«Щаслива жінка роздає емоції, як сонце світло». Рецепти успіху відомих тернополянок

«Щаслива жінка роздає емоції, як сонце світло». Рецепти успіху відомих тернополянок

Одна з них пише популярні книги, інша - неймовірні картини, варті галерей Манхеттена. Одна вчить жінок посміхатися та жити красиво, інша – змінює життя інших професійними порадами. Ці жінки – приклад для усіх. Ми запитали у відомих тернополянок, як бути щасливою і успішною, як вони шукають гармонію і що порадять іншим

«Напишіть хоча б 10 пунктів власного щастя»

Олена Герасименко, журналістка, авторка книги «Купи мені любов», організатор проекту "Жіноча локація" :

- Щастя - це звичка. Вміння ввести її в свій буденний раціон. Для цього розкладіть почуття на інгредієнти, аби зрозуміти, що конкретно вам приносить задоволення. Це можуть бути маленькі дрібнички, які заповнять ваш день хорошим настроєм. Наприклад, зустріч з подругою, улюблена книжка, кулінарний майстер-клас чи прем’єра фільму. Нова сукня, зачіска, смачна вечеря, мандрівка на вихідних - зробіть послугу для себе. Якщо жінка не знає, які моменти їй дарують ейфорію, то вона й далі буде чекати з моря погоди. Напишіть хоча би десять пунктів власного щастя і втілюйте їх поступово. Чекати, коли ендорфіни пришлють поштою - марна справа. Так само як надіятися, що хтось вгадає бажання і втілить їх. Усе залежить від імпульсу, хочете ви цього чи ні. Головне - зробити правильне замовлення. Щаслива жінка - це нагорода для інших. Бо вона роздає емоції, як сонце світло. З нею приємно спілкуватися, нею хочеться захоплюватися. Вона не набридає вічними претензіями. Вона живе. Щастя - процес молекулярний, він шириться. І буває заразним. Якщо одна людина щаслива, вона неодмінно зробить щасливим ще когось. А якщо кожна з нас буде такою, уявіть як збільшиться кількість щасливих на планеті. Успіх. Це зусилля. Як зарядка чи фізкультура, називайте як хочете. Ну так, до ледачих він не приходить. Не варто думати, що одного дня ви прокинетеся успішною. Щоб отримати результат, треба докласти і часу, і зусиль. Не вірю в якусь стандартну формулу успіху. Я за власний рецепт. І зауважте, скільки людей - стільки рецептів. Не міряйте чужу славу, це чужий шлях. Згадайте історію з Попелюшкою, її кришталеві туфельки не усім підійшли. Торуйте свою дорогу, прокладайте власними знаннями й помилками. Якщо ви сьогодні змінили в собі щось на краще - це вже успіх. Бо він розпочинається із роботи над собою. Гармонія. Це як математичне рівняння. Коли усі складові твого життя дають відчуття балансу. І без різниці, чого було більше або менше: часу чи здоров’я, любові чи грошей, спокою чи відпочинку. Головне - у цю мить мені добре. А завтра може бути інший баланс. А післязавтра ще. Я не зациклююся на складових, я дбаю про емоції. Гармонійна особистість завжди в пошуку. Себе нової, інколи кращої версії. Якщо ви гармонії з собою, то повірте, рівняння зійдеться.

«Як бути успішною? Я розкажу вам свою версію»

Оксана Танасів, художниця родом з Тернопільщини, нині відома у США:

Відео дня

- Я думаю розуміння успіху та щастя у кожної з нас індивідуальне. І те, що для когось є вершиною успіху, то для інших тільки початком кар'єри. Як бути успішною? Я розкажу вам свою версію:

- Для початку потрібно знати у якій сфері, професії ви будете досягати успіху. Потрібна конкретна ціль: я хочу стати відомим журналістом, письменником, художником, лікарем...

- Потрібно мати ресурси, інструменти які б допомогли в реалізації цілі - знання у цій сфері, освіта, самоосвіта, певні капіталовкладення, певні зв'язки, інвестиції, життєва практика, яка б дозволяла самовдосконалюватися та бути кращими, ніж інші у цій справі.

- Час. Дорогий капітал, як на мою думку. Саме час дає можливість виконання усіх цих кроків. Але ще важливішим моментом є вміння організувати та правильно розпланувати свій час

 - Цінні особистісні якості та здібності - самоорганізованість, дисциплінованість, сила волі, працелюбність, впевненість, мотивація та сміливість. Потрібно виробляти у собі усі ці якості щоденно.

Не знаю як інші, але я асоціюю щастя із життєвою гармонією. Коли є повна гармонія в професійній та особистій сфері. Я б не могла бути щасливою, якби була домогосподаркою. Успіх у професійній сфері, реалізація себе як особистості, щоденний рух уверх та самовдосконалення, той факт що ти можеш принести певну користь суспільству - ці речі дозволяють відчувати щастя. А здоров'я рідних, підтримка, взаєморозуміння з батьками та дітьми - це ті основні речі, які доповнюють щастя і роблять його повноцінним.

«Щаслива людина – це завжди успішна людина»

Марина Орап, практичний психолог, доктор психологічних наук, професор, керівник науково-дослідного центру "Сучасна дитина»:

- Коли мене питають щось на кшталт «Ваші рецепти успіху..», я ніяковію. Тому що не можу для себе дати однозначного визначення успіху. І тому питаю навзаєм: «Що для Вас успіх? В чому для Вас полягає успіх? Які критерії успіху?» І ось таких відповідей я отримала чимало … і дуже різноманітних. І у моєму визначенні успіх – це досягнення мети. А мета в людей буває різна. І тому успіх – для кожного різний. Для когось успіх вимірюється кількістю розданих автографів, для когось – сумою банківського рахунку, для когось – міцністю шлюбу, для когось – досягненням кар’єрних вершин. Я завжди прагнула до того, щоб побудувати своє життя так, щоб воно мене цілком влаштовувало. І в цьому – у досягненні повної гармонії свого життя я вбачаю свій успіх. На цьому шляху я досягала різних цілей – отримувала омріяну професію, створювала сім’ю, проходила певні віхи у науковому зростанні, народжувала дитину. І в кожний період життя я знала дуже конкретно і чітко – що я хочу, і головне – навіщо я це хочу. З досвіду психологічного консультування знаю, що найбільшою перешкодою до успіху і щастя є недостатньо усвідомлена мотивація. Коли людина нечітко (а то й взагалі) не знає, для чого їй ця мета, до якої вона прагне. Що буде, коли мета буде досягнута? Ця мета є власне моєю, чи нав’язаною мені ззовні? Чи ця мета відповідає моїм прагненням? Чи її досягнення зробить моє життя кращим? Для того, щоб відповіді на ці питання допомогли вам організувати ваше життя, треба бути перш за все чесним із самим собою і мати мужність поглянути глибоко всередину себе. Але тільки через самопізнання, пізнання СВОЇХ потреб, мотивів, бажань, прагнень, цілей, інтересів можна досягнути СВОГО успіху. А щастя приходить як побічний результат успішного, правильно організованого гармонійного СВОГО життя. Щаслива людина – це завжди успішна людина! Успішна у своєму житті!

«Моя гармонія – жити згідно з особистими пріоритетами»

Надійка Гербіш, письменниця, перекладачка, журналістка,  велику популярність здобула після видання книжок «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду»:

- У культурі всюдисущих конкуренції й порівняння дуже важливо не просто "бути собою", як зараз модно це називати. Але й кожен свій, навіть найбуденніший, вибір робити на користь цієї самобутності на противагу добре промаркетованим "вірусним" тенденціям. Мені важливо рівнятися радше на внутрішній стрижень, на те, у що вірю, на думку найрідніших, на мрії - навіть ті, шо для всіх решта видаються смішними. Я не відслідковую новин поза тими окремими галузями, які для мене важливі і у яких я можу щось реально змінити, не "курую" (ще одне модне словечко, що передбачає маркетинговий підхід навіть до особистого життя) своїх профілів у соцмережах і веду їх імпульсивно й щиро, не ходжу в спортзал заради "фітоняшності". Однак за кожної нагоди читаю книжки, проводжу більше часу в офлайні і таки купила собі кілограмові гантельки в кабінет - рятувати спину від наслідків здебільшого сидячого робочого життя. Моя гармонія в тому, щоб жити згідно з особистими пріоритетами й не надто перейматися тим, що відбувається поза фокусом, ними означеним.

"Потрібно зупинитись і прислухатись до себе"

Лариса Овчарук, бізнес-тренер:

- Попробую сформувати декілька правил. На мою думку все починається з любові до себе, так званого «здорового» егоїзму, як би банально це не звучало. Далі потрібно навчитись зупинятись, при нашому шаленому темпі життя і прислухатись до себе. Задавати собі запитання: Що я зараз відчуваю?Як називається це відчуття? Чи подобається мені це відчуття?До мене звертаються часто ті, хто не задоволений тим, що відбувається в його житті. Тому наступний крок, який я раджу зробити, щоб почались позитивні зміни - це почати озвучувати свої негативні, а також позитивні відчуття спочатку собі, а далі тим, хто поряд. Наприклад: "Мені неприємно, коли ти таким тоном зі мною розмовляєш» і «Я рада, коли ти виконуєш, те що обіцяв». А далі вже можна переходити до запитання: "Чого я насправді хочу"? І тут має бути список, чим більше тим краще. І вперед думати, шукати, пробувати і знову прислухатись до себе. Довіряти собі, своїй інтуїції, дозволяти собі творити і креативити. Ну і звичайно розвиватись. Мрію займатись улюбленою справою, яка мене надихатиме і розвиватиме. Наразі я щаслива, що я її знайшла. Гасло створила собі сама «Знати чого я хочу, де і як це можна взяти, не чекати, що хтось мені має це дати, брати і просто жити, або дозволити, щоб моє мене знайшло…» Я захоплююся вишивкою, подорожами. Для мене це завжди натхнення, перезавантаження, відкриття і усвідомлення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Marcus Aurelius

    Чогось нема нікого, хто б представляв точні професії (інженерія, воїни точних наук), все гуманітарії.  Може це й не погано, так як точні науки зробили колосальний ріст за ост. 200 років,  а гуманітарні щось не дуже. Проблем дуже багато, а переконливих рішень дуже мало. Наприклад нема  досі твердих моделей світогляду, багато людей все ще сумніваються чому вигідно жити чесно і не кривдити інших в 2019-му році. А науки, які цими питаннями займаються існують ще з часів Сократа й Арістотеля... тобто більше 2.3 тис років. Це позорно.
  • Ксеня та що Гуцулка

    хто всі ці люди?

    Marcus Aurelius reply Ксеня та що Гуцулка

    знають їх добре журналістки te.20minut
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up