Що тернополяни думають про зростання цін? (ОПИТУВАННЯ)

Що тернополяни думають про зростання цін? (ОПИТУВАННЯ)
  • З перших днів російського вторгнення ціни на товари та послуги почали стрімко зростати. Зокрема, піднялась вартість продуктів харчування, пального, ліків, оренди житла тощо. 
  • Ми поцікавились у жителів Тернополя, чи помітили вони підвищення цін та чи доводиться економити у теперішніх умовах. 

До слова, на сайті Державної служби статистики 10 травня повідомили, що інфляція на українському  споживчому ринку у квітні 2022 року проти березня становить 3,1%.

Натомість ціни, згідно з даними Держстату, з початку року зросли аж на 10,9%.

Чи стикнулись тернополяни з різким ростом цін? Вартість яких товарів та послуг, на їхню думку, піднялась найбільше? На чому економлять містяни у воєнний час?

Відео дня

Наші журналісти про все дізнались.

Петро, 80 років, пенсіонер

– Ціни дуже зросли, а найбільше – на продукти харчування. Хліб ще не дуже подорожчав, а от все решта – так! Доводиться щоразу економити, шукати меншу ціну на певний продукт. А що ще робити? Для пенсіонерів іншого виходу немає! У мене, наприклад, пенсія ще нормальна, а як ті, хто менше отримує, живуть, не знаю. Що ж вони їдять: один хліб та воду?!

 

Олена, 56 років, комендант біологічного корпусу ТНМУ

– Дуже стрімкого зростання цін я не помітила, але вартість деяких продуктів піднялась! Овочі подорожчали: огірки, помідори, капуста. Минулого року у цю пору вони були дешевші. Ціна на наш фрукт – яблука, не піднялась. Вартість інших продуктів харчування, приміром м’яса, хліба, теж трохи зросла. Економити звісно доводиться, бо не знаємо, що нас чекає далі, якою цьогоріч буде осінь й зима! Ми, українці, завжди стараємось мати хоч якийсь запас.

Віталік, 39 років, працює на прокаті веломобілів

– Я помітив, що ціни зросли на всі товари. Зрозуміло, що на це вплинув стан економіки у воєнний час. Заощаджувати надто не виходить, бо оскільки я палю, то всеодно купуватиму цигарки, скільки б вони не коштували: 50 чи 70 гривень. Теж саме і з хлібом – чи він вартує 20, чи 30 гривень. Його мусиш купити!

 

Людмила, 45 років, домогосподарка

– Звичайно, що за час війни ціни піднялись на будь-які продукти. Серед того, що ми в родині купуємо зазвичай, помітила, що все стало дорожчим. Також пальне дуже дороге. Мої хлопці заправляють автівку, то кажуть, що ціна на бензин зросла. Якщо чесно, доводиться економити в цих умовах. Приміром, машина значно рідше тепер виїжджає, можна і пішки походити. Економимо на пальному й на автівці, а от на продуктах – ні!

 

Тарас, 30 років, приватний підприємець

– Звісно, що помітив зростання цін. Але це цілком нормально й очікувано в умовах війни! Так як я воджу авто, то знаю, що дуже піднялись ціни на бензин. Однак, наша економіка має хоч якось працювати! Економити трішки доводиться! Наприклад, зараз відмовились від відвідування різних закладів!

 

Наталія, 50 років, переселенка

– Я не могла помітити зростання цін, бо окрім кави й булочок більше нічого не купували. Ми переселені, приїхали до Тернополя з Харкова на початку березня. Тому за підняттям цін я не дивилась, було не до того!


 

 

А що Ви думаєте про підвищення цін? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Антонина Байбарза

    Гріх Вам усім у війну людей заводить у злидні,та совісті хватає питать.
  • Алла Стахурская

    Приїжайте в Херсон Скадовськ.
  • Аня Яремко

    ??????
  • Marta Bushatska

    Та ні....Не помітили шо то на копійки підняли.....поступово.... з 30грн на 80......🥵🥵🥵

keyboard_arrow_up