Що роблять тернопільські чоловіки на території, де панує культ бороди

Що роблять тернопільські чоловіки на території, де панує культ бороди
  • Чоловіки, які мріють про стильні стрижки і супердоглянуті бороди, зазвичай більше не ходять у салони краси. Для них є окрема територія. Барбершопи у Тернополі зараз є чи не на кожній вулиці. 
  • Історію одного із них від початку створення розповів його власник Тарас Іванов.

Тернополянин Тарас Іванов переконує, що найголовніша різниця між перукарнею та барбершопом, що відразу впадає в око − у перукарні вам роблять стрижку, а в барбершопі − створюють стиль. У 25 він разом із другом відкрили власну справу. І хоча він сам бороди не носить – про неї знає чи не абсолютно все. Їх закладу уже понад два роки. Зараз у барбершоп щодня приходить кілька десятків людей. Клієнти кажуть, що приходять не просто на стрижку, а йдуть до майстра. Він для них має бути другом, психологом та віддушиною від буденних справ. Що роблять чоловіки на власній території? Чому борода така популярна і як за нею доглядають, читайте у інтерв`ю.

— За останніх кілька років барбершопів у Тернополі з`явилось дуже багато. Що це таке? Чим вони відрізняються від перукарні та салону?

В Україні росте кількість барбершопів,  і якість послуг розвивається дуже стрімко. Ну, зрештою, як і у світі. Бо колись як було  чоловічий зал і жіночий в перукарні. Це не був барбершоп і салон краси, вони були просто розділені. Це пішло далі, і чоловіки тепер мають свою територію, де панує культ бороди. Чим відрізняється? По-перше, є обмеження. Ми стрижемо тільки чоловіків і хлопчиків. Дівчата і жінки можуть приходити, але лише, щоб почекати на чоловіків. Ми пропонуємо їм каву. Вони тут в нас сидять на диванчику. Було багато разів таке, що заходили дівчата і просили “підрівняти кінчики”. Ми, звісно, відмовляємо.

Відео дня

— У вас працюють дівчата. Чому? Чи не вважаєте, що стиль чоловіка може повністю зрозуміти лише чоловік?

Це наша фішка. Така наша специфіка. З самого початку ми так задумали робити акцент на працівниках-дівчатах. Усюди в барбершопах хлопці, а ми особливі. Я не можу сказати, що дівчата стрижуть гірше чи краще. Ми не дискримінуємо. Ми створили тут чоловічу атмосферу. А те, що працюють дівчата, не порушує цю атмосферу, а доповнює її. Ми намагаємося створювати максимальний комфорт для людей. Дівчата справляються з цим.

— Є стереотип, що в салони мають ходити лише жінки, а чоловіки бути трішки нечепурними. Чи руйнують їх у барбершопах? 

Чоловіки почали більше доглядати за собою. Напевно, от ця вся культура теж сприяє цьому. Коли ти в компанії, бачиш, що в когось крута борода, класна зачіска, то теж думаєш, що хочеш класну так стильно виглядати. Не просто щось таке закручене, недоглянуте. Багато чоловіків питають, як доглядати за бородою, які засоби використовувати. 

— То для бороди є багато засобів догляду? Чи не йде ще цей тренд із бородами на спад?

 Так, дуже багато. Часто нам кажуть “Дайте нам гель для волосся”. Але це таке обширне поняття. Усі думають, що один віск може для всього підходити. Це не так. Є для тонкого волосся, для жорсткого, для довгого, для короткого. Різної фіксації. На спад тренд з бородами точно не йде. Навпаки збільшується. Я читав нещодавно, що одна з компаній, яка виготовляє бритви, має мільйонні втрати в прибутку, бо є культ бороди, і багато хто перестав голитися, леза купують не так часто. 

— Чи реально чоловікам доглядати за бородою без барберів?

— Борода тільки виглядає простою. Насправді, щоб вона виглядала гарно, треба дуже багато. Так, як ти зробиш сам вдома і те, як ти зробиш в барбершопі, це велика різниця. Майстер чітко знає лінії. У нас є особливі інструменти, якими самому користуватись просто нереально. Наприклад є така “Королівська стрижка” бороди. ЇЇ роблять гострим інструментом на розпареній гарячим рушником шкірі. Удома такого сам не зробиш. 

— Що треба для того, щоб відкрити барбершоп? 

Ми працюємо вже понад два роки. Ми відкривали цей заклад разом із другом. Він має кілька своїх закладів і запропонував мені приєднатися. Ідею ми і втілили у життя. Але ви не уявляєте, скільки це роботи. Звичайно, треба мати стартовий капітал. Важко ще й з працівниками. Не знаю, чи так в Тернополі тільки, чи всюди, але важко величезний потік кадрів.

— Де взяли гроші, щоб реалізувати те, що задумали? 

Завжди є ризик. У будь-якій справі. Але як кажуть, хто не ризикує той не п`є шампанського. Я був не сам. Завжди легше, коли розумієш, що не сам робиш щось.Тим більше, що в друга був досвід у тій сфері. Кожна людина відкладає собі якісь гроші. Сказати, що я там мав захмарну суму на початку, не можу. 

— Зараз ви у баршепі багато часу проводите? Чим це місце є для вас?

Тепер менше вже. А на початку весь мій час був тут. Усе робив практично власними руками. У перші місяці після відкриття навіть сам працював адміністратором. Я не боявся стати за стійку і цілий день робити каву. Не спав ночами лише через те, що хотів просто все доробити і побачити заклад таким, як я хочу бачити його. Треба ще й  орієнтуватись багато в чому. Аналізувати конкурентоздатність.  

— Важко молодій людині в Тернополі займатись бізнесом? Ви працюєте з дуже різними людьми. Що в роботі найскладніше?

Спочатку це був повний треш (посміхається прим. ред). От заходить людина дивиться на ціну і не розуміє, чого так. Хоча ціни, у порівнянні з іншими барбершопами, середні або навіть менші середнього. Але якщо порівняти це з перукарнею так, це дорожче. Чоловіча стрижка у нас коштує від 150 гривень. Можемо зробити увесь комплекс процедур. Це вартуватиме до 450 грн. Люди реагують по-різному, бо не звикли, що якщо послуг справді якісна, то коштує дорожче. Зараз у нас вже більшість клієнтів постійні. І з реакцією все теж змінилось. Люди почали звикати до такого явища як барбершоп.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • David Starr

    Понти для приїжджих )
  • Гість

    Відзначу, що "Сокира" на Хмельницького, по відгуках моїх мужчин, як рівняють постійно бороду, не найкращий барбершоп. А відносно дискримінації жінок-  також, по відгуках моїх мужчин, чоловіки краще справляються із бородою.

    ігор reply Гість

    О, минулорічну рекламу дістали:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up