Стане першою військовою в сім’ї. Історія 18-річної курсантки, яка пішла служити

Стане першою військовою в сім’ї. Історія 18-річної курсантки, яка пішла служити
  • Євгенія Лящук –  курсантка другого курсу Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Вона на власному прикладі доводить, що військова справа стосується не тільки чоловіків.
  • Чому вирішила стати майбутньою захисницею України і як це сприйняли в сім’ї, розповіла журналісту «20 хвилин».

Ми розпочинаємо новий проєкт, присвячений нашим військовим. У ньому розповідатимемо вам про життя, успіхи та здобутки військових з Тернопільщини.

А першою нашою героїнею стала Євгенія Лящук – юна 18-річна курсантка, яка вирішила пов’язати своє життя службою у Збройних силах. 

Відео дня

Дівчата точно не поступаються хлопцям

Каже, військова справа їй подобалася ще з дитинства, і вона готова захищати рідну землю.

– Якщо чесно, мені важко зрозуміти людей, які виїжджають зі своєї держави та залишають її напризволяще. Я хочу захищати Україну, – розповідає Євгенія.

Спочатку увійти в ритм життя коледжу, де навантаження не такі, як в інших навчальних закладах, було трохи складно, зізнається наша героїня. Але з часом все стало на свої місця, а складнощів у навчанні не відчуває.

На запитання: «Ти ж дівчинка, куди тобі військова служба?», вже давно реагує з посмішкою.

– Як і на хлопцях, так і на дівчатах, однаково лежить відповідальність за свою державу, за її захист, за суверенітет та територіальну цілісність, – пояснює Євгенія Лящук. – Кожна  людина має право обирати шлях в житті, професію. На мою думку, дівчата можуть виконувати завдання на рівні з хлопцями у захисті своєї Батьківщини. Коли людина бере у руки зброю, вміє правильно з нею поводитися, то вона стає вже не просто людиною, а воїном, захисником своєї країни. А дівчині бути військовою, на мій погляд, – престижно та відповідально.

Надихається українськими поетами

У сім’ї дівчина буде першою військовою. Пояснює, саме тому і вирішили стати першою. Батьки позитивно поставилися до її вибору і підтримали дівчину.

Окрім військової справи, Євгенія захоплюється і українською мовою. Дуже любить читати українську літературу.

– Багато українських письменників, поетів писали правильні речі, про те, що не треба цуратися своєї країни, а навпаки, з піднятою головою відстоювати її честь. Це мені дуже подобається і надихає, – продовжує дівчина.

У листопаді цього року Євгенія посіла третє місце в обласному конкурсі з української мови імені Петра Яцика серед військових професійно-технічних училищ. Каже, на цьому здобутку не буде зупинятися і спробує свої сили і в інших конкурсах та змаганнях.

Щиро радіємо її успіхам

Євгенія Лящук – гордість тернопільського професійного коледжу, розповідає заступник з навчально-виховної роботи закладу Віктор Довгорук.

– Вона виділяється своєю активністю та ініціативністю, адже бере участь у багатьох змаганнях. По навчанню вона у нас взагалі молодчинка. Патріотично налаштована і любить свою країну. Ми щиро радіємо її успіхам, – каже він.

А думку про несумісність військового життя та дівчат, Віктор Довгорук заперечує. Навіть більше, дівчата в багатьох моментах проявляють себе краще, аніж хлопці – біг, навчання, спритність. Та й яскравим підтвердженням цього слугує той факт, що в Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою зі 335 курсантів – 80 дівчат з усієї України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач85

    Молодець!!!

keyboard_arrow_up