Тернополянка стає на лижі після серйозних травм

Тернополянка стає на лижі після серйозних травм

Член збірної команди України з лижного фрістайлу Вікторія Приймак – призерка Чемпіонату України серед дорослих та дворазова Чемпіонка України серед юніорів.

Вікторія Приймак навчається у десятого класі Тернопільської школи № 27. Дівчина навчається майже на відмінно. Віка обожнює вивчати українську мову та літературу, бо полюбляє читати книжки. Майже весь вільний час віка приділяє навчанню, каже, що рідко гуляє з друзями.

Кандидатка в майстри спорту

Після уроків Вікторія займається лижним фрістайлом. Фристайл — зимовий олімпійський вид спорту в якому лижники змагаються не тільки на швидкість проходження певної дистанції, а й у виконанні лижних трюків. Спортсменка займається цим спортом вже десять років. Привів її в цей спорт брат.

- Я дуже хотіла навчитись кататись на лижах, як брат, - розповідає дівчина. - Він привів мене до себе на тренування і там тренер відразу побачив в мені перспективу. Відразу в першого заняття я зрозуміла, що це те, чим я хочу займатись. Звісно, спочатку було важко, далеко не все вдавалось, але кожного року я досягаю все більших висот, - каже Віка.

Відео дня

Взимку вони тренуються на схилах, а влітку Віка займається акробатикою на батуті та їздить на роликах.

- Найбільше мені подобається цей спорт взимку, - продовжує дівчина. - Коли ти мчиш на великій швидкості по схилі - це відчуття ні з чим не зрівняється. Звісно, страшно інколи, бо все таки це досить небезпечний та травматичний вид спорту, але ці відчуття екстриму того варті.

Дівчина тренується тричі на тиждень по декілька годин, каже. що вона старається на кожному тренування викладатись на повну.

- Якби я не викладалась на всі сто на тренуваннях, то ніколи б не досягла такий вершин, - розповідає дівчина. - Зараз я кандидатка у майстри спорту з лижного фристайлу, дворазова чемпіонка України серед Юніорів та  Чемпіонка кубку України серед дорослих.

Навіть після травм, продовжує займатись

Дівчина за десять років занять лижним спортом чимало травмувалась. Каже, що, звісно, батьки дуже хвилюються, коли вона травмується, але спортом Віка займатись не припине.

- На одному тренуванні я так невдало зробила трюк, що мала перелом копчика, - каже Вікторія. - Зараз у мене порвані зв’язки у коліні, але навіть після усіх цих травм я не засмучуюсь.

Я рада, що мої батьки та тренери підтримують мене у всьому. Це моя мотивація продовжувати займатись.

- Перед кожним змаганням я дуже хвилювалась, щоб все вдалось, та за те, щоб не травмуватись, - каже Віка. - Я навіть часто плакала, аж настільки хвилювалась, але зараз все змінилось. Я вдосконалила свої вміння, переборола страхи і почала досягати вершин. Тепер кожне змагання проходить мені в задоволення.

Також дівчина зазначає, що дуже важливо відвідувати різноманітні змагання, бо таким чином ти бачиш рівень своїх конкурентів, і прагнеш вдосконалюватись.

- На змаганнях я знайшла чимало друзів, - каже Віка. - Але, нажаль, я немаю багато часу. щоб гуляти. Бо весь вільний час я приділяю спорту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up