У Тернополі справжній бум на «Файну карту». Скільки треба чекати, щоб її отримати

У Тернополі справжній бум на «Файну карту». Скільки треба чекати, щоб її отримати
  • Тернополяни нарікають, що отримати «Файну карту» стало важче, адже потрібно вистояти в черзі не одну годину.
  • Не всі у масках, та й навіть вона не рятує, коли в замкнутому просторі стільки людей.
  • Ажіотаж, очевидно, пов'язаний зі змінами умовами проїзду в громадському транспорті з 1 жовтня.

Журналіст «20 хвилин» у вівторок, 28 вересня, завітав у пункт оформлення та видачі карти ТОВ «Системний зв’язок» за адресою вулиця Чорновола, 1, аби перевірити, чи дійсно охочих отримати карту настільки багато, як повідомляють нам читачі. 

У черзі більше півсотні людей

14.00 людей дуже багато… Сам пункт оформлення та видачі знаходиться на другому поверсі. А черга – від першого до другого. 

Відео дня

Серед тих, хто очікує, було чимало іноземців, людей старшого віку, як ми помітили, небагато. У масках, на жаль, далеко не всі.

Підходимо до однієї з тернополянок, що очікує на початку черги та запитуємо, скільки ж доводиться чекати.

– Стою в черзі понад годину. Вона просувається відносно швидко, хоча час свій я втрачаю. А щодо масок… Вистояти в них стільки часу дуже проблематично, бо стає спекотно, – каже тернополянка.

Ще одна жінка, що представилася Наталею, пояснила, що вирішила отримати «Файну карту», бо з 1 жовтня запроваджують безготівковий проїзд.

– Але ж ви бачите, тут не тільки тернополяни, але й студенти-іноземці очікують. Та й не всі чекають, щоб отримати карту. Дехто загубив, у когось не працює, хтось зламав. Тому й такі черги, – каже пані Наталя.

Також жінка додала, що нарікань на роботу працівників пункту оформлення та видачі вона не має та ставиться до ситуації з розумінням.

– А я от не можу зрозуміти. Хіба не можна було передбачити, що з цим запровадженням безготівкового проїзду будуть такі черги? – обурюється тернополянин Юрій. – То нехай би сюди більше працівників посадили, абощо. В мене вдома двоє малих дітей, тут купа людей і в тому, що вони не мають ковіду, я не впевнений.

Робимо все можливе

Чому такі черги? Запитуємо у працівників.

Заходимо та бачимо двох дівчат, які просять відвідувачів заходити по одному. 

– Ви двоє приймаєте людей для оформлення? – запитуємо.

– Завтра буде ще одна працівниця, – пояснила одна з них.

– Люди скаржаться, що мусять чекати понад годину в черзі, – пояснюємо мету свого візиту.

– Зрозумійте, ми робимо все можливе. Намагаємося працювати оперативно, – каже співрозмовниця.

У ТОВ «Системний зв’язок» - підприємстві, що займається оформленням та видачею електронного квитка «Файна карта» пояснюють, що такий ажіотаж спостерігають впродовж останнього тижня.

Це зумовлено тим, що багато студентів бажають її отримати, а також тим, що з 1 жовтня в громадському транспорті вводять безготівковий проїзд.

– Той факт, що з персоніфікованою «Файною картою» можна заощадити, спонукає людей її оформити, – пояснюють у ТОВ «Системний зв’язок». – До того ж, із персоніфікованим квитком проїзд на гривню дешевший, аніж з неперсоніфікованим.

Подати анкету на виготовлення електронного квитка можна не лише у ТОВ «Системний зв'язок» за адресою вулиця Чорновола, 1, але й у ЦНАПs на вулиці Острозького, 6. Також можна оформити карту онлайн, однак варто пам’ятати, що ця послуга платна та вартує 65 гривень, і оплата здійснюється під час оформлення анкети на сайті.

Якщо ви йдете оформляти карту особисто У ЦНАП чи ТОВ «Системний зв’язок», варто оплатити її оформлення заздалегідь – 65 гривень, або 125 гривень (якщо бажаєте отримати її за два робочих дні) за наступними реквізитами:ТОВ «Системний зв'язок», р/р 26000055112638 в Тернопільській філії КБ «Приватбанк», МФО 338783, код ЄДРПОУ 37838893; IBAN: UA663387830000026000055112638 призначення платежу: за виготовлення карти для (ПІП особи, котрій виготовляється карта). Термінове виготовлення можливо замовити лише прийшовши на Чорновола, 1, у ЦНАП таку послугу не надають.

Якщо ви бажаєте отримати «Файну карту», в черзі стояти не потрібно. Для оформлення карти потрібен пакет документів, в кожної категорії громадян (учні, пільговики. мешканці міста) він свій. Детальніше з документами ви можете ознайомитися за посиланням. Серед необхідних документів: оригінал та копія паспорта, квитанція про оплату, оригінал та копія реєстраційного номера облікової карти платника податків, тощо.

Графік роботи пунктів оформлення та видачі карти тернополянина:

Оператор електронних систем міста

Адреса: вулиця Чорновола, 1 (2 поверх);

понeділок – четвер: 08:00 -18:00, 

п’ятниця: 08:00 -17:00, 

субота – неділя: вихідний. 

Телефони гарячої лінії оператора +38 0352 400 350, +38 050 0400 350, +38 067 2400 356.

Центр надання адміністративних послуг

Адреса: вулиця Князя Острозького, 6;

понеділок

08:00–17:15

вівторок

11:00–20:00

середа

08:00–17:15

четвер

08:00–16:00

пʼятниця

08:00–16:00

субота

08:00–15:00

неділя

Зачинено

Телефон: 0352 404 194

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (75)
  • Viktor Aleksandrovich Ka

  • Viktor Aleksandrovich Ka

    ЗАБУЛИ ЯК НЕДОРОЗУМІННЯ ПОКЛИКАНЕ ОЛІГАРХАМИ КОЛИСЬ ЗАХТІЛО ЗАЛІЗТИ У ВАШІ КІШЕНІ-https://www.youtube.com/watch?v=SjDFKPFOl8w

  • Yura Pypko

    Думаю готівку тоже будуть приймати
  • Вікторія Цимбалюк

    Проїзні купити можна не на кожній зупинці значить їздити можна не платити . Хай спершу доступ до проїзних зроблять і більше місць де можна їх поповнити

keyboard_arrow_up