П'ятниця 13-го: як тернополяни ставляться до забобонів (ОПИТУВАННЯ)

П'ятниця 13-го: як тернополяни ставляться до забобонів (ОПИТУВАННЯ)

Традиційно навколо п'ятниці 13-го крутяться різноманітні міфи. У багатьох культурах ця дата вважається нещасливою. Чи бояться тернополяни виходити у цей день на вулицю, з'ясовувала наш кореспондент. 

19-річна Юлія Нагорна вважає, що це просто стереотипи, які вкорінилися у нашій свідомості з давніх часів.

- Люди через свою необізнаність вірять у подібні речі, - каже дівчина. - Особисто я не вірю у цей міф і досить позитивно ставлюся до числа 13. Адже я переконана, що це просто люди самі вкладають якусь негативну конотацію у цю дату. 

19-річна Христина Луцик цілком підтримує позицію своєї подруги Юлії. 

Відео дня

- Для мене ця дата, як і решта інших, - каже дівчина. - Адже все залежить від того, як ми себе налаштуємо. Якщо ми вирішили, що цього дня повинно травитися щось погане, так воно і вийде. Я за те, щоб усі ми мислили позитивно.

23-річний Володимир Дядьо також не вірить у нещастя, які очікують усіх у цей день. Чоловік мислить раціонально. 

- Я категорично не вірю в цю маячню, - каже чоловік. - Я взагалі не вірю у жодні забобони. Це ж нелогічно. Хто таке сказав? Хто підтвердить це? Я вірю не бабкам, які це вигадали, а науці. 

55-річна пані Євгенія аргументувала свою позицію думкою церкви

- Я не вірю в це, - каже жінка. - Адже 13 число є кожного місяця. Але знаєте, є деякі забобони, в які вірю. Часом сумніваєшся, що, можливо, то і правда. Однак священики у церкві нас вчать, щоб ми не вірили в забобони. Люди повинні вірити, що є Ісус Христос, а не в те, що там чорна кішка дорогу перебігла, і буде тобі нещастя.

19-річний Владислав Теребінов каже, що ще жодного разу забобони не реалізовувалися у його житті. І кішки чорні перебігали дорогу, і переживав п`ятницю 13-го, і з порожнім відром йому переходили дорогу - нічого не траплялося поганого.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up