Тернопільська школярка стала дворазовою чемпіонкою України з плавання

Тернопільська школярка стала дворазовою чемпіонкою України з плавання
  • 12-річна Діана Протоковська переможниця багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з плавання.
  • А нещодавно дівчина стала дворазовою чемпіонкою України з плавання на стометрівці на спині серед дівчат.

12-річна Діана Протоковська навчається в сьомому класі Тернопільської школи № 29. Школярка вчиться майже на відмінно.

- Найбільше я люблю вивчати іноземні мови, - каже Діана. - І особливу увагу стараюсь приділяти саме англійській, бо її знання мені часто потрібне на міжнародних змаганнях, де всі розмовляють виключно англійською. Саме такі змагання покращують мій розмовний рівень, бо я долаю свій мовний бар’єр.

А після навчання, Діана йде на тренування з плавання.

Відео дня

Займається плаванням з дитинства

Дівчинка займається цим видом спорту з шести років. Зізнається, що спочатку їй взагалі не подобалось ходити на плавання, бо це дуже важкий спорт.

- Мене батьки записали на плавання, бо у мене був сколіоз, - розповідає спортсменка. - Спочатку я займалась в оздоровчій групі, але мене майже відразу перевели в спортивну.

Дівчина займається плаванням дев’ять разів в тиждень по декілька годин.

- Розклад в мене дуже важкий, - каже спортсменка. - Щодня я стаю о п’ятій ранку і йду на тренування. Потім в мене уроки, а після них - знову тренування.

Але Діані подобається бути постійно зайнятою спортом.

- Звісно, мені не завжди хочеться вставати в п’ятій ранку заради тренування. Та я розумію, що я роблю це для того, аби стати чемпіонкою, - пояснює школярка.

Окрім того, Діана відвідувала музичну школу по класу фортепіано та ходила в модельну школу. Але плавання - важкий вид спорту, який потребує посилених та регулярних тренувань, Ттому Діана зробила вибір на користь спорту. Дівчина почала приділяти весь свій час плаванню. І це дало свої результати, Діана є переможницею обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

- Перші серйозні змагання, на яких я відчула себе чемпіонкою, це - міжнародні особисто-командні змагання з плавання “Meteor Оpen — 2017”, - розповідає Діана. – Їх проводили на базі Палацу водних видів спорту “Метеор”, що у Дніпрі. За першість змагань боротьба була між 500 спортсменами з Білорусі, Туреччини та України. Команда тернополян була сформована із вихованці спортивних шкіл №1 та №2. І серед дівчат я відзначилась на цих змаганнях. Бо неодноразово піднімалася на п’єдестал та отримувала нагороди.

Кандидат у майстри спорту

А на зимовому Чемпіонаті України з плавання Діана стала дворазовою Чемпіонкою України та Кандидатом у майстри спорту України.

 До цих змагань спортсменка готувалась ще з літа. Розповідає, що пишається титулом кандидата в майстри спорту.

- Перший день на цих змаганнях приніс перемогу на дистанції 100м на спині з результатом - 1.10.40 та підтвердженням нормативу Кандидата у Майстри Спорту України, - розповідає Діана. - Другий день Чемпіонату приніс срібло на дистанції 200м на спині з результатом 2:37:37. Також плила 50м брасом, мені вдалось посісти 8 місце.  

У третій день змагань Діана знову виборола золоту медаль.  

- Хоч і 50м -  це моя найгірша дистанція по спині,  але я готувалась ще з літа. Мій результат - 33:15 і підтвердження Кандидата в майстри спорту. У результаті я ставала два рази на найвищу сходинку п‘єдесталу.

За усі перемоги Діана дякує своїм тренерам. Зараз дівчинку тренує Катерина Антонишин і Світлана Мазур. Діана каже, що їй дуже пощастило із тренерками. І вона вважає, що тренера відіграють дуже велику роль у спорті.

- В деяких моментах вони замінюють батьків, - каже спортсменка. - І саме вони навчили мене не здаватися, а йти лише вперед. І тепер я дотримуюсь одного правила: “Я завжди маю бути перша.”

Рідні школярки також завжди підтримують та вірять в її перемоги.

Окрім того, Діана відвідує спортивний зал. Дівчина вважає, що їй потрібно покращувати свою фізичну форму.  У вільний час вона любить почитати мотиваційні книжки та біографії спортсменів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up