«Щодо моїх зйомок у фантастичному трилері було багато суперечок», - каже тернополянка

«Щодо моїх зйомок у фантастичному трилері було багато суперечок», - каже тернополянка
Марія Стопник каже, що її не лякає містика  фільмі «Серафима», том що з дитинства любить все містичне
  • Марію Стопник у Тернополі знають як вокалістку та модель. Вона – студентка четвертого курсу Київського національного університету культури і мистецтв, факультет «Режисура кіно і телебачення». Минулого року дівчина яскраво заявила про себе на шоу «X-фактор». Вона виконала пісню Mama Knows Best Jessie J та підкорила серця суддів. Зал аплодував стоячи.
  • А невдовзі тернополянка зможе проявити себе і як актриса. Вона зніметься у фантастичному трилері «Серафима». Зйомки фільму заплановані наступного року.

Вже зняли тизер (анонс –ред.) фільму «Серафима", де Марію Стопник можна побачити у досить сміливому образі. У фільмі будуть містичні сцени. Як поставилися рідні та друзі до такого відвертої ролі актриси, чи може вона зробити вибір між кіно і музикою і коли нарешті розпочнуть зйоки фільму «Серафима», - про це все Марія Стопник розповіла у ексклюзивному інтерв’ю «RIA плюс».



- Як ти потрапила у фільм "Серафима?

- Потрапила туди випадково. Режисер Марися Нікітюк і кастинг-менеджер Алла Самойленко довго шукали актрису. І хтось з університету побачив їхній пост у соцмережах і скинув їм мої фото, а раптом підійду. І так вийшло, що мене запросили на кастинг.

Відео дня

- Це твій перший фільм?

- Повнометражка так. Зрештою і короткометражки якщо і були, то це якісь студентські роботи.  Також я знімалася у кліпі тернопільського гурту «Фіра» н пісню «Все єдине».

- Раніше повідомляли, що зйомки фільму «Серафима» розпочнуть влітку 2018-го. На якому етапі все?

- Зараз зйомки на етапі підготовки. Ми досить довго шукали фінансування. Зйомки заплановані вже наступного року – або з весни на літо або з літа на осінь. Зніматимуть фільм біля Києва і в Одесі.

- Як ти ставишся до сюжету? Чи не злякала містика?

- Ні, я з дитинства люблю все містичне.

- Скільки часу тривали зйомки тизера?

- Ми знімали його два дні – один в Одесі, інший у Києві.

- У фільмі будуть несподівані сцени. Як відреагували на такий твій образ друзі та рідні?

- Багато людей дивляться тизер, але не розуміють, що це буде. Мовляв гарна картинка і що далі? Я розказую, пояснюю…Тоді кажуть:»Аааа це буде класно». Є такі, хто шокований. Було багато суперечок в університеті. Одні одногрупники кажуть: «Класно, молодець, ти все правильно робиш»… Є такі, що кажуть: «Як взагалі можна в такому зніматися?» Все як завжди. Є люди, які це приймають, а є такі що ні. Моя сім’я, на моє здивування, цілком адекватно до цього поставилася.

Зйомки у цьому фільмі - для мене нові можливості та досвід. Знаючи Марисю Нікітюк, вона все знімає гарно і акуратно. Думаю, що це не буде схоже на якийсь дешевий фільмик.

- Як готуєшся до зйомок? Чи вже вчиш сценарій?

- Це буде пізніше, наскільки я знаю, у нас буде акорський коуч, психолог. І якщо вийде копродукція з іншою країною, оскільки у нас були сцени іноземною, то ще доведеться вчити мову - французьку чи іспанську. Поки що підготовки особливої нема. Хіба що  читаю відповідну літературу.

- Ти пройшла відбір на «Х-факторі», де вразила своїм співом глядачів та журі. Чим все завершилося?

- Я пішла одразу після першого етапу, оскільки довелося робити вибір. Проект забирав би дуже багато. Зйомки фільму спершу планували цього року, це співпало б по датах. Плюс у мене навчання. Довелося відмовитися.

- Який у тебе музичний досвід?

- Я закінчила музичну школу по класах фортепіано і вокалу. Також ходила на приватні заняття з вокалу до Наталії та Юрія Крохіних. Працювала два роки вокалісткою у ресторані. Це загартувало, додало досвіду. Я дуже люблю джаз.

- Кіно чи музика? Ти зробила для себе вибір?

- Це важкий вибір, сподіваюся, що мені ніколи остаточно не доведеться його робити. Надіюсяя, що кіно і музика будуть перетинатися у моєму житті, бо я ні без одного, ні без другого не зможу. Я зараз підпрацьовую вокалісткою у Києві, але зробити вибір остаточно не зможу ніколи.

- Вже у студентські роки ти отримала серйозну роботу. Чим займаються твої одногрупники?

- Багато моїх одногрупників вже працюють на телеканалах режисерами монтажу, сценаристами. Ще один одногрупник Влад Берковський нещодавно зняв короткометражку. Саша Смірнова вже декілька разів працювала другим режисером, навіть над повнометражним фільмом. Впринципі майже вся моя група задіяна в роботі. Ще одна одногрупниця Севін Дієва досить хороший кліпмейнер. Один з її кліпів є на музичному  відеоканалі Ello. Практично вся група задіяна у творчому процесі. Це мотивує, створює здорову конкуренцію.

- У фільмі якого жанру ти мрієш знятися?

- Я б хотіла, щоб це був мюзикл на кшатлт «Чикаго». Була б дуже щаслива.

- Хто твій фаворит серед українських акторів?

- Можу назвати хіба що молодих. Приміром, Віталій Ажнов, Костя Тимляк, який знімався у «Кіборгах». А також Іван Бліндар та Анастасія Пустовіт – актори фільм Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», який скоро вийде  у прокат.

- А з голівудських зірок?

- У плані зовнішності мені подобається Анджеліна Джолі. Щодо акторської гри – Енн Хетеуей, Мер’єм Котіяр. Важко згадати всіх, але щоразу коли дивлюся фільм, є хоч одна актриса, яка чудово показує себе в тому чи іншому жанрі, і у них є чому повчитися.

Довідка

«Серафима» - картина за мотивами однойменного роману Олеся Ульяненка. Це українська фантастика з елементами драми. За сюжетом, дівчинка Серафима з приморського містечка в сім років втопилась, але раптом прийшла до тями. Після інциденту вона відкриває в собі незвичайний талант до трав, зокрема, до створення отрут, що робить її життєвий шлях містичним і тернистим. Проект стрічки став одним із переможців Десятого конкусного відбору Держкіно. Режисер і сценарист - Марися Нікітюк, відома за фільмом 2016 року «Коли падають дерева», який отримав приз імені Кшиштофа Кесьльовського  в Каннах. До слова, стрічку «Серафима» вже відібрали для участі в одній з програм Каннського міжнародного кінофестивалю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up