В чому секрет успіху в бізнесі розповіла власниця «Кав’ярні на Валовій»

В чому секрет успіху в бізнесі розповіла власниця «Кав’ярні на Валовій»
  • «До людей потрібно ставитись з любов’ю, навіть в найменшій дрібниці!», - переконані у команді Кав’ярні на Валовій.
  • Власниця Валентина Клепач каже, що живе власною справою, і кав’ярню називає «четвертою дитиною». А ще - у бізнесі не можна розслаблятись, завжди має бути  відповідальний керівник. 

Про життя і справи «RIA плюс» розмовляє з власницею кав’ярні на Валовій Валентиною Клепач.

- Коли почали займатись бізнесом?

- Кав’ярню відкрили в 2006 році - їй вже 11 років. Заклад розташований на старовинній вулиці у будинку, що був збудований ще в 1902 році. Ми зробили кав’ярню в австро-угорському стилі - гріх відкривати щось модерне в такій будівлі, від якої аж віє історією. Ми навіть колір фасаду будівлі не міняли. Випробували чимало видів кави, і найбільше мені сподобалась кава Ju lius Meinl, яку обсмажують італійці для австрійців. Це найпопулярніша кава в Австрії.

Напевне це була доля, бо, як потім виявилось, ця кава продавалась понад 100 років тому в Тернополі. В нас висять старовинні фотографії, і десь через рік після відкриття я придивились, що на одній з них, яку зробили неподалік Валової, на вивісці пише польською мовою «Складніца кави Юліуса Майнла». Ми ледь не впали, коли дізнались. Значить так мало статись, вона мала повернутися в Тернопіль. Ця кава стала нашим символом, з нею працюємо і до сьогодні.

- Що вас надихнуло створити саме кав’ярню?

- Каву любити почала давно, ще в дитинстві мені подобався її запах. Багато подорожувала за кордоном, і надихнулась відкрити у Тернополі саме європейську кав’ярню. Інтер’єр прикрасили антикварними речами, старими фотографіями, які створюють атмосферу затишку та комфорту.

- Які особливості страв та напоїв, котрі пропонуєте?

- Ми закуповуємо найкращі сорти кави в Європі. В Тернополі можна знайти і дешевшу каву, проте в нас кава найвищого ґатунку. Якщо говорити про нашу випічку, то вона виготовлена принципово з натуральних продуктів без фарбників та консервантів. Вишукані італійські десерти, запашні штруделі, фірмові млинці Від Шефа з розою та інші неповторні десерти порадують навіть гурманів.

- У чому полягає специфіка вашої роботи?

- Ми одні з перших навчали тернополян культури кавування. Коли ми тільки відкрились, багато хто навіть не знав що таке еспресо, рістретто тощо. Зараз люди вже більш обізнані. 

- Хто є вашим клієнтом?

- В нас є такі відвідувачі, які з моменту відкриття приходять до нас ледь не щодня. До нас часто заходять іноземці. Одного разу прийшли українці, які зараз живуть в Австрії - вони були дуже здивовані, що у Тернополі є кава Ju lius Meinl, побачивши її логотип на нашій вивісці. Часто в нас влаштовують романтичні вечері, освідчення - все діло в атмосфері нашого закладу. В нас є розмаїття кави та десертів різної подачі та смаку, для справжніх поціновувачів.

- Які у вас критерії підбору персоналу?

- В нас працівники «тримаються» практично з часу відкриття, персонал практично не змінюється. Колектив злагоджений, це вже як друга сім’я. Коли людина приходить до мене на роботу перше запитання, яке я задаю - чи палить, адже це не припустимо у закладах харчування. Важливі також позитив і бажання працювати. 

- Які плани команди на наступний рік?

- За час існування сама кав’ярня майже не змінилась - ми бережемо традиції та історію. Влітку плануємо зробити косметичний ремонт, оновимо меблі, але стиль залишиться той самий. Можливо додамо в меню кілька нових страв.

- Чи підтримує сім’я у веденні справи? Чи важко бути бізнесвумен?

- Моя сім’я - це моє надхнення. Звичайно, інколи важко поєднувати бізнес і особисте життя. Просто я живу цією справою. В мене троє дітей, і кав’ярня мені як четверта дитина. Що б там не було, у бізнесі не можна розслаблятись - завжди має бути відповідальний керівник. 

- Чи є у вас власна формула успіху?

- Не кожна кав’ярня протримається стільки років в центрі міста, тому, звісно, секрет є. Наша формула успіху звучить дуже просто: «До людей потрібно ставитись з любов’ю, навіть в найменшій дрібниці!». Як кажуть самі відвідувачі, Кав’ярня на Валовій - місце, куди хочеться повертатися. 

Довідка «RIA плюс»

Клепач Валентина Анатоліївна народилась 1 вересня 1974 року у Тернополі.
Сімейний стан - заміжня, виховує трьох доньок. 
Освіта - середня за спеціальністю «Технолог приготування їжі та організації ресторанного бізнесу». 
Хобі - подорожі.
Тернополяни визнали «Кав’ярню на Валовій» переможцем в щорічному 12-му конкурсі «Народний бренд 2016».

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube. 

Коментарі (1)
  • Кактус

    люблю цю кав’ярню, але чесно кажучи в каві не розбираюсь. Мені що Юліус, що нескафе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:45 Авто вилетіло на тротуар в самісінькому центрі Тернополя. У крові водія 2, 08 проміле алкоголю (ФОТО) photo_camera 20:00 Закриваю і відкриваю лікарняний не виходячи з дому! Зібрали для вас доступні електронні медичні послуги stars 19:03 Ми відтворили ретро фото з центру Тернополя. Дивіться, як змінилось місто! photo_camera stars 18:10 Де у Тернополі не буде світла 2 серпня Від читача 13:42 Порядок надання 14-денної відпустки при народженні дитини для чоловіків та інших членів сім’ї. 17:29 На Тернопільщині відкрили пам’ятник герою українсько-російської війни розвіднику Михайлу Цимбалістому 17:01 Які хрестики не можна носити та які ікони мають бути в домі: о.Олексій Філюк відповідає на ваші питання stars 16:03 Малюнки та послання з усієї України: що пишуть фестивальники в Автограф зоні "Файного Міста" (ФОТО) photo_camera stars 15:02 Що ви знаєте про замки Тернопільщини? (ТЕСТ) stars 14:05 Урядова тарифна політика блокує розвиток громад (пресслужби) 13:05 Серпневі зміни: що чекає на тернополян з нового місяця? Аналізуємо stars 12:05 В Тернопільської міської лікарні №2 завершують реконструкцію приймального відділення 11:02 21 новий випадок COVID-19 зафіксовано в Тернопільській області. Дані з районів та ситуація в Україні 10:02 Тернопільська поліцейська обчистила пакунки з речовими доказами: забрала канабіс та особливо небезпечні наркотики 09:01 Ідеально хрумкі. Рецепт малосольних огірків за 3 години від Клопотенка photo_camera 08:00 Сьогодні, 1 серпня: День інкасатора та Всесвітній день скаутської хустки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up