Третя школа святкує 80 років. Унікальні фото випускників, починаючи із 50-х років. Шукайте себе (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Третя школа святкує 80 років. Унікальні фото випускників, починаючи із 50-х років. Шукайте себе (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Одна з найвідоміших шкіл у Тернополі цьогоріч святкує ювілей. Закладу виповнюється 80 років! Святкування цієї поважної дати розпочнеться 25 листопада і триватиме аж до 3 грудня. 

Святкування ювілею почнеться 25 листопада, триватиме до 29 листопада і завершиться урочистим гала-концертом 3 грудня 2019 року у залі Тернопільського драматичного театру імені Тараса Григоровича Шевченка.

Учні усіх класів готують відеопривітання для школи. Адміністрація закладу навіть оголосила конкурс із цього приводу. Школярі готують невеличкі проморолики та розміщують їх на сторінках у Фейсбуці. Переможців обиратимуть за рекордною кількістю лайків під відео.

Натомість для випускників теж знайшли "заняття". З нагоди ювілею у соцмережах створили спеціальну групу, де учні різних років закидають світлини із вчителями та розповідають про шкільні роки. Утворився вже цілий фотоархів з історії закладу різних часів.

Відео дня

Випускники з різних міст та країн залишають приємні слова на згадку про минулі роки. 

Тут можна знайти фотографії, починаючи навіть із 60-х років. Справді цікаво подивитися на чорно-білі світлини, які збереглися у досить хорошому стані. А враховуючи те, як їх тоді отримували, це взагалі добре, що вони дожили до наших днів. 

Ми скомпонували різні періоди зі шкільної історії. Це, направду, дуже цікаво. Маєте можливість знайти себе, своїх друзів чи просто знайомих на фото. Приємного перегляду!

Видно навіть дах школи

"Наша перша вчителька Кушнірська Ф.М. В старших класах керівник Є.М. Тарасенко.https://www.facebook.com/oksef282/videos/10210317774927676/ Уривок документального фільму про Тернопіль 1954 р. На 4 хв.30 сек. .добре видно дах третьої школи", - пише Yefim Sirota. 

"10 Б, випуск 1977. Незабутні поїздки!!", - пише Iryna Lopushniak. 

"Це були чудові уроки в нашого класного керівника Любові Михайлівни Краглик, яка дозволяла тримати відкритою книгу і відповідати.

Основна теза її педагогічного таланту полягала у глибокому переконанні, що в учня завжди повинна бути можливість дивитися у відкриту книгу: знання доступні лише з відкритої книги, а закрита книга знань не дає. У п’ятому класі Любов Михайлівна запровадила нове правило: кожен найкращий твір класу переписувався автором в почесний альбом кращих творів класу. Мій твір про найдорожчу мені людину – лікарів, які врятували мою ногу, став одним з перших в цьому альбомі.

Уже в старших класах завучка школи, вчителька української мови та літератури Людмила Юріївна Лазарчук відшліфовувала цей талант вихлюпувати на папір думки, почуття, емоції і навчала як це робити красиво і коректно, як вибирати правильні синоніми і формувати багату мову без тавтологійгна’

Вчителі моєї школи вчили нас не лише любити рідну мову, вони прищеплювали культуру красивого мовлення, цитуючи «Як парость виноградної лози, плекайте мову!». Сьогодні, коли чую суржик, розумію, що чую людину, яка не здатна до саморозвитку, самоідентифікації та самоповаги", - чуттєво розповідає Ulyana Lushchyk. 

А ось випуск 1976р. від Валерія Ходоса.

"Випуск 1998 року, остання лінійка, поїздка в Київ, дискотека 90-х та урок фізкультури (крос 2 км). Керівник - Канак Валентина Миколаївна", - написала Ольга Барабаш.

А ось тут є Дальній пляж: "Випускники 1969 року, на відпочинку, дальній пляж, парад, лінійка, Марія Давидович останній дзвоник). Фото Ігоря Петришина.

"Клас А. 1968-1978 роки. Перша вчителька Антоніна Миколаівна. Класні керівники- Ізабелла Абрамівна і Броніслав Францович", - пише Tatyana Tserkovnyuk.

1991 рік, фото Людмили Пустовидко.

"Випуск 1990 р.11-А клас. Класний керівник - Будій Оксана Тимофіївна, а на фото вчитель англійської мови Тарасенко Євгенія Миколаївна", - пише Оксана Воськало.

Діти закидають фото своїх батьків: "Мої батьки Яцюта Валерій Павлович і Ткачук Олександра Дмитрівна випускники 3-ї школи 1957р."

А на цій світлині є фото Театрального майдану у далекому 1976-му.

3-А клас, травень 1993. Класний керівник Пасічник Галина Олександрівна. Випуск 2000 року.

А в родині Жаркових - ціла династія випускників.

А на наступній світлині - випуск 1999 року. Класний керівник 11-Б - Грицина Надія Володимирівна. Серед учнів - відомі тернополяни.

І ще багато-багато світлин. Якщо ви навчалися у третій школі, поділіться своїм фото у коментарях.Залишайте також привітання з нагоди ювілею.

 

А у вашому закладі є група, де випускники різних часів можуть обмінятися фото? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • марина

    Династія придурків годуйте і напувайте це вчительське бидло стидоба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up