У кого тернополяни просять вибачення у Прощену неділю (ОПИТУВАННЯ)


У кого тернополяни просять вибачення у Прощену неділю (ОПИТУВАННЯ)

Кажуть, вміння по-справжньому прощати дається тільки великодушним людям. А вміння позбутися цього непосильного тягара дарує людям свободу і відчуття щастя. Тернополяни розповіли, що думають про прощення.

 

  • Безумовно, прощати потрібно, - вважає 45-річна Інна Молікова.  – Якби там не було, а з тягарем на серці дуже важко жити. Після цього у людей і хвороби з’являються, і настрою немає, тому потрібно вміти вибачати. І в цей день я хочу, щоб мене всі простили, якщо я когось образила, і я сама прощаю всіх сьогодні. Є випадки, коли людям дуже важко пробачити, це і вбивство, і зрада, але кожна людина повинна сама для себе вирішити, чи вибачати, чи ні. Я вважаю, що потрібно спочатку не ображати людей, не грішити, щоб потім не просити за це вибачення.

Колишній директор школи, голова облради в 2006-2009 роках, Михайло Миколенко має на душі тягар образи на деяких людей, але вважає, що прощати  просто необхідно, лише тоді ми варті називатися людьми.

Відео дня
  • Великі люди великої душі вміють прощати, - переконаний тернополянин. – Це є біблейська істина. Просто не всі ми здатні досягти цієї висоти. І я, наприклад, маю на когось злість. Але якщо це особиста образа, то я обов’язково пробачаю. Але якщо завдали болю і страждання всьому суспільству, то це вже дуже важко для мене. Розумом розумію, що потрібно вибачити, але серцем не можу.

Тернополянка Ірина Моргун забула про це свято, тому зранку була дуже схвильована, коли до неї зателефонував чоловік і сказав: «Вибач мені, кохана».

  • Я сама з Рівненщини і в нас ця традиція досі підтримується, - розповідає жінка. – З самого ранку я спілкувалася з багатьма родичі, які телефонували звідти і просили вибачення. Вони кажуть: «Вибач, якщо щось не так». А ми відповідаємо: «Бог простить». Тобто це і рідні, і близькі, і чоловік уже зателефонував, ну майже вся родина. Прощення – це взагалі дуже складне і філософське запитання. Є якісь такі речі, які ти довго не можеш комусь пробачити. Але, напевно, на все свій час. Адже людина дорослішає, мудрішає, починає усвідомлювати деякі речі.

Але існують тернополяни, які переконані, що прощення дарує людям спокусу знову робити погано, зокрема, це стосується прощення стосовно влади.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up