“Маю четверо дітей і всього пів року була в декреті”: як багатодітна мама з Тернополя досягнула успіху

“Маю четверо дітей і всього пів року була в декреті”: як багатодітна мама з Тернополя досягнула успіху

Наталя Маряш, тернопільська багатодітна матуся, працює перукарем близько 10-ти років. Як поєднувати успішну кар’єру, догляд за дітьми та час на себе у ексклюзивному інтерв’ю пані Наталя розповіла журналістці “20 хвилин”.

- Я зараз не уявляю свого життя без кого-небудь з своїх дітей, - говорить Наталя Маряш. - В мене вдома завжди шумно. Я ніколи не буваю сама, якщо чесно. Або на роботі з клієнтами, або вдома з сім’єю, або з подругами проводжу час. І, знаєте, в мене ніколи не виникає бажання залишитись наодинці.

Із майбутнім чоловіком Наталя познайомилась у 16-річному віці. Зараз жінка зізнається, що разом вони дорослішали, можливо, тому сім’я зараз така міцна.

- Я розкажу свій секрет як все встигати: мати доброго чоловіка, - каже Наталя Маряш, - Ми дуже багато пережили разом і, можливо, тому зараз такі близькі. Я не знаю, напевно, я вихована в такій сім’ї, з такими переконаннями про цінність родини, дітей, в житті, а можливо, це справді велика любов. В нас з чоловіком, звісно, бувають суперечки, як і у всіх людей, але як то кажуть: “Без сварки нема господарки” (посміхається. прим. ред).

Відео дня

За словами пані Наталі, професія обрала її, а не вона професію. Перукарем мріяла бути ще змалку.

- Я ляльок стригла в дитинстві, - говорить жінка. - Як і всі дівчатка, любила заплітати коси, потім почала подругам зачіски робити на якісь свята. Тому і пішла вчитись на перукаря. За весь час жодного разу не пожаліла про свій вибір. Жодного разу не уявила себе на іншій професії. Пізніше я навчилась робити макіяж, нігті. Не тому, що хтось вимагав, а тому, що сама дуже хотіла вдосконалюватись.

Мала фіолетове волосся і дуже коротку стрижку

Пані Наталя розповідає, що з кожним клієнтом намагається знайти спільну мову, адже люди в салон приходять для того, щоб відпочити і подбати про себе.

-  Коли ти робиш зачіску кілька годин, то неможливо мовчати не запитати навіть як людина почувається. Або поговорити про погоду чи на інші ненав’язливі теми, - каже пані Наталя. -Тому я зібралась з думками, поговорила з чоловіком і ми вирішили відкрити свою маленьку власну справу. Ми орендували салон, де я змогла зробити все так, як я мріяла в дитинстві. Я люблю стригти. Сама люблю експериментувати і хочу, щоб клієнти цього не боялись. Завжди розказую, що у мене було і руде волосся, і фіолетове, і чорне і світле, була пострижена дуже коротко, мала “хімію” і ніколи ні про що не жаліла. Бо зміни - це завжди добре.

Перукарка каже, що наймолодшого синочка інколи бере із собою на роботу. Емануїлу лише півтора року, тому в садочок пані Наталя, його ще дати не може. Троє старших дітей у садочку та школі.

- Зазвичай клієнти дуже добре реагують на дитину, посміхаються, говорять з ним, - розповідає пані Наталя Маряш.- Емануїл дуже чемний, грається собі, поки я працюю. В мене буває, що я по 5-6 разів ходжу з дому на роботу і навпаки. Бо треба відвести дитину, забрати з садочку, забрати зі школи.

На питання, чи не болять у неї ноги, Наталя посміхається, каже, що взагалі не пам’ятає, коли  хворіла востаннє, а ввечері, навіть після важкого дня, не відчуває втоми.

- В мами ніколи нічого не болить, бо вона завжди думає про когось іншого, - каже жінка. - Мене часто підтримує чоловік. Він дуже багато часу проводить з дітьми, відводить їх в садочок. Я не знаю що я робила би без нього. Хоча інколи справді важко: матеріально і встигати все, але я знаю, що даю дітям все, що можу, і вони в мене нічим не гірші від інших дітей.

“Поки що не думаю про п’яту дитину, але не виключено, що наважимося”

- Наша перша донечка Анастасійка з’явилась через рік після одруження, - говорить пані Наталя. - Чи то час був інший ще тоді, але ми не думали тоді, як зараз часто кажуть, щоб пожити для себе чи щось таке. За нашими уявленнями про сім’ю, у нас обов’язково мала бути дитина. Потім з’явився синочок і ще одна донечка. У нас віруюча сім’я, ми щонеділі ходимо до церкви і я переконана, що все що в Божих планах, все для того, щоб ми були щасливі.

У наймолодшого синочка Маряшів незвичне ім’я - Емануїл. Його мати розповідає, що коли була вагітна, почула це ім'я на Різдвяному богослужінні вночі. Зрозуміла, що воно створене для її сина.

- Я - щаслива мама, - каже жінка, - я не знаю, як люди можуть казати, що не встигають поєднувати роботу і сім’ю. Напевно, вони просто ліниві, або недостатньо люблять свою роботу. Я дуже мало відпочиваю, але не жаліюсь на це ніколи. У декретній відпустці я була всього півроку з усіма дітьми. У мене була така історія, коли захворіла дитина і я потрапила у лікарню з нею. То був червень напередодні випускного в школах. Я мала дуже багато записів на випускний. Мені настільки незручно було перед людьми, яких я могла підвести, що я залишила чоловіка з дитиною і поїхала на кілька годин на роботу. Бо це відповідальність перед людьми. Просто я спокійно встигаю приділяти час родині, вдосконалюватись у роботі і ще й відпочивати.

Як розповіла жінка, у неї багато подруг, з якими вона зустрічається щонайменше раз у два тижні. З дітьми у цей час залишається чоловік.

- Я впевнена, що за час коли мене немає нічого страшного не станеться, а вони гарно побудуть собі разом, - розповідає пані Наталя. - Мої дівчата знають, що я не можу виходити з ними щотижня, але і знають, що я ніколи не відмовлю ніколи, якщо мене знапрошують. Зараз то дуже важливо, така підтримка. Ми не виключаємо можливості, що у нас з’явиться п’ята дитина, але поки Емануїлчик ще маленький, то наразі поповнитись сім’я не планує.

Фото з особистого архіву автора.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Iren Lysak

    Декалька разів вживаєте "жалітись", або "жалію". Це русизм. Де редактори? Чому пропустили і не вичитали матеріал???

    Iren Lysak reply Iren Lysak

    А що ви мені намагаєтесь довести?

    Наталія Швайка Репак reply Iren Lysak

    Наталія Швайка Репак reply Iren Lysak

    Iren Lysak крім ваших особистих тверджень, ви можете довести, що даного слова не існує в українській мові?

    Iren Lysak reply Iren Lysak

    Наталія Швайка Репак і ще, ви вжили це слово три чи чотири рази. Невже ні разу не прийшло до голови замінити його відповідним синонімом?

    Iren Lysak reply Iren Lysak

    Наталія Швайка Репак за який рік той словник? Там приклади датовані 1950 - 1960!!!

    Наталія Швайка Репак reply Iren Lysak

    Iren Lysak

    Iren Lysak reply Iren Lysak

    Наталія Швайка Репак те саме..

    Наталія Швайка Репак reply Iren Lysak

    Iren Lysak а жаль?
  • Андрій Шевченко

  • Наталя Маряш

    Дякуємо!!!
  • David Starr

    Перукар - це успішна кар'єра? Перукар - це одна із найшкідливіших професій. А у цілому - хороша сім_я, здоров_я вам!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up