Підтримайте петицію про присвоєння звання «Герой України» Віктору Чорноокому з Шумщини (посмертно)

Підтримайте петицію про присвоєння звання «Герой України» Віктору Чорноокому з Шумщини (посмертно)
  • Захисник України Віктор Чорноокий загинув 29 серпня 2022 року на Херсонщині у 47-літньому віці.
  • На офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрували Петицію про присвоєння військовослужбовцю звання «Герой України».
  • Хто такий Віктор Чорноокий і скільки ще залишилось днів для підписання Петиції?

Петиція №22/192840-еп «Про присвоєння звання Героя України штаб-сержанту Чорноокому Віктору Петровичу (посмертно)» була опублікована 15 травня 2023 року. Її авторка – Валентина Петльована.

Цитуємо:

«Штаб-сержант Чорноокий Віктор Петрович загинув 29 серпня 2022 року під час наступальних дій українських сил на Херсонщині. Воїну було 47 років.

Віктор народився 12 лютого 1975 року у селі Тилявка Шумської громади Тернопільської області. Закінчив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

2018 року Віктор пішов служити за контрактом до Збройних сил України. Брав участь в ООС у Донецькій і Луганській областях. Під час повномасштабної війни ніс службу в 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді. Був командиром бойової машини.

Завжди усміхнений, мав власну життєву позицію, чітко її дотримувався, ніколи не стояв осторонь від проблем. Віктор – патріот та приклад справжнього Героя!

Прошу присвоїти звання Героя України Чорноокому Віктору Петровичу (посмертно)».

Відео дня

Журналістка «20 хвилин» Ірина Белякова була одногрупницею Віктора у студентські роки. Говорить, що він був серцем їхньої дівочої філологічної компанії.

Людина-душа, непоборний оптиміст, який заряджав всіх і все навколо позитивом та здоровою байдужістю до дрібного, непотрібного і зайвого. Він ніколи не був ідеальним та, чесно кажучи, і не прагнув цього. У нього був інший талант: бути щирим і справжнім, – розповідає Ірина.

До завершення терміну підписання Петиції залишилось 86 днів. Станом на 17.37 21 травня її підписали всього 1946 людей з необхідних 25 тисяч.

Всі наші Захисники, які зараз на фронті і ті, що вже здійнялись до Небесного війська, заслуговують на звання Героїв.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що на сайті Президента зареєстровані ще дві петиції про присвоєння звання «Герой України» (посмертно): чорків’янину Сергію Челікіну та капітану з Тернополя Сергію Королю.

 

Читайте також:

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (139)
  • Любов Рамська

    Підтримую
  • Николай Лукасик

    Вічна світла пам'ять шана.Низький уклін.Слава Герою.Царство небесне земля пухом.Співчуття рідним близьким.Підтримую питицію присвоєння Героя.
  • Оля Оля

    Підтримую
  • Зеня Герцунь

    Підтримую

keyboard_arrow_up