Що схвилювало тернополян останнім часом

Що схвилювало тернополян останнім часом

Мітинги, страйки, пікети, читаюча молодь в книгарнях, міграція тернополян - ці та інші теми схвилювали мешаканців нашого міста останнім часом

Наталка КОЛТУН, журналіст:

— Хвилює нескінченний спротив громади у Тернополі. Щоб довести своє конституційне право, люди вдаються до мітингів, пікетів, страйків. Від недолугих законів, які місцеве самоврядування трактує по-своєму, страждають передусім люди, у нашому випадку ті, хто не має тернопільської реєстрації. Так сталося з оплатою за дошкільні і позашкільні заклади в Тернополі, так сталося з карткою тернополянина. Не розумію, чому наша децентралізація така немічна.

 

Відео дня

Олександр ЖИЛЬЦОВ, прес-секретар фінустанови:

— Не те що б схвилювало, скоріш приємно потішило. На днях зайшов у книгарню і застав там багатьох молодих людей. Сподіваюсь, що це не одиничний випадок. Жанри книг, які вони обирали, були дуже різноманітні, та надзвичайно приємно, що в час, коли Інтернет, електронні книги та цифрові гаджети надають можливість отримати будь-яку інформацію, молодь продовжує читати та цікавитись літературою. За такою молоддю - майбутнє!

Тетяна ДЯКІВНИЧ, (52 р.), вишивальниця:

– Вишита карта України в рамках акції єднання «Україна моя вишивана» з 18 грудня 2017 р. по 12 січня 2018 р. побувала на Сході України. Це була не просто зустріч, а подяка небайдужим українцям, які підтримують один одного у важкі хвилини. В колі живого спілкування формувалося молитовне поле любові українського народу. З вірою в Бога, з любов’ю до рідної землі акція об'єднала народних майстринь Луганщини та Донеччини. Єдиний Бог – єдина Україна!

 

Павло КОЛОДІЙ (31 р.), громадський діяч:

— Тернопіль сьогодні зіткнувся із серйозною прблемою - інтелектуальною та трудовою міграцією. Проблему загострює те, що чиновники абсолютно нічого не роблять, аби припинити відтік ресурсу. На сьогодні, за різними оцінками, понад 35% етнічних українців живуть за межами України, і розвивають економіку інших країн. Кілька років тому на одне робоче місце було кілька претендентів, тепер все навпаки.

Тарас КОВАЛЬЧУК (32 р.), директор КП Туристично-інформаційний центр міста Тернополя:
— Останнім часом багато їжджу по Україні і бачу багато змін у містах, багато, що ремонтують, багато роблять, будують, роблять дороги. І ось мені цікаво, чому раніше до децентралізації це не робилось? Грошей в країні більше не стало, можна сказати навіть стало менше плюс війна, а так багато робиться. Тому у мене в голові питання, куди раніше ішли всі кошти? Якщо б це робилось, таким темпом усі роки незалежності, то ми б мали зовсім іншу країну. Вірю що все стане краще. Нехай Господь благословить усіх нас та Україну!

 

Діана ДАНИЛИШИН (22 р.), студентка:

— Одна людина мені сказала: якщо вам щось не буде важливо за 5 років, то чи варто зараз на цьому зосереджувати увагу і думати про це взагалі . Знову ж таки, якщо ж вам це буде важливо за 5 і більше років - то може потрібно зараз приділяти цьому свій час і не бути байдужим. Все це заїжджені фрази, але які ж правдиві... Отож,  якщо ви чогось дуже хочете, то зробіть це і не шукайте причини; якщо ви цього дійсно прагнете, то можливості знайдуться завжди. Хто шукає, завжди знаходить! 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up