Тернополянин отримав срібло на чемпіонаті з масажу в Італії

Тернополянин отримав срібло на чемпіонаті з масажу в Італії

Вололимир Прийдун родом із Козови, Тернопільської області представляв Україну на Інтернаціональному чемпіонаті з масажу SPA Talent 2019, що відбувся в Італії 27 жовтня. Вже більше шести років Володимир вивчає та удосконалює мистецтво масажу та розробив свою власну техніку.

Срібло на чемпіонаті Massage SPA Talent Italia –  не єдине досягнення Володимира Прийдуна. Він отримав титули переможця ІV Чемпіонату з масажу в Західному регіоні та переможця ХІ Чемпіонату України з масажу в 2018 році. Масажист розповів, що навчався різним технікам у Східних майстрів. А зараз планує передати свої знання наступним поколінням.

Про те як обрати хорошого масажиста, та коли вам потрібно відвідати сеанс масажу і який саме вид вам підійде - читайте у інтерв’ю “20 хвилин”.

- З чого розпочалось ваше захоплення масажем?

Відео дня

- Масаж  був моїм хоббі. Я робив як відчував. І людям хто приходив до мене це подобалося і було дієво! Тоді я ще навіть уявити не міг, що досягну таких результатів, але вже розумів, що мені «чогось» замало і я вирішив досконаліше вивчити цей напрямок. Щоб мати змогу відчути потребу кожного та підібрати саме той вид масажу який людина потребує на даний момент.

- А чим займались до масажу?

- Я був студентом у Львівській політехніці. Власне тоді і у вільний час почав вивчати та практикувати масаж під наглядом мого першого вчителя. Я багато читав, відвідував семінари, майстер класи та відпрацював масаж. Через зовсім небагато часу я зрозумів, що мені мало стандартного масажу, який може зробити кожен другий. Я почав багато читати про це, цікавитись цією темою, вивчати нові техніки.

Ви на той час жили і працювали у Львові?

Так, я почав працювати у одному салоні масажу в Львові, потім змінив місце роботи. Великим кроком в моєму розвитку, в закоханості в цю справу стала робота в салоні масажного мистецтва Наталії Безвуляк. Там був крутий колектив, люди, які справді горять своєю справою. І це дає неабиякий поштовх до того, щоб самому стати кращим. Під час роботи там я і почав виступати на чемпіонатах.

- Яким був чемпіонат? Як вдалось потрапити туди?

- Спочатку я отримав абсолютну перемогу на Чемпіонаті з масажу в Україні. Тоді з моєю колегою Вікторією Лушпенко ми і представили дану напрацьовану техніку. Одразу отримав запрошення на чемпіонат Світу, та тоді команда з України не змогла поїхати. Та вже таку унікальну пропозицію в участі в Інтернаціональному змаганні я не зміг пропустити. Чемпіонат був високого рівня, у якому брали участь команди багатьох країн: Італія, Тайланд, Швейцарія, Боснія, Казахстан, Україна ... Майстри вищого рівня, з такими спеціалістами цікаво та приємно виступати та ділитися своїми надбаннями пліч-опліч.

-  Все ж, це не перше таке вагоме ваше досягнення. Яким був шлях до чемпіонату?

- Мій найперший чемпіонат був у Львові. Це Чемпіонат Західної України з масажу. Організаторами є Українська SPA-школа. Я пішов виступати, щоб вийти з так званої зони комфорту. Тобто коли я працюю в кабінеті з клієнтом сам на сам- мені комфортно. А от виступи на таких чемпіонатах - це трохи інше. Я йшов, щоб побороти свій страх та показати рівень майстерності. На цьому чемпіонаті я отримав перше місце, далі був Чемпіонат України в Києві. До чемпіонату ми готувались в дуже короткі терміни і вирішили представляти масаж “в чотири руки”.

- Чому саме цю техніку обрали? З ким ви виступали?

- Більшість людей сприймають масаж як просто розминання м’язів , насправді масаж це ритуал. І одним з них є тандем - масаж Сан Райз. Також часто спостерігав обачливі ставлення колегії до масажу в 4 руки. Та ви уявіть собі лише на хвилинку , що одночасно вас промасовують від п’яток до вух і ви не розумієте де хто є, і от тоді наступає фаза розслаблення , ваш організм відпочиває, а майстри дбають про його розслаблення і перезавантаження, як на фізичному так і енергетичному рівнях. Одним словом один сеанс такого масажу замінить вам 5 звичайних! (посміхається прим.ред). На чемпіонаті я виступав із Тетяною Корж. Разом ми досить довго тренувались. Відточували майстерність до дрібниць. Прораховували все до секунди.

- Якою була боротьба? Чи важко було виступати?

- Мені напередодні говорили, що буде важко. я був готовий. Коли ми робили масаж - то всі рухи знали напам’ять і з закритими очима. Все до дрібниць вивчали. Поїздка і участь вимагала великих фінансових затрат. Ми знайшли компанію яка нам допомагала, без їх підтримки ми б не змогли поїхати туди.

- Поділіться досвідом. Який масаж можна вважати хорошим? Як обрати собі масажиста?

- По-перше варто звернути увагу на енергетику людини. Цей момент обов’язково треба враховувати. Масажиста варто обирати за своїми відчуттями. Це має бути людина, з якою вам комфортно. Варто прочитати відгуки про цю людину.

- То енергетика у масажі така ж важлива як правильна техніка?

- Я вважаю, що це дуже важлива складова. зараз у нас більш популярні лікувальні масажі, більш поширені класичні техніки. Люди йдуть на масаж, коли вже бачать якісь проблеми. Але насправді, коли вас щось конкретно турбує - потрібно звертатись до лікаря. Масаж  - це профілактика. Його використовують, щоб уникнути різних загострень, ускладнень. Загалом, зараз в Європі розділяють лікування і SPA-процедури. У нас зараз все ще перемішано. Зараз важливо розділяти ці категорії. Дуже часто люди згадують про масаж, коли вже бачать якісь проблеми. Моя мета допомагати людям підтримувати свій організм у прекрасній формі, та забути про «болячки» . Саме тому я працюю над техніками які благотворно впливають на весь організм, а не на окрему частину.

- Поділіться планами на майбутнє. Чи плануєте ще участь у чемпіонатах?

- Під час чемпіонату в Італії я поспілкувався з суддями чемпіонату, які є професіоналами світового рівня у цій сфері. Цей чемпіонат ще раз підтвердив , що я у правильному напрямку. Я отримав багато знань, підтримки та надихнувся нею ! Я чітко розумію, що несу світло в цей світ , і продовжуватиму це робити з любов’ю , як і в перший час коли думав що це хобі . Вчитимуся ще більше , удосконалюватимуся та передаватиму свій досвід іншим. Зараз я розумію, що це є досить високий рівень і пора вже робити наступний крок - почати передавати свій досвід людям, які лише починають це робити. Планів є дуже багато. Хочеться це все робити, реалізовувати, тому, що це те, що я люблю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up