У дев'ять років вже пише третю книгу

У дев'ять років вже пише третю книгу

Юна письменниця, Юлія Жаровська, у свої дев’ять років вже пише третю книгу і має власну збірку віршів. Почала писати дівчинка вірші ще у першому класі, а свою першу книгу в комедійному жанрі вона написала в 8 років.

Юля старається писати в кожну вільну хвилину, коли думка приходить в голову, то вона швиденько записує її в нотатки на телефоні.  Каже, що ідея написати книгу прийшла після того, як вона перечитала всі оповідання Джеремі Стронга, які надихнули створити щось своє. Свої твори юна письменниця полюбляє писати в комедійному жанрі, бо дуже любить сміх та жартувати, а ще хоче піднімати настрій усім, хто буде читати її книги. Написання творів Юлі приносить задоволення для душі, дівчинка мріє, щоб її книги надрукували і батьки перед сном читали їх своїм дітям. Натхнення шукає в всьому, в природі, в повітрі, в весні. Буває таке, що на написання текстів може піти і цілий день, якщо є натхнення, а інколи буває і тиждень нічого не пишеться.

Окрім написання власних книг, талановита дівчинка дуже любить читати

Починала писати  з маленьких творів, багато есе, описів та невеликих оповідань. І вже з шести років школярка багато читала, на даний момент дівчинка прочитала більше 40 книжок. Але будь-що Юля читати не буде, вона надає перевагу фантастичній літературі і обов’язково з комедійним сюжетом. На її думку, найцікавіша книга має бути захоплююча, з несподіваним закінченням, з багатьма героями та яскравим сюжетом.

Відео дня

Талановита школярка перемагала у всіх етапах Всеукраїнського конкурсу знавців української мови ім.Петра Яцика 2017 та 2018 року, окрім того брала участь  в інших різних конкурсах, навіть з сотні учасників в літературному конкурсі ПероДактиль ввійшла в фінал. Навчається в Тернопільській спеціалізованій загальноосвітній школі повного дня з поглибленим вивченням основ економіки, але цього року на дні відкритих дверей в Українській гімназія ім.Франка найкраще написала твір і навчатись в гімназії її зарахували без вступних випробувань. Окрім захоплення писемністю, Юля любить пограти в футбол, покататись на велосипеді та помалювати. Більш за все дівчинка мріє зустрітись з своїм улюбленим письменником Д.Стронгом, щоб почути його критику про свої твори і відвідати Париж.

Як пише і скільки часу йде на написання

  - Найчастіше мені приходять ідеї для написання книжки на вихідних, бо тоді я відпочиваю від усього і можу просто сісти біля вікна і щось собі вигадати. Наприклад, свою книжку «Про котика Муті і хлопчика Фруті» я написала за три місяці, в мене були зимові канікули і я щодня писала по декілька розділів, - розповідає дівчинка. Люблю писати в електронному варіанті, так швидше, бо телефон завжди поруч зі мною, і я можу записати ідею в будь-який момент. Найголовнішим літературним критиком для мене є моя мама Оля та вчителька мови і літератури в школі. Також , коли приїжджаю в гості до бабусі з дідусем, то організовую їм літературні вечори. Я розставляю крісла, ніби то в читальній залі, зачитую їм розділ з книги і вони обов’язково мають розповісти мені свої враження.

Юля друкується в дитячих газетах та журналах

Мати дівчинки розповіла, що пишається тим, що її дочка зараз друкується в дитячих газетах та журналах. Зокрема нещодавно вірш «Весна» надрукували в газеті «Долонька». Буде шукати матеріальні ресурси або спонсорів, щоб надрукувати книжку Юлі. Каже, що захоплення дочки писемністю розпочалось якось самовільно. Просто вчителька замітила потенціал і направила на конкурс ім. П. Яцика, до якого мати Юлі дуже ретельно її готувала. Щодня школярка щось писала, навіть гуляючи, по вулиці вона йшла і описувала все, що бачить навколо, щоб збагачувати свій словниковий запас. І ці старання були не даремними, бо саме після перемоги в цьому конкурсі стало до кінця зрозуміло, що в неї є хист до написання і прози, і поезії. Хоча, як каже сама Юля, писати вірші  її вдається гірше, ніж прозу.

Зібрати всі свої книги дівчинка хоче в збірку «Зграйка божевільних створіннячок». Після завершення написання цієї збірки,  Юля планує  написати книжку про хорватську дівчинку. Юна письменниця їздила відпочивати в Хорватію і це надихнуло її до написання цієї книги. Юля більше вигадує в своїх творах, хоча основу може брати з життя і просто переробляти її. Найчастіше герої книг живуть за кордоном, бо автор вважає, що там життя цікавіше і веселіше. А ще всі твори мають щасливе закінчення і навчають інших творити добро.

Мріє стати журналісткою

В майбутньому дівчинка мріє стати успішною журналісткою. Ця професія її подобається, бо вона хоче багато подорожувати, знайомитись з цікавими людьми, а ще Юлі на все вистачає часу і пише тексти вона для задоволення, тому, на думку юної письменниці, ця професія їй ідеально підходить.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up