Працівники Червоного Хреста навчали тернополян надавати першу медичну допомогу (РЕПОРТАЖ)

Працівники Червоного Хреста навчали тернополян надавати першу медичну допомогу (РЕПОРТАЖ)
  • У воєнний час навички першої медичної допомоги як ніколи важливі.
  • Тому 26 лютого, о 15:00, в УД «Перемога» працівники тернопільського Червоного Хреста провели курс по її наданню для усіх охочих.

В залі на другому поверсі зібралось майже дві сотні тернополян: жінок та чоловіків різного віку.

Працівники Червоного Хреста пояснили як слід надавати допомогу у різних випадках – якщо постраждалий у свідомості та без, якщо в особи присутнє чи відсутнє дихання. Також вони показали як його перевірити у людини, котра потребує допомоги.

Відео дня

На багатьох подібних курсах ми закликаємо людей не перевіряти пульс, тому що пульс потерпілого можна сплутати зі своїм власним. Тільки кваліфіковані лікарі вміють робити це правильно. Перевірка дихання є найкращим способом зрозуміти, в якому стані постраждалий.

Медики в ігрових ситуаціях та на прикладі манекенів продемонстрували як підходити до потерпілого, робити перевірку дихання, проводити закритий масаж серця тощо.

Після цього тернополяни мали змогу відтворити їхні дії на практиці. Охочих до тренувань було немало.

– В першу чергу, вам потрібно чітко оцінити ситуацію: чи безпечно надавати допомогу в місці, де ви знаходитесь, тоді визначити стан постраждалого: чи потрібна йому «швидка». Не варто зайвий раз її смикати, зараз як і будь-коли у них дуже багато викликів, – наголосив один з працівників.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up