Сімейна справа в пам'ять про тата та чоловіка: де на Тернопільщині є виноробня з гектарами виноградників

Сімейна справа в пам'ять про тата та чоловіка: де на Тернопільщині є виноробня з гектарами виноградників
  • Це історія про сімейні цінності та втілення  задумів, які інші вважали нереальними. Надія Буячок з Гусятинщини розповідає про особливе вино, яке робив її чоловік та ділиться теплими спогадами.

  • Ми продовжуємо розповідати про жінок, які мають власні звершення в циклі матеріалів "Я успішна".

Масштабне виробництво “виросло” із кількох лозин, посаджених підприємцем та меценатом Володимиром Буячком, якого зараз, на жаль, вже немає серед живих... Ще тоді, 10 років тому, чоловік бачив, що тут земля сприятлива для виноградників. А коли його не стало, дружина Надія та двоє дітей не покинули цю справу, а вирішили розвивати, аби вино, яке робив їх тато, знали у всій Україні.

Але саме тоді діти Володимира та Надії Буячок, Тарас та Оксана твердо вирішили продовжувати справу свого батька та розвивати виноробство на Тернопіллі. 

Відео дня

На зображенні може бути: дерево

Всі питали: “А ти привіз татове вино”?

І сама панів Надія і Тарас з Оксаною вкладали душі у цю справу. Жінка розповідає, що це стало більшим, аніж просто бізнес. Хоча життя після втрати змінилось докорінно,  усі хотіли продовжити улюблену справу рідної людини.

Обриси тата Володимира Буячка видніються і на етикетці однієї з пляшок, які зараз є у продажі не лише на Тернопільщині, а й в інших містах України. А його діти кажуть завжди кажеуть, що це вино має бути найкращим, адже під етикеткою з зображенням батька, абищо продавати не дозволить совість. 

На зображенні може бути: 2 людини, зокрема Надія Буячок та люди усміхаються

Власний виноградник і нові сорти 

Надія Буячок каже, що виноград для вина плекають на власній території. Для цього придбали чотири гектари поля і висадили там чотири сорти ягід. Назвали їх незвично: “Рожеве коло”, “Білий трикутник”, “Червоний квадрат”. 

Вистоюється вино у спеціальних кімнатах із дорогим обладнанням та спеціальним температурним режимом. Жінка каже, що процес тривалий, а для того, аби досягти досконалого особливого смаку, - працювали роками і найголовніше… вкладали душу. 

Тернопільщина не для виноробства?

Пані Надія каже, що коли чоловік розпочинав цю справу - мало хто вірив у їх успіх. Мовляв, Тернопільщина не виноробний край. Але жителі Тернопільщини доводять протилежне. За рік їх крафтова винарня випускає приблизно 12-ти тисяч пляшок. І вино оцінили не лише в Україні, а й за кордоном. 

Винарня, яку реєстрували на Гусятинщині, була чи не першим таким підприємством в області. Власниця бізнесу каже, що коли реєструвала усі документи, то в установах дивувались і навіть не знали як це робити, мовляв, Тернопільщина не виноробний край. Але палок в колеса ніхто не встромляв...

Разом працювати за радість 

Меблевій фабриці, яку заснували Буячки, скоро 22 роки, тож досвід ведення справ чималий. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Світлана Снісаревич

    Надюша, вітаю вас! Ваше рожеве - божественне! Успіхів Вам, і процвітання! Чекаємо в Подолянах!
  • Михайло Грушів

    Ви м ужня,мудра і сердечна людина.Згадую і свого тата,який садив виноград і робив щороку вино.Я цього не зберегла і дуже шкодую.
  • Олександра Кухар

    Надя ви молодці! Робите добре татове вино! Успіхів вам і здійснення всіх бажань!👍👍👍

keyboard_arrow_up