Подружжя митців з Київщини хоче встановити у Чорткові «Дерево подяки»

Подружжя митців з Київщини хоче встановити у Чорткові «Дерево подяки»

Вже перебуваючи далеко від дому у подружжя народилась думка про подяку тим, хто не залишився байдужим осторонь від чужого болю.

Митці із Київської області – Яків та Ольга Біленки хочуть від імені вимушених переселенців віддячити всім, хто не залишився осторонь чужої біди та встановити у Чорткові «Дерево подяки».

Про це повідомляють в Чортківській міській раді.

Подружжя на початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну було змушене поспіхом покидати свій дім та шукати прихисток у більш спокійній частині країни.

Відео дня

До виготовлення знаку долучаються також чортків'яни Остап Барановський та Олеся Хмелик.

«Однієї ранньої весни тисячі наших братів та сестер відлетіли-зірвалися у невідомому напрямку.... Не за покликом серця... А ховаючи свої сім'ї від ординської навали.... Залишаючи свої так старанно і з любов'ю звиті гнізда-домівки... У страху, відчаю, болю і смутку.... Без жодних планів на майбутній день... Лише з однією метою - вижити... І це були довгі моторошні дороги в невідоме... Але не в пустоту. А в теплі дбайливі руки та серця наших таких же братів і сестер на Заході. Які підхопили, обігріли, нагодували, прихистили...», — кажуть Біленки.

Вже перебуваючи далеко від дому у подружжя народилась думка про подяку тим, хто не залишився байдужим осторонь від чужого болю. І саме в Чорткові бажання віддячити за турботу набуло форми «Дерева подяки» або «Дерева вдячних сердець».

Подружжя разом із міською владою запитує у жителів Чорткова, де встановити «дерево». 

Серед ймовірних варіантів — парк ім. І.Франка або на території зеленої зони неподалік відділення «Укрпошти». 

До слова, у Бережанах переселенці хочуть оновити дитячий майданчик та висадити дерева, як вдячність за те, що тутешні їх тепло зустріли.

 Читайте також:

В Бережанах переселенці хочуть облаштувати дитмайданчик та висадити дерева

У Тернополі побудують житло для вимушено переміщених осіб

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталька Наталька

    А таке дерево треба в кожному куточку України
  • Наталія Грекуляк

    Молодці!

keyboard_arrow_up