Стали найкращими подругами, коли годували на війні солдатів

Стали найкращими подругами, коли годували на війні солдатів
  • Подруги Жанна та Марічка зараз живуть і працюють в Тернопільській військовій частині, де на ротації перебуває 44-а артилерійська бригада. Ще місяць тому вони готували їжу для солдатів у «гарячій» точці на Сході України.
  • Кухарки поділились рецептами страв, які смакують захисникам наших кордонів

- Ви знаєте, це старовинні жіночі рецепти, і всім їх знати не можна,  – з посмішкою розповідає військова кухарка Жанна. – Найголовніший секрет - готувати як вдома, так як для рідних - готуємо для наших хлопців тільки з любов’ю - вони того варті.

Більше трьох  років – нерозлий вода

У розмові Марія та Жанна доповнюють речення одна за одною та  з великою вдячністю говорять про солдатів, для яких працюють.  Жанна родом із Закарпаття, Марічка – із Києва. Познайомились дівчата ще у 2015 на полігоні у Рівному – і з того часу щодня працюють разом, діляться жіночими секретами, переживаннями і мріями.

Відео дня

- У нас хороша команда і командир теж хороший, - розповідає Марія, - а по-іншому і не може бути, тільки коли всі разом йдуть до одної мети – буде результат.

- Ми їх любимо, і вони нас теж, ми впевнені, - доповнює Жанна, - вже знаємо, хто що любить, - стараємося догоджати в їжі, бо чоловіки – вони ж вибагливі.

Поки хлопці боронили кордон – доглядали свиней і готували для солдатів шашлик

- Кухарки Жанна та Марія на Сході готували їжу для розвідників. У них особлива робота і навантаження дуже велике - вони перебувають безпосередньо на лінії фронту, тому дівчата доклали всіх зусиль, щоб хлопці почували себе не гірше, як вдома, - розповів прес-офіцер 44-ї артилерійської бригади Юрій Кульпа.

Спочатки свиней було двоє – ми їх назвали Зіта і Гіта, потім взяли ще двох поросят - розповіли дівчата, - вони кочували з нами з однієї бази на іншу, були як домашні тварини.  Потім готували з них домашню ковбаску, сало коптили, м'ясо.

Дівчата прокидались вдосвіта, близько п'ятої, щоб до сьомої зготувати солдатам сніданок.

- Працювали без вихідних, влітку – жарко, зимою – холодно, але хлопців годувати потрібно, їм треба багато сил, щоб нас захищати.

Невдовзі дівчата знову повернуться на Схід. Зараз вони набираються сил та відновлюють здоров'я у лікувальних закладах. Жінки розповіли, що в зоні АТО їм навіть спокійніше - там вони точно знають для чого працюють. Там прокидаються вдосвіта, щоб годувати тих, хто захищає спокійний сон тернополян.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 У Тернополі відбудеться благодійний показ вистави «Пасхальна кантата» 17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up