Церква в Instagram: як на Тернопільщині священник робить щоденну онлайн-трансляцію молитви

Церква в Instagram: як на Тернопільщині священник робить щоденну онлайн-трансляцію молитви
  • Священник Василь Германюк зі Скали-Подільської щодня організовує богослужіння в мережі Instagram. А на Йордан парафіяни могли стежити, де отець освячує хати - за допомогою Google Maps.
  • Про те, чому він обрав для проповідування Instagram, які ще сучасні інтерактиви і диджатилізації впроваджує отець Василь, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 


 

Отець Василь, священник УГКЦ, служить у Скалі-Подільській та Лосячі, що на Тернопільщині. Він відомий як священнослужитель, який проводить щоденні онлайн-трансляції ранкових та вечірніх молитов у Instagram. 

35-річний отець Василь Германюк започаткував таку новацію із онлайн-трансляціями молитов для вірян молодшого покоління, які чимало часу проводять у соцмережах. Зараз на Instagram сторінці священника - майже чотири тисячі підписників, а також понад тисяча - на його Ютуб каналі. 

Десять років тому почав служити у Скалі-Подільській

Відео дня

Після завершення школи священник пішов вчитись у Бучацький колегіум при монастирі. Потім навчався у Чортківський дяківсько-катехитичній академії, в Івано-Франківській духовній академії. 

“Навіть дистанційно можу бути духовним порадником”

Священник переглядав прямі трансляції молоді, а одного разу вирішив і сам зняти. 

Спочатку онлайн-трансляції молитов священник робив лише у неділю. Тоді їх дивились дуже мало людей, але з часом прибічників ставало все більше і більше. 

За часи існування молитви в мережі о. Василь вже сформував свою молитовну громаду. Він каже, що кожного дня на молитви "приходять" сотні людей, які залишають свої прохання у коментарях до трансляції. 

Отець каже, що багато людей, які моляться із ним, перебувають за кордоном, а тому потребують особливої духовної підтримки. Якщо вони у час молитви на роботі, то потім можуть передивитись ефір у збережених історіях. Є серед підписників отця і парафіяни церкви, де він є настоятелем. 

Окрім щоденних ранішніх і вечірніх молитов, о. Василь проводить і тематичні проповіді та роз'яснення. Священник каже, що припиняти молитви в соцмережі не збирається, а навпаки - має нові плани для збільшення молитовної сили. Отець Василь каже, що його часто питались, чи можлива сповідь у соцмережах. 

Парафіяни могли стежити, де отець освячує хати

Отець Василь вирішив допомогти своїм парафіянам, які чекали його з Йорданськими відвідинами, організувати максимальну зручність при очікуванні. 

А цьогоріч заради максимальної зручності щодо інформування про місця свого перебування за допомогою Viber організував розсилку свого маршруту. Та на цьому отець Василь не зупинився. Він запровадив можливість спостерігати парафіянам за точним місцем свого перебування завдяки передаванню геоданих через Google Maps. 

“Говорю із молоддю їхньою мовою”

Отець Василь каже, що намагається до дітей ставитись, як до дорослих. Його аудиторія у соцмережах - це молоді люди. Усіх охочих запрошує долучатись до його молитовної громади.

Підписатись на сторінку священика можна за посиланнями: 

Instagram: @hvmnew 

Facebook: Василь Германюк 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Oleg Kryvokulskyi

    Одного недільного ранку рибалив неподалік православного храму. Нічого не впіймав, змерз, поспілкувався з рибінспектором. Коли тридзвін сповістив про початок літургії, я задумався що не тим я займаюсь, не те "ловлю".
    Тепер став ловцем юних душ людських. Читаю діткам уроки в недільній школі.
  • ВолодяУкраїна!!!

    Віра наша хрестова слава Ісусу хресту слава на віки.

    David Starr reply ВолодяУкраїна!!!

    Вірити потрібно у Творця, а не у хрест, Христос є тільки напрямком.
  • David Starr

    Нашим людям головне, щоб помолитись за здоров'я, а те, що про нього треба самому дбати - то вже справа другорядна )
  • тарас

    незрозуміло хто він грекокатолик чи православний

    David Starr reply тарас

    Читай уважніше, там пише: УГКЦ, але, по великому рахунку, то не має значення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up