Риболовля, волонтерство і "фірмовий" рецепт котлет: як карантин змінив життя тернопільського депутата

Риболовля, волонтерство і "фірмовий" рецепт котлет: як карантин змінив життя тернопільського депутата
  • Редакція "20 хвилин" продовжує цикл публікацій про те, як карантин змінив життя людей різних професій: депутатів, вчителів, священників, працівників фабрик.
  • Другий матеріал із серії про карантинне життя депутата Тернопільської міської ради, журналіста видання "20 хвилин" Андрія Шкули.

Відірватись від світу та замкнутись вдома за один день таки доволі важко. Особливо, якщо щодня у тебе заплановано десятки зустрічей, а ще ти відповідаєш не лише за себе, а й за інших людей. Про те, що змінив в його житті карантин, як допомагати тим, хто цього потребує, як вижити під час карантину без звичного спілкування з людьми, читайте у інтерв`ю. 

Як бонус до матеріалу - отримаєте рецепт котлет від Андрія Шкули. Їх доволі легко приготувати, страва добре посмакує для всієї сім`ї. 

- Чи одразу ви залишились вдома, коли розпочався карантин? Які були відчуття, коли вперше зранку в робочий день треба було сидіти вдома?

Відео дня

- Не одразу. Мусив закінчити деякі депутатські справи на окрузі та журналістські завдання в редакції. Але ізолюватись у квартирі мені не вдалось і «безвилазно» пробув вдома, може, два дні.

- Чи часто доводилось виходити з дому за цей час?

- З дому виходжу щодня, по декілька разів. Справа в тому, що долучився до волонтерської ініціативи «Підвези Медика Тернопіль».

Мета проєкту: безоплатний довіз медичних працівників до роботи бо ж чимало з них живуть в довколишніх селах та районах, а рух громадського транспорту в тих напрямках припинений. Саме медикам боротися з вірусом, а тому їм потрібна така допомога і підтримка. Я розумію усі ризики, тому безпека надважлива: усі хто везе та їде в масках, рукавичках, щоденна дезінфекція салону.

- Як проходить день? Може, відкрили якесь нове заняття для себе?

- Згаданий проект не забирає весь час, тому є можливість гратись з дитиною, розважатись на кухні, дивитись фільми. Он днями  навіть в інстаграмі зареєструвався, хоча вже роками «руки не доходили». Риболовля - ще один, давно забутий через вічний брак часу, спосіб дозвілля. Хоча останнє, напевне, не варто робити в час карантину, тому «зав‘яжу» з цим.

- Як вдома з малюком? Чим займаєтесь?

- Перші дні було не звично і важко. Малого було забагато бо ж постійно смикав і хотів уваги. Але зараз все супер. Граєм "Уно", малюєм, дивимось мультики та фільми. Тільки дідусям з бабусями не говоріть (посміхається прим.ред), конструктор складаєм. Також іноді до посилення карантинних заходів їздили погуляти на Циганку. Ризики, звісно, є, але дитина не висидить весь день вдома, без свіжого повітря і сонця. Тепер якимось чином доведеться шукати не громадське місце на свіжому повітрі.

- Як організувати дистанційний робочий день? Чи вийшло це у вас?

- У мене з тим простіше. За основним місцем роботи написав заяву на відпустку - «за свій рахунок». Депутатська діяльність наразі звелась до телефонного спілкування та вирішення проблем округу та виборців онлайн.

- Скучили за людьми?

- Швидше не за людьми, а за обличчями і посмішками, бо ж щодня перевожу з десяток медичних працівників. З ними, звісно ж, говоримо тому браку в спілкуванні не відчуваю. Крім того, є соціальні мережі, які давно і майже для всіх стали майданчиком для спілкування.

- Порадьте коронну страву від депутата, щоб приготувати її під час карантину?

- Навіть не знаю. Не було б карантину, радив би борщ, голубці чи холодець. Але знаю від знайомих, сидіння вдома навіяло лінь і до кухні люди сильно не рвуться. Напевне, простеньким рецептом котлет поділюсь.

Отож, на 500 грам свинно-яловичого фаршу візьміть пів батона, 200 грам молока, одну цибулину, одне яйце, суміш перців, сушений базилік, сіль. Батон вимочіть в молоці, злегка відтисніть зайву рідину, додайте фарш, потріть на дрібній тертці цибулину, вибийте яйце, додайте за смаком сіль та спеції, закотіть рукави і руками (ложкою то не діло) вимішуйте хвилини три. Все. Можна смажити. Ніби й просто котлети, але через вимочений в молоці батон, смак дуже ніжний. І головне: перед кухнею руки з милом добре мийте, і все буде добре, що зі здоров‘ям, що з стравами.

- Що перше зробите, коли закінчиться карантин?

- Якщо про роботу говорити, то займусь питаннями округу, які дистанційно вирішити не зміг, з мешканцями зустрінусь, чиновниками, бо назбиралось вже трохи питань та потреб. Якщо про дозвілля говорити, то напевне, у сусідню область гайнем сім‘єю, фільм якийсь подивитися, бо ж в Тернополі ми в тому плані, сподіваюсь не на завжди, «село без газу».

Ну і оскільки люблю смачно та ситно поїсти - то на вечерю у якийсь з наших закладів.

При нагоді, хочу всім нагадати, що поряд з нами є люди, яким може бути важко перебути карантин. Одинокі старенькі, люди з інвалідністю, ті, хто не мають грошей на найнеобхідніше.

Підтримайте таких людей, а якщо не можете, але знаєте про їхню безвихідь, повідомте хоча б 102 та 1580. Бережіть себе, рідних, не піддавайтесь паніці і будьте здорові!

Журналісти "20 хвилин" продовжують висвітлювати актуальні події міста та області. Стежте за нашими новинами та залишайтесь вдома. Поки що... А якщо хочете розказати свої карантинні історії, напишіть про це у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Фирик Станислав

  • Фирик Станислав

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Підвищать тариф на 30%: Кабмін говорить про зростання ціни на світло 08:01 Світла пам'ять: Тернопільщина втратила двох героїв Віктора Войчишина та Руслана Жаловського photo_camera 22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up