«Сушив феном заліковку, вилазив через вікно по простирадлах»: тернополяни пригадали студентські роки

«Сушив феном заліковку, вилазив через вікно по простирадлах»: тернополяни пригадали студентські роки
  • 25 січня відзначають День студентів (Тетянин день)
  • Ми запитали у відомих тернополян, чи сумують вони за студентськими часами та попросили пригадати кумедну історію з тих часів. 

Андрій Шкула, депутат районної ради

— У роки навчання пощасливилось жити в студентському гуртожитку. Саме пощастило, бо мав змогу відчути повноцінне студентство з його позитивами та складностями. А щодо кумедних історій, пов‘язаних з навчанням, то згадалось як я вперше зайшов в аудиторію своєї групи. Я тоді прийшов на другий курс, маючи за плечима коледж. Так от зайшов в аудиторію, нікого не знаю, став скраєчку обираючи де сісти. Підійшов майбутній одногрупник і так ввічливо запитав: «Можна вийти?». Я не одразу зрозумів, що це за питання до мене таке дивне і перепитав його: «Куди?». Відповідь посміхнула: «В туалет хочу», — пояснив. Виявилось подумав, що я викладач. Так, тоді я вже був бородатим.

 

Відео дня

Богдан Боденчук, журналіст

— Студентське життя-це відчуття свободи, порвані джинси і кеди. Я навчався на двох факультетах, філологічному і географічному. Знаючи, що в мене екзамен на географічному я наважився піти святкувати день народження друга. Випадково на мій рюкзак розлили воду де була залікова. Що я з нею не робив і сушив феном, прасував. Та не допомагало. На другий день екзамен здав легко, але коли викладач запитав, а що з заліковою, мені довго прийшлось пояснювати, що в Тернополі була сильна злива, але тільки в мікрорайоні Дружба. Взагалі за час навчання згадується тільки приємне. То ж поки ти студент— колекціонуй історії.

 

Олеся Чванкіна, депутатка міської ради

 У нас була експериментальна група — поступали на «міжнародну економіку» Інституту міжнародного бізнесу та менеджменту ТАНГу, а опинилися у групі «маркетинг», яку лише створили і ніхто не хотів бути першопрохідцем. Маркетинг тоді був чимось невідомим, але групу зробили маленькою — лише 12 чоловік, і ми одразу якось поріднилися. У нас був фантастичний потік, дружимо до цих пір, тісно спілкуємось. Перші одруження, перші дітки, хресна мама мого сина-моя одногрупниця. Тепер вдячна, що волею долі потрапила саме на цю спеціальність.

 

Юрій Кульпа,  прес-офіцер

— 1993 рік, Теребовля. Був час, коли не впускали студентів, котрі жили на квартирах у гуртожиток. Але чого тільки не зробиш, щоб зустрітися з дівчиною. Щоб обійти непідкупну комендантшу, хлопці зв'язували між собою простирадла та вилазили на другий поверх у вікно, а вже потім розбігались хто куди. Зараз важко це проаналізувати, то була майже висадка вечірнього «десанту» із числа студентів, але це був молодіжний драйв. Навіть гітари тягали з собою, щоб підняти на мотузці, грали лірику, коли смажилась картопля на студентській кухні. То були часи... Але найкраща історія сталась, коли я освідчився дружині в День студента. Відтоді цей день — початок великого і бурхливого кохання. Тепер у мене є єдина кохана і неповторна дружина.З якою  уже 17 років згадуємо день знайомства у День студента.

 

Ростислав Яцків,  заступник начальника управління туризму ОДА

— Життя було дуже насиченим: навчання, тренування, поїздки. Я б залюбки прожив його ще раз. Згадую період 1993-го року Написання курсової, на це виділялося доволі багато часу (орієнтовно 3 місяці), проте під час написання (в перших 1,5-2 місяці) керівник час від часу давав мені можливість виступити по темі на тих чи інших семінарах, круглих столах перед студентами а потім я ще й мав публікацію в інститутській газеті. І ось настає день захисту, я приходу на кафедру і мені кажуть, що в мене вже є оцінка. Виявляється усі виступи у ті 2 місяці + публікація були достатніми умовами для дострокового захисту а цей 1 (останній) місяць я працював над самоосвітою

 

А ви сумуєте за студентськими роками? Які кумедні історії пригадаєте ви? Відповідь залишайте в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Ігор Дуда

    Не хочу забігати наперед, але цілком можливо, що видатний критик і аналітик саша крест (або якийсь із його гермафродитно-педерастичних клонів) відгукнеться на мою публікацію про "сухий закон" в США і проблему пияцтва на одному з сайтів. Прислухайтеся до його думок - вони надзвичайно цінні. Хочу лише попередити про дещо незвичну для нормальної людини манеру його письма - свою маячню воно строчить, потираючи від хвилювання свої розкішні роги (це - окрема історія). І - свої клапаті, як воно називає, "вуши". І ставить у проміжках між цими процесами свої незмінні три крапки (...). Це, борони Боже, не ознака родової травми чи олігофренії - це лише безневинне загострення шизофренії. Сподіваюся, поставитеся з розумінням.
  • Ігор Дуда

    Прислухайтесь до думки (нижче) креста саші
    воно, щоправда, веде мову із параші,
    Де в унітазі часом роги свої миє,
    Але пораду добру дати вміє:
    Як скромним бути, не хвалитись, своє "Я" не випинати,
    А головне - як грамотно писати
    І то нічого - випадковість лиш така,
    Що логіка у нього - як в бика
    Що хвалькувате більш воно за Хлестакова,
    І що не "саша" зветься, а валера, тобто "льова"
    Його ласкаво звала так колишня мила,
    Яка пізніше йому роги начепила
    Та то таке... і все ж приємно почитати креста сашу
    В той час, як роги воно миє у параші
  • Саша Крест

    для тупорилого дуди:
    ну, міжнародні відносини для такого віслюка, то щось захмарне, недосяжне... ніхто й не збирається тебе, дебіла, "переубеждать"... багато, що сталося у моєму житті, але про роги щось не пригадую... запитав у жінки... сміху було... а як сказав з ким, то вона трохи не ригнула... на жаль для тебе і на щастя для мене мав тільки одну жінку... і іншої мені не треба... І, навіть у мої 60, не стидаюся говорити про кохання до неї... вона в мене НАЙКРАЩА і я її кохаю всім серцем... тобі, ДЕБІЛЕ, цього не зрозуміти... розумом не вийшов...  А кохання спасе світ, це правда... де є кохання, там буде і щастя і гроші... буде все...
    а ТЕНІС з Роджером was SUPER! Did you see this epic 5 set comeback? This one for ages... We were yelling like crazy young kids... Still celebrating...
    P.S. А ти давай і далі живи з коричневим ромом, лий бруд на Україну і восхваляй ЗЕлених дебілів, чекаючи покращень... короче... мечты, мечты -какая радость... мечты ушли - осталась гадость... твоє життя...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Як я забув! крест саша - не лише онаністичний ідіот
    Воно ще й - "щирий України патріот"!
    І то нічого, що гівно, а не "Рошен" це бидло  пхає в рот
    Зате  це ЧМО сцикливе - переконаний порохобот
    Тебе вітаю, Україно! В тебе є надійний захисник
    Ти не зважай на те, що він гівном живитись звик
    Саша Крест 20 квітня 2019 р. Йду з колєгою вчора по Хрещатику з дебатів, а поряд йдуть дві подруги та комусь по телефону розказують: "Ты представляешь, зашли в сектор, сели, а вокруг украинские флаги. Поняли, что тут порохоботы. Сидели тихо до самого конца". Ось і вся проста істина: Українець - це Порохобот, Порохобот - це Українець. Малороси, вата, хохли, бидло, люмпени, плебеї, охлос, раби, дегенерати, совкодрочери, зрадой@би - це і є зе-виборці, у яких з українцями немає нічого спільного, крім назви в графі "громадянство". І немає чому дивуватися про "повстанців" з Бамбасу... То ли ещё будет... Недалеко до дня, коли "проспект матароли" або "бульвар гіві" з'явиться у Києві. А чё, клёво... По ПРИКО
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/ne-chas-buti-napivvaghitnim.html

    То кажеш , бидло, що "регочеш до нестями"?
    А чи трясеш при цьому  рогами й "вушами"?
    крест саша - це "метр двадцять з капелюхом"
    і має ще воно клапаті вуха
    воно їх, правда, "вуши" називає,
    але зате жінок яких розумних має!
    але щоб спілкування з ними мати
    воно (сашко) на табуретку мусить стати
    і це б нічого - ріст усе не перекриє,
    та гірше значно, що ... і ніг сашко не миє
    шкарпетки не пере, та що казати
    такого бидляка ще треба пошукати

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Моє життя, бидлото, відрізняється від твого
    Найперше тим, що я тобі наставив роги
    Ти після того з'їхало із глузду остаточно
    Comeback не створить медицина - це вже точно
    Те, що ти crazy, ЧМО, я заперечувать не стану,
    І тебе і синдром нав'язливого, стану,
    Манія величі, а ще - типова "статусність бика" -
    Болячка є серед "биків" у нас така -
    Ти, ЧМО тупе, раніше ким було? НІКИМ
    А нині уявило себе ВСІМ.

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    МОТИВ, бидло, МОТИВ.
    Тебе на "міжнародних відносинах" не вчили римського права? І принципу "Qui  prodest?" ("Кому вигідно?")

    На 99.99 % знаю, хто ти, тому й описую твою зовнішність в деталях, як її пам'ятаю (невисокого росту, клаповухе). А крім того - до біса безграмотне і дубоголове. 0.01% залишаю для якогось стороннього патологічного випадку.
    Я розумію, тобі важко - на твій нікчемний мозок тиснуть роги і зв'язана з ними давня злість, властива кожному рогоносцеві Сподіваюся, ти вже мало час  зрозуміти (якщо є чим), як СИЛЬНО ти заважаєш моїй роботі і моєму самопочуттю. Я ставлюся до тебе як до ущербного від народження і обтяженого РОГАМИ ублюдка - не більше.

    На сайті срати вигідно лише тобі, бидлоті,
    Яка із унітазу воду п'є й бере гівно до рота

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Ще раз повторю для недоумка: МОТИВ, бидло, МОТИВ срати на сайті є лише в тебе - жовчного РОГОНОСЦЯ. Стосовно "міжнародних відносин - твоя грамотність, бидло, не налаштовує вірити, що ти їх закінчило, хоча там усіляке водиться...
  • Ігор Дуда

    Мало не до сліз зворушила мене своїми спогадами внизу істота на кличку "саша крест" .  Але ніколи не думав, що спеціалістів з догляду за морськими свинками готують аж на "міжнародних відносинах". З іншого боку, може саме тому наша дипломатія постійно "в дупі" через те, що там оперують отакі "фахівці".
    Цілком припускаю, валера ле-гандонський - саша крест, що в  тебе може бути зараз дружина. Як мінімум - друга, тому що перша залишила тобі на пам'ять невеличкі вирости на голові, що звуться рогами. І через які ти отримало статус Надзвичайного і Повноважного Рогоносця-Дебіла (сподіваюся, я дотримався правил написання титулу, яких навчають на "міжнародних відносинах"?)

keyboard_arrow_up