Родинам атовців вручили два сертифікати на придбання житла

Родинам атовців вручили два сертифікати на придбання житла
  • Мамі загиблого учасника АТО та інваліду-учаснику АТО вручили сертифікати на отримання компенсації для придбання житла.
  • Цього року на придбання квартир родинам загиблих в АТО та пораненим бійцям виділили 8600000 гривень для 12 житлових приміщень.

Мамі бійця Віталія Лотоцького, який загинув в АТО, Галині Лотоцькій вручили сертифікат на суму 729700 гривень для придбання  житла. Жінка говорить, що хоче потратити гроші на квартиру для внучки Ангеліни, яка залишилась без тата.

- Вона буде мати пам'ятку від батька, - каже жінка.

Відео дня

Сама пані Галина проживає у квартирі площею 18 кв.м. Жінка розповіла, що вже пригледіла двохкімнатну квартиру на Дружбі для внучки. Пані Галина планує витратити на покупку лише ту суму, яку їй дала держава. Тому квартира, яку планує вона купити, не в новобудові. Адже не вистачить коштів на ремонт в сирій квартирі, пояснює жінка.  

Як розповіла мама загиблого бійця, її син пішов в АТО в 2014 році. При виході з Дебальцево транспорт, в якому їхав Віталій, підірвали. Чоловік був поранений, ногу йому відірвало, в лікарню його доставити не встигли, помер від больового шоку у 2015 році.

Учаснику АТО Миколі Жуковському з Підволочиського району голова ОДА Степан Барна вручив сертифікат на придбання житла на суму 585 601 гривень. Як розповіла дружина Миколи Жуковського Людмила, зараз вони з чоловіком винаймають житло в Підволочиському районі в селі Дорофіївка.

- Житла  не маємо свого. Ми дуже раді звичайно, що отримали кошти. Дякуємо всім людям, які допомагали, - каже жінка.

За словами Людмили Жуковської сім'я теж вже визначилася з покупкою квартири: планують придбати житло неподалік Підволочиська. Квартира вже готова для проживання.

Пішов в АТО Микола Жуковський в 2015 році, служив у Луганській області, неодноразово -  на передовій. Був прапорщиком, командиром взводу. Отримав вибухову травму, після чого появилися певні хвороби, була контузія.

Загалом, у 2016 році на придбання житла пораненим бійцям АТО та родичам загиблих військовослужбовців витратили 5700000гривень, за які купили 9 квартир.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up