Пройшов гарячі бої і штурми — історія снайпера з Микулинців

Пройшов гарячі бої і штурми — історія снайпера з Микулинців

Тарас Афтанас, уродженець Микулинців, не ховаючись від «військкомату» здобув свій перший військовий досвід у лавах Національної гвардії України, де проходив строкову військову службу. Звільнившись у грудні місяці 2021 року — у лютому 2022 без запрошень та викликів знову прибув у той самий «військкомат», бо по іншому не могло бути.

Історію бійця розповідають в Тернопільському обласному центрі комплектації та соцііальної підтримки.

Чому так?

Мабуть, відповідальність і почуття обов`язку у одних більша ніж у інших.

Відео дня

Мабуть, виховання у родинах відбувається на різних цінностях.

Мабуть, пріоритети у кожного свої.

Тож, повернемося до Тараса, який під час повномасштабного вторгнення був призваний в роту охорони Теребовлянського відділу ТЦК СП, але ненадовго. Вже у травні місяці 2022 року він був переміщений у склад бойової бригади десантно – штурмових військ на посаду стільця – снайпера.

Літо минулого року було спекотним, а бої запеклими, де навколо розривалися усі мислимі калібри. Так, у складі свого підрозділу солдат Тарас Афтанас пройшов гарячі бої і штурми поблизу населених пунктів Святогірськ, Новоселівка, Білогорівка, Богородичне та Северодонецьк, в результаті яких отримав контузії, що значно погіршило здоров`я молодого хлопця.

Висновок «обмежено придатний…» надав йому можливість проходити подальшу військову службу у складі роти охорони обласного територіального центру комплектування, де на рівні з дорослими, а подекуди набагато старшими товаришами, він несе службу по охороні та обороні об`єктів.

— Побажаймо хлопцю міцного здоров`я, усім, хто в окопах — мужності та Божої опіки, а нам усім відповідальності за себе і за країну! — зазначають у військкоматі. — Наше майбутнє у наших руках і це має усвідомлювати кожен громадянин. Час діяти! Наближаймо перемогу разом!

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Нагадаємо, раніше 20 хвилин розповідали історію тернопільського захисника, який після поранення продовжив службу в центрі комплектування та соціальної підтримки.

 

Читайте також: 

Після поранення повернувся на службу у військкомат: історія тернопільського захисника

Мріє звільнити Україну від ворогів: історія бійця тернопільської окремої бригади тероборони

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Annia Boyko

    БОЖОЇ ОПІКИ  ПАТРІОТУ УКРАЇНИ ТАРАСОВІ!!!БОЖОГО БЛАГОСЛОВЕННЯ ДО ПЕРЕМОГИ!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!
  • Люба Казка

    Божої опіки, Нехай Матінка Божа оберігає Вас 🙏💙💛🙏
  • Нина Хандрига

    БЕРЕЖИ ВАС БОЖЕ.ЗДОРОВ,Я,ЩАСТЯ,МИРУ
  • Оля Ремінник

    Молодець,божої опіки і міцного здоров'я !!!

keyboard_arrow_up