Священник з Тернополя пробіг горами 83 кілометри

Священник з Тернополя пробіг горами 83 кілометри

Священник з Тернополя подолав маршрут загальною довжиною 83 кілометри з набором висоти 3670 метри. Загальний результат – 58 місце з майже 200 учасників, а у віковій групі – це 21 результат з часом 14 годин 18 хвилин.

Священик Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Петро Сачко взяв участь у гірському ультрамарафоні «Bojko Trail», який на початку липня проходив в Закарпатській області (смт. Жденвєвр), повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Отець служить на парафії УГКЦ Пресвятої Трійці м. Тернополя, що на вул. Чайковського 1а. Він є неоднорозавим учасником подібних марафонів та бігових змагань. Щодо «Bojko Trail» він зазначив, що тут «дистанції для бігу були різні: 10+, 20+, 40+, 80+ та 150+ кілометрів. Загалом зареєстрованих було майже 1000.

- Враження від українських бескидів неймовірні, - розповідає священик. - Сама дистанція була дуже мальовничою та цікавою. Це частина наших рідних Карпат, де майже немає туристів, а відповідно й сміття, де ще не почали вирубувати ліси, де можна по-справжньому вдихнути чисте повітря на повні легені. Я пробіг дистанцію 80+, яка стартувала о 4-й ранку. Виснаження звісно було, переголодав, - дається в знаки брак досвіду. Були і травми, в основному від ударів об каміння через неувагу, бувало досить боляче. Однак, пробігшись горами, я зрозумів за чим сюди приїхало стільки іноземців.

Відео дня

Священик відзначив, що «з-поміж незліченної кількості іноземців приємно було зустріти й українців. Кілометрів з 10 біг з тернополянином Сергієм Сапігою, який виграв 150 км. Було цікаво організовано, бо ті, що бігли більше, стартували раніше, а маршрут кожної дистанції вкінці збігався. Так, що потім нас доганяли ті, що бігли 40, а ми їх».

«Дякую Богові за дар життя, за ту неймовірну красу Карпат, яку Він створив для нас, за можливість побувати там, куди інші й не мріяли поїхати, за той незабутній час молитви», - додав тернополянин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up