Рокерську жилетку доповнила золота медаль: випускниця про нестандартний образ

Рокерську жилетку доповнила золота медаль: випускниця про нестандартний образ
  • Тернополянка Юлія Шумелда цього року закінчила 11-ий клас Тернопільської ЗОШ №7. 
  • На свято випускного 31 липня дівчина одягнула джинси, футболку із принтом улюбленої групи та жилетку з нашивками. Образ доповнила найголовніша прикраса - золота медаль. 

Дівчина розповідає, що рішення з'явитися в такому образі прийняла спонтанно. Спочатку хотіла пошити сукню в тому стилі, який їй подобається. Але через карантинні обмеження про те, що випускний точно відбудеться, стало відомо лише за два тижні до самого свята. Тому часу пошити сукню не було, а іти в абичому дівчина не хотіла. Тому вирішила: треба бути собою. 

- Я одягнула футболку з принтом групи "KISS" та їх останнім туром "End of the road", що в перекладі означає "Кінець дороги", - розповідає випускниця. - Ми спочатку навіть спілкувались з дизайнером, який мав пошити сукню в моєму стилі, але потім з випускним усе було незрозуміло. Тому довелось відмовитись. У звичайній сукні з блискітками і таким іншим я б не йшла. Мені таке не підходить.

Відео дня

Тоді, коли вже залишилось до випускного два тижні, ми не знали що робити. Вирішили бути собою і взягнути те, що є. Щось символічне. Ця футболка має такий символічний напис. Тому так. Я не хотіла "хайпанути", не хотіла зайвої уваги. Просто вирішила показати себе такою, як я є. Хоча перед тим, як іти, справді було дещо лячно.

Юля каже, що жодного негативного слова про те, що виглядає незвично для випускниці, не почула. Навпаки, навіть представники влади, показували "лайки" та фотографувались з нею. 

- Мої друзі сказали, що я "красава", - каже випускниця. - Жодного поганого слова ні від вчителів, ні від присутніх не почула. Я думала, що насправді, через карантин багато людей виглядатимуть менш урочисто. Але виявилось, що навіть ті, хто був не підготовлений, все встигли: швиденько собі в торговий центр чи на базар - і все. Я не з тих людей, от і все. 

Юля захоплюється малюванням. На фото її роботи

"Мама мене у всьому підтримує"

У такому образі Юля на випускний прийшла не сама. Футболку з таким самим принтом одягнула її мама. Хоча багато хто сприймав її як сестру-близнючку. 

Через два дні після випускного наша журналістка вийшла прогулятись із Юлею та її мамою Людмилою в одному з міських парків. Вони і справді схожі між собою.

На фото нижче - мама Юлії. 

- Мені самій імпонує такий стиль, - каже мама Юлі. - Сама слухаю рок, звісно, не стільки, як Юля. Мабуть, це тому, що коли була молодша, не було в вільному доступі стільки крутої музики. Я вирішила підтримати доньку. Тому що мені важливе її самовираження. Взагалі важливо, щоб батьки підтримували дітей у їх виборі. В нас не було такої мети когось здивувати чи виділитись. Просто так все вийшло. 

Жінка каже, що у них з донькою не було проблем у спілкуванні. Вона купила їй першу "косуху", а потім навіть почали носити однакові футболки. 

- Мені пощастило з батьками, - каже Юля. - Вони у всьому мене підтримують і це круто. 

"Головне, не зраджувати собі"

Юля розповідає, що "неформальний" одяг одягає повсякденно. Тому і в цей день не захотіла "зраджувати собі".

- Я з 13-ти років слухаю рок, метал. Мені це завжди подобалось і з часом я почала теж одягатись в такому стилі. Але загалом тут йдеться навіть більше про стиль життя, а не лише одягу, - говорить дівчина. - Тому, можливо, і на випускному ніхто нічого поганого не казав. До мене вже звикли.

Окрім стильного образу, найважливішим досягненням Юлі стала золота медаль. 

- Так. Я побачила свої 11 років роботи, - говорить вона. Насправді мені пощастило, бо навчання мені дається легко. Я можу навіть просто кілька разів все переглянути очима - і я "вловлюю". Хтось може подумати "о, слухає рок - то не вчиться", але насправді навпаки. Мені музика часто допомагає зосередитись. Я знаю, що я молоде майбутнє цієї держави і цієї планети, мені треба вдосконалюватись, щоб змінити світ на краще. 

Малює, вивчає іноземні мови та робить ескізи тату

Зараз дівчина хоче вступити на факуьтет іноземних мов Тернопілького університету. Каже, що любить англійську, хоче подорожувати. тому вибір професії у неї такий. Попереду найважливіше - подати документи та вступити. 

Окрім "важкої музики", Юля і справді має ціле "море" захоплень. Вона грає на гітарі, малює та проходить курси тату-майстерності. Любить робити візаж. До речі, макіяж на випускний дівчина теж робила сама. 

- Знаєте, от часто таке буває, що коли люди бачать, що людина виглядає дещо не так, як вони, наприклад, одягає чорну футболку і все - називають нас сатаністами, наркоманами, та ким тільки не називають. Але насправді це лише стереотипи, - каже Юля. - Ти можеш виглядати, як хочеш і це не заважає тобі бути розумним і добрим. 

А ще дівчина розмальовує одяг собі та друзям. Каже, що, можливо, згодом розвиватиметься і в цій сфері. На зустріч прийшла у джинсах, які розмалювала сама.

Шорти на фото Юля теж розмалювала сама. Фото із фестивалю "Файне місто"

Юля каже, що у неї дуже багато друзів, які виглядають, як повна її протилежність у стилях, в зовнішньому вигляді. Але хіба це має значення, коли вам комфортно в компанії один одного?

Редакція "20 хвилин" вітаю Юлю із закінченням школи. Бажаємо завжди залишатись такою ж позитивною та відкритою. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (97)
  • Сокіл Василь

    Ну і норм.оділа те що захотіла🤘.
  • Iryna Polyhach

    Психологи мамчині🤦🏼‍♀️ Такі подвійні стандарти, що аж слів бракує.
  • Igor Novak

    Класно , кожен одягається так,як йому подобається. Зате оригінально ,прикольно ,не так,як всі на одне лице.
  • Марія Пелех

    Супер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up