Тернополянка стала лауреаткою у Всеукраїнському конкурсі

Тернополянка стала лауреаткою у Всеукраїнському конкурсі

Тернопільська студентка Софія Гевко стала єдиною переможницею по Тернопільщині у всеукраїнського фотоконкурсі “Моя Україна”.

15-річна студентка Софія Гевко навчається у тернопільському вищому професійному училищі технологій та дизайну. А після занять в училищі, дівчина відвідує курси фотосправи.

Софія - вихованка фотостудії "Ікс-позиція" Тернопільської міської Станції юних техніків. Відвідує цей гурток талановита дівчина лише два роки, але вже за це час вона досягла висот. Дівчина багаторазова переможниця міських, обласних та всеукраїнських конкурсів із фотосправи.

Нещодавно вихованка фотостудії "Ікс-позиція" у всеукраїнському конкурсі фотосправа посіла 3 місце у номінації "Натюрморт".

Відео дня

- Для мене це велика честь,- розповідає Софія. - Я посіла 3 місце, зате була єдиним переможцем по Тернопільщині. Зробити фотографію, з якою я стала лауреаткою у Всеукраїнському конкурсі, мене надихнула ситуація у нашій країні.

Ще одним із останніх здобутків дівчини була перемога у міському фестивалі-конкурсі патріотичної пісні, прози та поезії, творів образотворчого мистецтва "Свята покрова" під гаслом "Сила нескорених" у підномінації "Фотографія".

- Я часто відвідую різноманітні конкурси, здебільшого займаю перші місця, - каже Софія.

Надихає все, що навколо

Поки що фотосправа для Софії - хобі, але у майбутньому вона планує працювати фотографом.

 - Я хочу продовжувати вдосконалюватись у цій справі, та мрію бути успішним фотографом, - каже дівчина.

Софія найбільше любить фотографувати людей та заходи сонця. Зазвичай дівчина фотографує на телефон, але вміє чудово працювати із фотоапаратом.

- Найголовніше у фото - задум, звичайно, потрібно правильно підбирати ракурс та дотримуватись елементарних правил фотосправи,- пояснює дівчина. - А техніка, якою ти фотографуєш, вже відіграє другорядну роль.

Надихає фотографувати Софію все, що навколо неї. Вона черпає натхнення із природи, людей та книг.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Світлана Вінсковська

    Молодець
  • Леся Савка

    Молодець, Софійка)
  • Yulya Zelinska

    Молодчинка!  Пишаємося!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up