Спочивайте з Богом, Воїни Світла. На Борщівщині попрощались із Михайлом Семенюком та Сергієм Кочубеєм

Спочивайте з Богом, Воїни Світла. На Борщівщині попрощались із Михайлом Семенюком та Сергієм Кочубеєм
На світлині зліва Михайло Семенюк, а справа - Сергій Кочубей
  • Михайлу було всього 23 роки, коли він загинув від рук окупанта під час артилерійського обстрілу на Херсонщині. Сергію майже вдвічі більше – 45, коли чоловік поліг при виконанні службового завдання на Донеччині. Наша армія та вся Тернопільщина втратили не просто талановитих топогеодезиста і старшого стрільця, але й вірних синів України та патріотів.
  • Вони житимуть у наших серцях, а пам’ять про них не зблякне. Поховали бійців у рідній Борщівській громаді 19 та 20 жовтня…

Про трагічну втрату двох земляків-військовослужбовців краянам повідомили на фейсбук-сторінці Борщівська міська рада. Також від керівництва громади висловили щирі співчуття рідним, друзям та близьким, односельчанам Героїв.  

– З глибоким сумом повідомляємо про те, що ще один наш захисник України Янголом повертається додому. Від рук московських окупантів загинув солдат Михайло Семенюк, уродженець села Кривче. Сумуємо разом з сім’єю полеглого. Вічна пам’ять Герою! – написали у профілі міськради 18 жовтня.

Печальна звістка про смерть іншого бійця з’явилась дещо раніше – 17 жовтня.

Відео дня

– Знову страшна новина прийшла в Борщівську громаду. Захищаючи Україну, при виконанні службових обов’язків загинув солдат Сергій Кочубей, житель села Цигани. У цей важкий час низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю воїна, який віддав життя за мирне небо над Україною. Розділяємо біль рідних загиблого. Вічна пам’ять Герою! – сповістила Борщівська міська рада.

Відповідно до розпорядження міського голови Борщева, 18-19 жовтня 2022 року в громаді оголошені Днями жалоби за загиблим бійцем Сергієм Кочубеєм. Аналогічно 19-20 жовтня – Дні жалоби за військовим Михайлом Семенюком. Нехай Господь подарує полеглим вічне життя, а ми згадаємо, якими вони були…

«Завжди оптимістичний і веселий Міша»

Семенюк Михайло Володимирович народився у 1999 році в селі Кривче, що розташоване на заході Чортківського району. З перших днів вторгнення відважний юнак воював на фронті.

Він успішно виконував обов’язки оператора-топогеодезиста відділення артилерійської розвідки.

Хлопець загинув 15 жовтня 2022 року в ході виконання важливого бойового завдання, під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту ***** в Херсонській області. Він до кінця залишався вірним своїй присязі нашій Батьківщині…

– Безжальна кровопролитна війна загубила зовсім молоде життя захисника-патріота з села Кривче Борщівської територіальної громади. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної людини. Та нехай добрий спомин про загиблого Воїна-Героя стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, схиляємо голови у скорботі. Нехай душа Михайла знайде спокій. Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять Воїну, який захищав Україну і кожного з нас! – звернулись до рідних померлого від Другий-відділ Чортківського Ртцк-та-сп.

– Вічна і світла пам’ять Герою України! Щирі співчуття рідним та близьким, низький уклін вам за сина. Хоча жодні слова співчуття не замінять його і ту біль втрати… Нехай милосердний Господь прийме душу покійного та дарує упокій у своєму Небесному Царстві... – так коментує цей допис Галя Пилипчук-Жилка.

– Дитино дорога, тобі б ще жити, кохати, бути коханим... Іде наша нація, ідуть молоді, ідуть найкращі... Жаль... Сльози... – додає Alexandra Baziuk Gerillo.

– Спочивай з Богом, Воїне... Хай рідна земля, за яку Ти віддав своє юне життя, прийме Тебе в свої вічні обійми... Це велике горе для родини. Щирі співчуття Вам, дай Господи сил перенести страшну втрату, а Герою нехай Господь дарує Царство Небесне... Вічні Тобі Слава, Пам’ять і Честь! – сумує Петро Довгошия.

Кортеж із тілом загиблого на війні Михайла Семенюка прибув до міста Борщів вчора, 19 жовтня. Поминальна панахида, а також прощання із захисником відбулись біля церкви Верховних апостолів Петра і Павла. Жителі Борщівської громади зустріли та провели бійця в останню дорогу додому на колінах, з квітами у руках й державними прапорами. Всі схилили голову перед пам’яттю Героя. Чин похорону Михайла пройшов 20 жовтня об 11:00 в його селі Кривче.

– Сум, біль і жаль. Ні дня без скорботи. Такі невблаганні реалії сьогодення… Вічна пам’ять Герою! Він був і буде справжнім сином України, – Oleg Gavrilyuk.

– Неоціненні скарби ідуть від нас... Плачемо, сумуємо, страдаємо і дякуємо нашим вірним синам за Україну! Слава Герою! – пише Олександра Сенюк.

– 23… Скільки життя врізано, відірвано. Завжди оптимістичний і веселий Міша. Вічна пам’ять Захиснику, – говорить хороша знайома полеглого Yuliia Soliliak.

«Твій вічний сон – наш вічний жаль»

Кочубей Сергій Анатолійович народився у 1977 році в невеличкому селі Цигани, що входить до складу Борщівської міської громади. Коли росія вторглась на територію України, 45-річний чоловік без вагань вирушив на передову. Він був старшим стрільцем механізованого відділення, механізованого взводу, механізованої роти, механізованого батальйону.

Захисник загинув внаслідок артилерійсько-мінометного обстрілу в селі ****** на Донеччині.

Сергій з честю виконав свій громадянський та військовий обов’язок. Для всіх земляків він став прикладом сміливості і відваги, адже мужньо пішов захищати Україну, рідну домівку та родину від рук російських катів. А нашим обов’язком є зберегти пам’ять про Сергія в молитвах і у вчинках...

– Вічна пам’ять, честь і шана захиснику нашого мирного життя! Співчуття рідним, близьким, побратимам Сергія. Сумуємо з вами... – говорить Суха Люда.

– Вічна пам’ять. Герої не помирають, вони назавжди залишаються в наших серцях і пам’яті. Співчуття рідним і близьким! – додає Ольга Штекля-Славінська.

– Царство небесне Герою України. Низький уклін та співчуття рідним. Вічна шана Захиснику! Твій вічний сон – наш вічний жаль... – коментує Olga Kozak.

Жителі Борщівської громади з глибоким сумом 18 жовтня зустріли тіло Воїна Сергія Кочубея, який поліг за оборону України від рук російських окупантів. Поминальна панахида пройшла о 9:00 в місті Борщів біля церкви Верховних апостолів Петра і Павла. Чин похорону відбувся 19 жовтня об 11:00 в Циганах, де народився військовий. Попрощатися із загиблим та провести його в останню путь прийшли чимало людей: найрідніші, друзі, знайомі, сусіди, односельчани…

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родичам, друзям, бойовим побратимам, односельчанам, краянам та усім, хто втратив близьких людей – Михайла Семенюка та Сергія Кочубея. Вічна пам’ять, шана і слава Вам, наші Герої…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (95)
  • Ірина Пічак Гринтус

    Вічна пам’ять Геро
  • Теодозія Буда

    Україна втрачає найцінніше,що в неї є - своїх чудових синів і доньок, це найстрашніші втрати для нас😢Світла пам'ять і Вічний спокій душам Героїв у Царстві Небесному... Щирі співчуття рідним.....
  • Зінаїда Кравчук

    Вічна пам'ять Герою царства небесного а рідним щирі співчуття і низький уклін
  • Светлана Василенко

    Царство Небесне Герою України.
    Вічна і Світла пам'ять Герою України.
    Нехай земля буде пухом.
    Співчуття рідним та близьким.

keyboard_arrow_up