"Рекорд з бичачими яйцями присвятили УПА. Яким боком? Може я чогось не розумію?"

"Рекорд з бичачими яйцями присвятили УПА. Яким боком? Може я чогось не розумію?"

Експерти "RIA плюс" про те, що їх схвилювало останнім часом

Зіна КУШНІРУК, головний редактор:

- Ще не встиг осісти дим і вивітритися запах біля Тернопільської катедри від фестивалю сала та самогону, як на Театральному майдані приготували більше тисячі бичачих яєць, нібито символу чоловічої мужності та сили. Та ще й присвячений черговий рекорд України 75-річчю УПА. Яким боком? Чи, може, я чогось не розумію? Але якщо серйозно, то згадую свого дідуся, який був засуджений на десять років сталінських таборів і ... все одно не розумію.

 

Відео дня

Віталій КУДЛАК (35 р.), голова ГО "ДемАльянс Тернопільщини"

- Як на мене, найбільш гострою проблемою останнього часу, є нестача вакцин в медичних закладах міста та області. Якщо ситуація не буде терміново вирішена, вона загрожує непоправними наслідками для життя і здоров’я жителів краю. В зону особливого ризику потрапляють діти. Якщо дивитись на проблему ширше, то це черговий яскравий приклад неефективності існуючої медичної системи.

 

Катерина КОНДРАТЮК (31 р.), член ГС "Рада бізнесу Тернопілля":

 - Мене вразило, що «новоспечені» батьки рідко користуються можливістю оформити допомогу при народженні дитини без черг – завдяки інтернету. Я народжувала донечку і спілкувалася з породіллями в пологовому. Мало хто із них знав, що можна не вистоювати черги у соцзабезі, а подати всі необхідні документи онлайн. Отримати кошти «на дитину» можна уже за три дні після подачі документів, не виходячи з дому. Скористайтесь послугою  «Призначення допомоги при народженні дитини" на сайті e-services.msp.gov.ua

 

Діана ГОГОЛЬ (20 р.), журналіст:

- Нещодавно мене була можливість побувати за кордоном, щоправда поїхала недалеко - у Перемишль. Мене здивувало те, що практично половина населення там - українці, причому вони набагато ввічливіші, аніж тут - на території нашої країни, і завжди готові допомогти землякам. Здивувало і те, що у  вихідні там практично нереально зустріти людей на вулиці у другій половині дня: закриті кафе, магазини, зате музеї в ці дні безкоштовні.

Олег СИНОВЕЦЬ (34 р.), активіст:

- Нещодавно бачив, як на одному з приватних будинків у Тернополі змонтували сонячні батареї. І дуже радію, що знаходяться люди, які готові вкладати кошти в сонячну енергетику,  не зважаючи на її тривалу окупність. Натомість наша влада намагається реалізувати в місті екологічно небезпечний проект з торф’яних котелень, тим часом як в Європі до 2020 року планують цілком відмовитися від цього виду палива, адже дбають за екологію та здоров’я людей.

 

Соломія КРУЧОВА  (25 р.), журналіст:

- Схвилювала ситуація, яка трапилася у маршрутці... На жаль, це непоодинокі випадки, коли пенсіонерам і вагітним не поступаються місцем у громадському транспорті. Побачивши вагітну, я встала аби вона змогла присісти і тут на сидіння моментально "приземляється" інша жіночка. Відповідно, вагітна, яку я встигла покликати, не мала куди присісти. На зауваження присутніх, що поступилися місцем вагітній, жінка лише нахамила і всю дорогу негативно висловлювалася. На жаль, пояснення і прохання не діяли. Ситуація виявилася доволі неприємною не лише для мене, а й для присутніх. Я вважаю, що важливо дотримуватися елементарних правил поведінки та культури і завжди залишатися Людьми!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up