Шуфля челендж. Тернополяни розповіли, чому допомагають комунальникам прибирати сніг

Шуфля челендж. Тернополяни розповіли, чому допомагають комунальникам прибирати сніг
  • Поки одні мешканці нарікають на засніжені подвір’я своїх будинків, інші гуртуються, беруть лопату в руки і самі борються з наслідками снігопаду.
  • Ми зібрали для вас розповіді жителів, які допомагають прибиральникам та розчищають свої двори і не тільки.

Тернополяни прибирають сніг та закликають й інших долучатися до такої ініціативи. Добро робити легко.

ОСББ по вулиці Чалдаєва

– Сьогодні співвласники у нашому ОСББ по Чалдаєва допомогли Стефі в прибиранні снігу. Учора був трактор, проте через сніг, який від ночі не зупиняється, і сліду не видно, – пише Сергій Лупак.

Відео дня

ОСББ, вулиця Будного

Голова ОСББ та небайдужі мешканці багатоквартирного будинку вийшли на підмогу комунальникам.

Вулиця Богдана Хмельницького, 12

– Йшов 5-ий день активного шуфлінгу. Gorgany, сусіди та двір довкола прочищені  Дехто із сусідніх дворів цілком серйозно почав вважати мене новим двірником та вимагати розгорнути і біля них, – розповідає тернополянин Ромко Задорожний.

Хтось вдячно киває, хтось мовчить і робить вигляд, що так і тре, є унікуми, які й матом в спину підганяють (і з шуфлею по ср...ці пробігають далі:)))

Ніколи зверхньо не дивився на роботу комунальників, а тепер відчув це злегка на собі - такоє, якщо чесно,  – зазначає Ромко Задорожний.

 

Завжди дивувався коли був свідком суперечок де люди, котрі живуть в багатоповерхівках не можуть зрозуміти хто має замінити лампочки в під’їздах, хто їх регулярно краде, хто має дах ремонтувати, хто викидає сміття посеред двору і хто його має прибирати, чому те не зроблено, чому того немає….. і, як зараз, чому сніг мені з-під дому ніхто не відгорнув … Думав: «люди, вас стільки багато в одному будинку живе! То ж такою юрбою можна гори звертати!!!»

Можливо щось в тому таки є, адже двома руками за те, що кожен має займатися тим чим має займатися і бути спеціалістом в своїй царині. Ба більше, вважаю - це є одна із проблем українців: де ми все вміємо і все знаємо, беремось за усю роботу, а в переважній більшості виходить як виходить. Зізнаюсь, я теж такий.

Але коли ми бачимо що тиждень безперервно падає сніг і навалило його стільки як за усю зиму разом, то, напевне, не потрібно так голосно лаяти тих прибиральників, думаю вони роблять все що можуть. А враховуючи їхні заробітні плати, котрі ми їм оплачуємо, то потрібно подякувати за те, що хоч то роблять. Моя мама -«залізна леді», на старість років теж підпрацьовує прибиральницею. Ну не може сидіти без роботи (ніколи в житті не бачив щоб вона сиділа просто так), тому я також добре відчув цю нелегку роботу допомагаючи мамі за цей тиждень в дворах будинків довірених ОСББ. І знаєте так було мені сумно, коди ти в неділю горнеш той сніг, а жоден, жоден чоловік не вийде і не візьме лопату до рук. А ти горнеш саме під його будинком.

В жодному разі не хочу зняти відповідальності із влади міста, як бачимо техніки місту явно бракує і можна ствердно сказати, що не бруківкою єдиною має жити місто!!!

Тепер про добро. Я захоплююсь і надихаюсь тими організованими дворами, котрі гуртом вийшли до роботи, а їхні жінки в захваті фотографують пророблену роботу і з гордістю виставляють світлини з крутими підписами: «ось мої чоловіки» ЛЮДИ – ВИ ВЕЛИКІ МОЛОДЦІ!!!

Мужики - ви ж мужики! Прогуляйте тренування в спорт залі, запитайте в прибиральників де вони тримають свої лопати!

Сам горну і вас радо запрошую. Давайте вийдемо гуртом кожним двором на допомогу нашим прибиральникам, давайте на вихідні самі станемо прибиральниками. Насправді це навіть весело, бо багато людей йде і дякує за роботу! Усім добра, продуктивних, веселих і позитивних вихідних, – пише тернополянин Назарій Хамуляк.

 

– Брутальний шуфля-челендж на засадах любові до ближнього перехожого розпочато, – пише фотограф Тарас Хлібович.

ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України»

– Сьогодні день у працівників ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» розпочався з снігового флешмобу.

Завдяки згуртованості колективу було швидко розчищено територію установи. Боремося з негодою разом! – зазначають на сторінці закладу.

ОСББ на вулиці Куліша, 6

Вулиця Стадникової, 1

ОСББ, Купчинського, 7

ОСББ, Тарнавського, 26

А наступні фото надіслали нам з Управління ЖКГ. Комунальники висловлюють вдячність тернополянам за розуміння і сприяння в подоланні наслідків снігопаду.

4 підїзд,  Злуки, 55

Тернополянин Михайло завжди допомагає. Дуже активний  мешканець.

Леся Курбаса, 6

Мешканці долучилися до прибирання.

А ви прибираєте своє подвіря від снігу? Діліться  фото в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Люба Войнаровська

    Молодці
  • Сергей Ерсеитов

    Гидрометцентр не рекомендует спецтехнике выезжать на дороги! Вот они и не выезжают! Само растает!
  • Іван Мацекур

    А в цей час...працівники ЖЕКІВ п'ють вдома каву
  • Неля Шпачук

    А як зарплату будуть ділити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:55 Тернопіль здригається від звуків сирен: «На щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь: ФОТО ДНЯ photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up