Тернополянин — чемпіон України з більярду

Тернополянин  — чемпіон України з більярду
  • Владислав Миндзарук нещодавно став чемпіоном України з більярду.
  • Також хлопець має другий дорослий розряд із плавання, цим видом спорту школяр займається з дитинства.

13-річний Владислав Миндзарук навчається у Тернопільській школі № 19. Хлопець старається добре вчитися, хоч зізнається, що це йому вдається не завжди.

— Я непогано знаю англійську мову, — каже Влад. — Краще її вивчати мені допомагають репетитори. У найближчий час сподіваюся ще більше покращити свій рівень іноземної, бо хочу вільно розмовляти нею.

Влад каже, що навчається не на відмінно, бо всього себе віддає спорту. Для нього у пріоритеті досягати вершин у спорті. Хлопець займається плаванням та грає у більярд.

Відео дня

Потрапив у збірну України з більярду

Після уроків Влад щоденно відвідує заняття з більярду. Суть гри в більярд — вдарити києм по кулі, яка розташована на столі, і поцілити цією кулею в іншу. Здебільшого, метою гравця є забити одну з куль, що зіткнулися, у спеціальні отвори в краю столу — лузи.

Займатися цим Влад почав нещодавно. У нього батько грає у більярд, і Влад вирішив теж спробувати пограти.

— Мені подобається цей вид спорту, — розповідає Владислав. — Для того, щоб здобувати перемогу у ньому, потрібні інтелектуальні та технічні знання.

26-27 березня у столиці проходив чемпіонат України з більярду, в якому взяв участь 61 спортсмен з 16 областей України. І на ньому Влад здобув перемогу серед категорії «старші школярі». Відтак став чемпіоном України з більярду та учасником збірної України з цього виду спорту.

Змагався Владислав у різновиді гри у більярд — «Снукер». Принцип цієї гри полягає в тому, щоб за допомогою кия і білої кулі за особливими правилами гри закотити в лузи 15 червоних і 6 кольорових куль. Переможцем стає той гравець, котрий набирає за гру більшість очок. Зазначимо, «Снукер» є однією з найпопулярніших більярдних ігор у світі.

— Хоч дуже високої конкуренції не було, але я навіть не очікував на перемогу, — каже Влад. — Я дуже радий та гордий за себе, що здобув цей титул.

Владислав займається більярдом сім днів у тиждень по декілька годин. Розповідає, що тренер у нього вимогливий, але дуже хороший. У майбутньому він планує перемогти на чемпіонаті світу з більярду, а поки хоче вдало представляти збірну України на різноманітних змаганнях.

— Більярд — це не просто вдарити києм по кулі, у цій грі важливо обрати правильну тактику та стратегію, — каже школяр.

Мріє перемогти на чемпіонаті світу з плавання

Владислав з п’яти років займається плаванням. Хлопець неодноразовий переможець різноманітних місцевих, обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань із плавання

— Я сам захотів навчитися плавати, мене записали в оздоровчу групу, а після перших змагань одразу перевели у спортивну, — каже Влад. — Плавання — це дуже важкий вид спорту, який потребує хорошої фізичної підготовки, але я кайфую, коли плаваю.

Хлопець відвідує заняття з плавання щодня, інколи й двічі на день, бо перед важливими змаганнями їм додають ранкові тренування.

— Мій улюблений стиль — кроль, — каже Влад. — Це найшвидший спосіб плавання на животі. Для того, щоб досягати у плаванні хороших результатів, потрібно бути наполегливим та постійно тренуватися.

Владислав розповідає, що дуже любить відвідувати змагання. Каже, що зазвичай займає призові місця.

— Як у кожного спортсмена, у мене бувають поразки, але я завжди стараюся сприймати їх гідно, — каже Влад. — Мене невдачі не засмучують, я просто працюю над собою далі.

Школяр розповідає, що батьки його завжди підтримують та допомагають у всьому. Батько Влада каже, що хоче виховувати його, як справжнього спортсмена. Вважає, що краще зайняти його спортом у підліткові роки, щоб він виріс мужнім чоловіком.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up