Що схвилювало тернополян останнім часом

Що схвилювало тернополян останнім часом

Як прожити на 1726 гривень, школа у Польщі, майстер-класи до Різдва та багато іншого схвилювало тернополян цього тижня

Наталія ЛУКІВ (22 р.), журналіст:

  • Останнє з новин, що хвилює напевно усіх українців - це зростання прожиткового мінімуму. Тих кілька гривень людям погоди не зроблять. Якщо не помиляюсь, то тепер прожитковий мінімум для працездатного українця – 1726 гривні, тобто на 78 гривень більше. За ці гроші навіть продуктів нормально не купиш на місяць. А ще комунпослуги. Я вже не кажу про якійсь дорогі покупки чи розваги.

 

Діана ДАНИЛИШИН (22 р.), студентка:

Відео дня
  • Часто ми потрапляємо в ситуації, коли нас оточують небажані люди, вимушені знайомі. Ми не хочемо розказувати їм про себе, свої погляди, бо вони і так не зрозуміють.  Наприклад, ви попали в лікарню і серед вас в палаті бабульки-говорульки. Вони випитуються у вас: де ви вчитеся, що у вас болить, де працюють ваші батьки... Таких ситуацій може бути багато.  Але що тоді робити, перестати спілкуватися із людьми взагалі? Так, було б доволі непогано, але, на мою людей, існує розсудливіший спосіб! Вам потрібно в найпотрібніший момент сказати "Ні".

Юлія ФЕЩИН (22 р.), адміністратор готелю:

  • Спорудження житлових  будівель у невідповідних місцях, які завдають шкоду сусіднім будівлям та навколишньому середовищу. Яскравим прикладом може бути підготовка до будівництва житлового будинку біля ПК Березіль. Доцільно переглянути систему законодавства щодо надання дозволів на зведення нових житлових об'єктів, знизити рівень корупції у відповідних органах, ознайомлюватись та переймати міжнародний досвід.

 

Зорян БЕЗКОРОВАЙНИЙ (44 р.), музикант:

  • З речей, за які хвилювався в останній час - це, звичайно, отой цирк, який влаштував у Києві Саакашвілі. Переживав чи вистачить в української влади сил, витримки та здорового глузду, щоб розв’язати даний конфлікт без зайвого насильства чи, тим більше, крові. Мені дуже не подобається, що нинішні протести сповнені таких істеричних емоцій та погромницьких ексцесів. Очевидно - з цього не може вирости щось схоже на Революцію Гідності. Зате вистачає провокацій, які можуть стати причиною кровопролиття.

 

Галина ДУДАР,(56 р.) майстер народної творчості:

 – Нещодавно у Тернопільській бібліотеці для дорослих № 4 я провела майстер-клас із виготовлення різдвяного ангела. На нього завітали учасниці творчого об’єднання «Берегиня» та всі бажаючі. У мене були такі старанні учні! Всі отримали по 12 балів. А я одержала від цього майстер-класу і від спілкування багато позитивних емоцій, задоволення і натхнення для творчості. Дякую усім! Хай ваші ангели, дорогі мої, принесуть радість у ваш дім!

 

Катерина КУЗНЄЦОВА (35 р.), майстер манікюру:

- Через сімейні обставини переїхали з дітьми на постійне місце проживання у Польщу. Син і донька пішли тут до школи. Я вражена, на скільки добре закордоном ставляться до учнів. Діти із балом вище середнього можуть безкоштовно вчитися у  вузах. У школі я не здаю ні на що кошти, лише плачу за харчування. І то учнів годують, як у ресторані: то десерти, то фрукти дають, не так як у нас. Хотілось би, щоб тернопільські дітлахи відчували на собі європейський рівень організації освітнього процесу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up