Тернопільський школяр розмовляє англійською наче рідною мовою

Тернопільський школяр розмовляє англійською наче рідною мовою

15-річний Денис Коломийчук вільно розмовляє англійською і завдяки цьому хлопець із 10 тисяч талановитих дітей потрапив у число найкращих і протягом одного навчального року навчатиметься в США і житиме в американській сім’ї.

Англійську мову школяр почав вивчати з п’яти років. Каже, що англійська йому дуже подобається і легко вдається у вивченні. Зараз Денис володіє англійською мовою майже на рівні з українською, але щодня продовжує вивчати нові слова та читати  книги іноземною.

Підліток навчається в Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, де він щоденно вивчає англійську мову. Окрім того, хлопець відвідує додаткові заняття з іноземної. Завдяки  щоденному вивченні та старанням хлопця він став фіналістом програми культурного обміну FLEX. Це програма майбутніх лідерів, яка надає можливість українським студентам навчатися в американській школі і жити в американській сім'ї протягом одного навчального року.

Для мене це буде великим досвідом, який я обов’язково використаю в майбутньому. Я мрію створити свою компанію, яка буде допомагати людям, каже Денис.

Відео дня

Не міг повірити своєму щастю

Денис каже, що спочатку він навіть не повірив, що у нього буде змога подружитися з американськими школярами і жити в англомовному середовищі такий довгий період. Ставши фіналістом FLEX, моїй радості не було меж, зазначає хлопець. 

Підліток розповідає, що особливої підготовки для участі в програмі у нього не було. Лише морально готував себе до завдань та можливого негативного результату, але все пройшло якнайкращим чином. І хлопець з більше ніж з десяти тисяч українських школярів пройшов в число фіналістів.

Було три етапи відбору. Спочатку учасники склали письмовий тест з англійської мови. У другому турі писали невеликі твори на задані теми. А на третьому етапі заповнювали анкету, писали ессе іпроходили індивідуальні співбесіди англійською та українською мовами.

Організатори наголошували, що обирають не тільки за знанням англійської мови, а й шукають активних учнів, майбутніх лідерів. А саме в мені живе велике бажання відкрити для себе іншу частину світу й отриманий досвід використати в Україні.

Обожнює подорожувати разом з сім’єю

Хлопець відвідав вже чимало країн і у кожній він знайомиться з місцевими жителями. Денис зазначає, що саме на прикладі подорожей він бачить наскільки важливе знання англійської мови.

  • Я дуже люблю подорожувати, так як ми з батьками постійно кудись їздимо, то для мене подорожі стали хобі, - розповідає підліток. – В яку б я країну не приїхав, сміливо можу спілкуватися з місцевими жителями, якщо, звісно, вони розуміють англійську.

Денис розповідає, що якщо потрібно щось уточнити під час подорожі у іноземців, то це завжди робить він, хоча батьки також знають англійську мову.

Також хлопець мріє побувати в Англії та Парижі. Каже, що в Англії він мріє почути справжню англійську вимову та акцент.

Хоче відчувати себе самостійним та дорослим

Для хлопця ця програма культурного обміну є можливістю стати більш самостійним і незалежним від батьків.  Звісно, як каже Денис, він буде надзвичайно сумувати за рідними та друзями, так як їх підтримка для нього важлива.

Коли я брав участь у відбіркових етапах, то мене підтримувало дуже багато людей, каже Денис.

  • Найбільше я вдячнийрідним табатькам, які дали мені право вибору і завжди вірили в мене. А також вчителям, завдяки яким я знаю іноземну -  Ользі Славській, Марії Хміляр, Стефанії Шумелді та класному керівнику Ірині Савельєвій. І загалом, підтримував мене увесь колектив школи на чолі з директором Петром Поврозником.

Життя без рідних у іншому середовищі буде хорошою підготовкою перед дорослим життям. Для мене це буде великим досвідом, який я обов’язково використаю в майбутньому.

  • Ця програма – це відкрите вікно в майбутнє, де потрібно правильно себе реалізувати, - каже хлопець. – В майбутньому я планую навчатись в Україні або закордономна IT-спеціаліста.

 Ця справа здається Денису досить перспективною та потрібною у сучасному світі. Також він мріє створити свою компанію, яка за допомогою IT- технологій буде допомагати людям.

Знаходить час на все

Окрім вивчення іноземних мов, Денис уже десятий рік займається бальними танцями. Він неодноразово перемагав в конкурсах та змаганнях. Також підліток займається боротьбою упродовж п’яти років, а також інтенсивно вивчає ще й німецьку мову.

Вільний час хлопець любить гуляти з друзями. Разом вони часто їздять на велосипедах та грають у футбол.

А якщо залишається вільна хвилинка,  то Денис читає книги як українською, так і іноземною мовами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Marcus Aurelius

    Всі ниньче мріють стати ІТ-спеціалістом та "створити свою компанію, яка за допомогою IT- технологій буде допомагати людям"...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up