Тернопільські господині розповіли, що будуть готувати на Новий рік. Як виявилося, люди люблять традиційні салати - "Олів'є", "Шубу", запікають картоплю, курку, качку, рибу. На десерт - торт або чорнослив з горішками та сметаною.
36-річна Тетяна Крицька каже, що "Олів'є" робити не буде.
- Ми любимо в горшечках запечене м'ясо з картоплею і квасолею - ченахи. Обов'язково обліплюємо горшечок тістом дріжджовим. На десерт роблю чорнослив з горішками та збитою сметаною. Зверху все це притрушую потертим шоколадом. В нас солодкоїжки мій чоловік і свекор. Рибу, може, спечемо. Її готує свекруха. Вона спочатку її маринує з морквою, цибулею, майонезом, а потім запікає в духовці. Ми не робимо "Олів'є", робимо салат "Дністер".
34-річна Наталя Бойко каже, що цього року у них буде економний новорічний стіл.
- Ми цього року будемо експериментувати та економити. Новорічний стіл буде без "Олів'є" та "Шуби". Обійдемся картоплею, печеною в духовці, куркою-гриль, ще якийсь салат, і все. Для дітей приготую коктейль.
40-річна Мирослава Синицька ще не визначилася зі святковим меню.
- Я не знаю, що буду готувати, ще навіть не думал про це. Мабуть, буде "Шуба", "Олів'є", ще м'ясо якесь запечемо з картоплею.
39-річна Тернополянка Інна Погорілець говорить, що цього року новорічний стіл буде скромним.
- Зараз у нас дитина з'явилася, багато чого змінилося, будемо святкувати скромно – піца і "Олів'є". Все просто, по-домашньому. Раніше було традиційно, - "Шуба", "Олів'є", печена качка або гуска, картопля, вино. Святкуємо вдома, вже пройшов той етап, що в ресторані святкували.
60-річна Віра Марчук каже, що у їхній сім'ї є традиційні страви, які готують на новорічний стіл щороку.
-Щось смачненьке: салат "Олів'є", гуска печена, на десерт - тортик. Минулі роки що я готувала? Салати. Ну, "Олів'є" і печена качка чи курочка має бути на столі. Оселедець, рибка, канапки…
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер