь за таких дітей і батьків! Молодці😍😍😍
  • Назар Стефанів

    Тупорилий піар

    Чорній Анастасія reply Назар Стефанів

    Назар Стефанів таких як вона не купа..покажіть жінку,яка поєднує 2 різні професії ,виглядає красиво і все встигає?
    Вона молодчинка,і такий піар навіть корисний для молоді,оскільки зараз таких мало!

    Назар Стефанів reply Назар Стефанів

    Чорній Анастасія Та таких як вона в Тернополі куча
    Чим це вона така унікальна?

    Чорній Анастасія reply Назар Стефанів

    Назар Стефанів похваліться чим ви особливий?
    Про заздрість уже все зрозуміло...а щось таке дійсно корисне вмієте робити?

    Karina Lui reply Назар Стефанів

    Назар Стефанів слава Богу, хоч читати вмієте😁

    Назар Стефанів reply Назар Стефанів

    Karina Lui Тупішого коментару я ще не читав

    Karina Lui reply Назар Стефанів

    Назар Стефанів можливо і піар. Але працює і то не легкого працює , а не дрихне зранку до ночі , не тиняється по закаулках, не сидить в гаджетіах зранку до ночі і т.д. т.п.
  • Надія Дереш

    І працьовита і красуня , любо подивитись на таку дівчину.

keyboard_arrow_up