Як підібрати одяг до будь-якої фігури: поради стиліста Ольги Вінницької

Як підібрати одяг до будь-якої фігури: поради стиліста Ольги Вінницької

Персональний стиліст-шопер, імідж-консультант, експерт із розбору гардеробу Ольга Вінницька розповіла, як підібрати одяг у відповідності до типу фігури, щоби завжди виглядати неперевершено.

Із наближенням весни кожна жінка хоче підкреслити свою красу і чарівність, привернути до себе захопливі погляди представників сильної статі. Щоби досягти бажаного ефекту, не зайвими будуть поради професійного стиліста.

Цікавий майстер-клас «Як правильно підібрати гардероб у відповідності до особливостей фігури» провела персональний стиліст-шопер, імідж-консультант, експерт із розбору гардеробу Ольга Вінницька у день святкування першої річниці з дня відкриття у Тернополі Швейної Студії «YOU CAN».

Підкреслювати талію

Існує п’ять типів фігури – «пісочний годинник», «трикутник» («груша»), «перевернений трикутник», «прямокутник», «коло» («яблуко»). Бувають і змішані типи. Аби підкреслити свої достоїнства і приховати зайве, важливо навчитися правильно підібрати гардероб. Для початку треба визначити свій тип фігури. Для цього з допомогою сантиметрової стрічки слід зняти відповідні мірки – обхват плечей, грудей, талії і стегон.

Відео дня

–             Якщо плечі ширші від стегон, значить це тип фігури «перевернутий трикутник», – каже Ольга Вінницька. – Якщо ширші стегна – це «груша». Коли плечі і стегна однакові і є виражена талія, тобто на 20-30 см вужча за стегна, – це ідеальна фігура типу «пісочний годинник». Якщо великі груди і випуклий живіт – це тип «яблучко» або «коло». Коли ж талія не виражена, а плечі і стегна однакові – це «прямокутник».

«Пісочний годинник» вважають ідеальною фігурою. Така жінка може вдягати практично все. Виняток – мішкуватий одяг типу оверсайз, бо він спотворює красиву фігуру.

–             Таким жінкам треба постійно підкреслювати талію і зберігати гармонію верху та низу, – каже стиліст. –  Це можуть бути сукні з приталеним силуетом, з поясом чи вставленим поясом. Акцент можна робити ременями. Всі блузки, топи, футболки, майки, сорочки мають бути приталені. Талію можна підкреслити спідницею чи штанами з високою посадкою.

Свій образ не варто нагромаджувати різними додатковими деталями, тобто не одягати плаття з великими плечиками, додатковими кишенями, драпіруваннями. Якщо є кишені на стегнах, то вони візуально змінюють тип фігури з «пісочного годинника» на «грушку». Жінкам з ідеальною фігурою бажано обирати однотонні сукні, радить стиліст. Бо геометричні фігури чи масштабні квіти додаватимуть повноти. Не варто носити контрастний одяг, краще, щоб схожі відтінки гармонійно поєднувались.

–             Пальто і верхній одяг має бути обов’язково на зав’язках, – рекомендує Ольга Вінницька. – Модний оверсайз для такого типу фігури не підходить. Також варто носити каблучок, який підтягуватиме і додаватиме жіночності.

Акцент на бюст

Для жінок із типом фігури «трикутник» стиліст радить не акцентувати увагу на стегнах, натомість зосередити її на верху – грудях і плечах. Так, виріз човником і квадратним декольте візуально робить плечі ширшими, сукні і блузки з воланами, пишними рукавами теж. Верх із накладними кишенями і драпіруванням, і, навіть, брошка додасть бажаної ширини плечам.

  • Таким жінкам пасуватиме яскравий верх, – каже стиліст. – Низ має бути темним, аби погляд зосереджувався саме на грудях і плечах. На верх підійде одяг із горизонтальною смужкою. Спідниці мають приховувати наші об’єми. Спідниця-олівець не повинна щільно облягати до низу. Підійдуть спадаючі  сукні, котрі підкреслюють талію. Можна одягнути і плаття-трапецію. Проте в жодному разі не варто обирати спідницю-тюльпан, баску, одяг із додатковими кишенями чи складками в області стегон, спідниці-пачки. Вони можуть з вами зіграти злий жарт, і підкреслити непотрібний об'єм стегон.

 

Допоможе кардиган

Якщо в жінки тип фігури «перевернутий трикутник», тоді не варто нагромаджувати верх. Краще носити одяг із V-подібним або круглим вирізом. Найголовніше, що потрібно зробити в цьому випадку – візуально зменшити ширину плечей, а це значить виключити спадаючі рукави, «ліхтарики», велику кількість драпірування і складок в області грудей. Треба обирати штани або джинси з низькою посадкою, плаття або топи з басками, воланом нижче рівня талії, широкі масивні ремені на стегна, спідниці-трапеції, з запахом, зі складками або об'ємними кишенями.

Власницям типу фігури «коло» потрібно візуально витягнути силует і підкреслити красиві декольте та ноги. Щоби приховати живіт, треба робити акцент на декольте чи якомусь аксесуарі – намисті, брошці.

–             За звичай, жінки одягають мішкуватий одяг, з надією, що він все приховає, – пояснює Ольга Вінницька. – Це розповсюджена помилка, адже таке вбрання навпаки додає об’єму. По-друге, з боку це виглядає так, ніби ви одягнули чиєсь вбрання, яке на два розміри більше за ваше. Ідеальний варіант – сукні із завищеною талією, що підкреслюють лінію грудей. В жодному разі не слід носити приталений одяг, або ж зав’язувати пояс чи бант.

Стиліст радить обирати речі вільного крою, штани і спідниці з середньою чи високою посадкою, блузки і плаття на запах. Для такого типу фігури підійдуть сукні із вставками, які візуально роблять жінку стрункішою, однотонний одяг з вертикальними виточками, плаття у формі трапеції,  одяг з великими деталями (оборки, візерунки, драпірування) нижче лінії стегон. А ще варто носити кардиган, жакет чи жилет, не застібаючи його. Це приховає все зайве. Треба забути про занадто облягаючий або мішкуватий одяг, топи і блузки без рукавів, з вирізом під горло або зав'язками через шию, водолазки, одяг з яскравим принтом, декоративними елементами на плечах і животі, вузькі штани, штани і джинси з низькою посадкою.

Для жінок із типом фігури «прямокутник», стиліст радить використовувати волани, рюші, банти, багатошарові спідниці, штани з низькою посадкою, голіфе.

–             В даному випадку взагалі не варто підкреслювати талію, бо її і так нема, – каже Ольга Вінницька. – Тут підходять прямі силуети, сукні з візуальною талією, градієнтом, вставками. Доречними будуть спадаючі плаття і спідниці, а також сонце-кльош. А от спідницю-олівець, легінси, майки, топи без рукавів та  одяг, що надмірно відкриває область живота вибирати не варто.

Як приховати зайве

Щоби додати собі зросту, окрім взуття на підборах, можна носити одяг із завищеною талією, взуття під колір ніг чи колготок. Видовжують силует і вертикальні лінії. Низеньким жінкам не бажано носити вбрання з горизонтальними смужками, принтом із великими квітами чи горохами. Не треба «перерізати» собі ногу взуттям із поперечними застібками, чоботами до колін. Тобто спідниця має прикривати чоботи, або ж чоботи мають бути довшими, щоб не було видно колін.

Що стосується великого бюсту, то аби не акцентувати на ньому зайвої уваги, стиліст радить не носити облягаючі речі, особливо під шию. Натомість перемістити погляд з грудей допоможуть довгі вертикальні прикраси, шарфи зі спущеними кінцями.

Візуально приховати масивні руки допоможуть футболки, які прикривають плечі, рукави на три чверті. Не варто носити одяг із тонкими лямками чи бретельками, рукавами-ліхтариками, воланами.

Для жінок, які мають повні руки, стиліст радить масивніші браслети і каблучки, бо тонкі прикраси лише підкреслюватимуть контраст. Це стосується і сумок. Високим дамам із пишними формами маленькі сумочки візуально додаватимуть ще більших об’ємів і, навпаки, маленькі жінки з великими сумками виглядатимуть ще мініатюрнішими.

Аби приховати коротку шию, в жодному разі не варто вибирати водолазку чи намотувати шарф, бо це ще більше підкреслює недолік фігури. Краще відкривати шию, носити довгі намиста, пускати кінці шарфа вертикально.

– Щоби завжди виглядати стильно і красиво, навчіться гратися одягом і подобатися сама собі. І найважливіше – обирайте те, що підходить вам особисто і в чому відчуваєте себе впевнено і красиво. Вирушаючи в магазин, пам’ятайте про це і вибирайте одяг відповідно з особливостями своєї фігури, а не женіться за трендами,– підсумовує Ольга Вінницька.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Який гарний стиліст.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up