Тернополянка, яка мріє робити людей щасливими за допомогою своїх картин

Тернополянка, яка мріє робити людей щасливими за допомогою своїх картин

16-річна Христина Ковальчук займається малюванням з шести років. Дівчинка представила свою персональну виставку «І небо, і зорі в палітрі моїй» в Тернопільському обласному художньому музеї.

Навчається малюванню Христя у Тернопільському центрі творчості дітей та юнацтва й цьогоріч закінчила художню школу ім. Бойчука.

Малювати дівчина любила з дитинства, а її дідусь це замітив й записав Христю в художню школу.

- Мій дідусь завжди мене заохочував займатися малюваннням, бо бачив, що в мене є до цього хист, - розповідає талановита дівчинка. – Хоча, я вважаю, що для того, щобтворитищосьособливепотрібнолишебажання.

Відео дня

Христина зазначає,що навіть якщо людина не має вроджених завдатків, але має прагнення вдосконалюватись, то в неї все буде виходити.

В кожну свою картину художниця вкладає особливий сенс. Хоча, коли Христина малює в стилі графіки вона часто не прикладає сенсу, просто малює з уяви, а потім вже починає роздумувати і знаходить свій зміст.

Дівчинка каже, що найбільша мотивація для неї це, коли люди захоплюються її роботами. Вона хоче, щоб кожен знаходив особливий сенс в її полотнах.

На створення однієї картини у художниці може йти  і декілька днів, а може й намалювати за декілька годин.Малювати Христина старається у кожну вільну хвилинку.

Натхнення шукає у природі

Натхнення дівчинка може знайти будь-де. Каже, що багато речей у світі є надзвичайними, просто ми цього навіть не зауважуємо. Найбільше талановиту художницю надихає природа, а особливо небо.

Христина каже, що спостерігати за тим як змінюється вечірнє небо можна дуже довго, так як це неймовірна краса.  Розповідає,що коли вона приїжджає у село, то щовечора довго сидить на вулиці і спостерігає за тим, як красиво змінюється небо. Палітра кольорів у неба така, що можна позаздрити, зауважує дівчина.

ЇЇ улюблена картина, на яку її також надихнула природа, називається « Крізь темряву».  Каже, що в її уяві світлячки виступають маленькою силою, які можуть побороти велику темряву.

Також художня література надзвичайно надихає талановиту художницю. Христя дуже любить малювати ілюстрації до творів.

Це вже не перша персональна виставка юної художниці. Одна виставка проходила у художній школі імені Михайла Бойчука, але там було представлено менше картин.

«І небо, і зорі в палітрі моїй» – це виставка полотн Христини, які вона малювала на протязі останніх років. Дівчинка не може повірити, що у Художньому музеї будь-хто бажаючий може подивитись на її роботи. Там  представлена 101 робота виконана у різних жанрах та за допомогою різних технік, починаючи графікою і закінчуючи вітражем.

Найскладніша картина, яка представлена на виставці – це «Козак Мамай», на її створення дівчинка витратила декілька днів, бо головне у ній невеликі деталі, які важко малювати.

- Для мене персональна виставка–це велике досягнення, - каже художниця. – А у моїй творчій кар’єрі крок до омріяного творчого майбутнього. Я прикладала багато зусиль до цієї виставки, кожна картина, яка представлена тут особлива.

Христина каже, що саме дідусь є ініціатором створення виставки. Без нього вона б не наважилась подати на людський осуд свої роботи.

Дівчина розповідає, що час від часу заходить у Художній музей, де представлена виставка, і слухає думку людей про її творчість. Каже, що всі відгуки схвальні, вона неодноразово чула здивування у людей, коли вони дізнавались про те, що це вона художниця.

У планах в талановитої дівчинки відкрити ще одну виставку, але вже за кордоном. Христя мріє демонструвати свої роботи ще більшому загалу людей.

Планує пов’язати своє життя з мистецтвом

За стільки років занять у художній школі їй ще не набридло малювати і тому Христина впевнена в тому,  що своє майбутнє пов’яже з мистецтвом. Христина мріє вступити у Львівську національну академію мистецтв на графічний дизайн. Каже, все-таки графіка її улюблений стиль виконання.

Окрім малювання, дівчина сім років відвідувала музичну школу, де вчилась грати на фортепіано. Але зараз, через брак часу, не займається професійно, та у вільну хвилинку любить пограти у своє задоволення.

Такождівчинка любить читати книги, вонидопомагаютьїйвідволікатисявіднавчання і буденнихтурбот.

Христина каже, що з друзями вона проводить мало часу. Здебільшого усі її друзі також малюють і разом вони інколи сідають у місцях з мальовничим краєвиддом і малюють.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up