Від одягу для ляльок – до власної Швейної Студії

Від одягу для ляльок – до власної Швейної Студії

Тернополянка Олена Куйбіда заснувала Швейну Студію «YOU CAN», де не лише шиє одяг, а й навчає усіх охочих крою та шиття і допомагає нечуючим дівчатам пошити власноруч святкові сукні.

У дитинстві Олена Куйбіда любила шити одяг для ляльок. Потім було профтехучилище, робота з пошиття одягу на різних підприємствах і, врешті, власна справа. При чому Швейна Студія «YOU CAN» має ще й соціальну складову.

Працювала з 14-ти років

Засновниця Швейної Студії «YOU CAN» тернополянка Олена Куйбіда багато років наполегливо йшла до своєї мрії – робити те, що подобається, допомагати людям бути красивими і займатися соціальним підприємництвом. Але перш, ніж підкорити омріяні вершини, їй довелося пройти через значні труднощі та випробування.

Олена Куйбіда росла в багатодітній сім'ї, де окрім неї було ще дві сестри і брат.

Відео дня
  • Мій тато помер, коли мені було майже 12, і відтоді нас чотирьох пильнувала наша матуся, яка дуже старалась нам дати все необхідне, – розповідає жінка. – Моя перша робота була в 14 років. Спочатку я продавала морозиво на базарі, потім робила хот-доги.

Упродовж року з понеділка до п'ятниці Олена ходила на навчання, а на вихідних – на роботу на базар.

Вдосконалила швейні навики

Після дев’ятого класу поступила в ПТУ №3 на швейну справу.

  • Я з дитинства шила одяг для своїх ляльок, мені це подобалось, – каже тернополянка. – Проте планувала йти на оператора банківської справи. Так сталося, що саме тоді на цю спеціальність був перебір і мені не вистачило місця. Лише тепер я розумію, що Бог приготував мені набагато цікавішу творчу долю, за що я Йому надзвичайно вдячна.

Після профтехучилища дівчина працювала на пошитті штор. Потім вийшла заміж, а невдовзі пішла в декретну відпустку. У вільний час брала індивідуальні замовлення на пошиття. Коли синочок підріс і пішов у дитсадок, Олена Куйбіда поступила в Галицький коледж ім. В. Чорновола. Відтак влаштувалася у весільний салон, де навчилася шити дитячі та дорослі плаття.

  • Був період, коли я працювала в Dembohouse закрійником, – розповідає тернополянка. – Згодом у мене народилась донечка і поки вона росла я зрозуміла, що хочу спробувати себе в іншій ролі.

Створила власну Швейну Студію

Саме тоді в неї виникла ідея створити Швейну Студію «YOU CAN». Каже, що ця назва є для неї нагадуванням –  «я можу більше, ніж я думала, і щиро вірю, що більшість людей недооцінюють свої можливості».

  • Моя дуже хороша подружка Олеся Федорович допомогла створити логотип, – каже вона. – Він мене щоразу надихає.

У Швейній Студії «YOU CAN» можна пошити все, крім виробів із хутра та шкіри. Також тут проводять навчання крою та шиття для усіх бажаючих жінок.

–             Рукоділля – це талант, який нам дано від природи, – переконана Олена Куйбіда. – Я люблю жіночу атмосферу і стараюся дати побільше цінної і практичної інформації.

Допомагає нечуючим дівчатам

Навесні цього року молода жінка стала учасницею Школи соціального підприємництва. Це дало їй багато знань і цінних знайомств.

– Нам допомогли вибрати одну категорію людей, яким ми можемо допомогти, – пояснює засновниця Швейної Студії. – Я вибрала нечуючих  дівчат і зробила їм цікаву пропозицію.

Після благодійного дефіле «Ти квітка», що відбулося в травні на Театральному майдані Тернополя за участю дівчат-моделей із вадами слуху, пані Олена запропонувала випускницям школи-інтернату пошити собі випускні плаття власноруч.

  • Сформувалась група з 5 дівчат, яким стиліст Оля Вінницька підібрали фасон та колір суконь, – каже тернополянка. – Ми з ними зустрічаємось раз в тиждень. Коли всі сукні будуть готові, ми неодмінно долучимось до якогось показу або ж організуємо фотосесію. А після цього візьмемося за пошиття випускних суконь.

Бізнес-проект визнали найкращим

22 червня цього року Олена Куйбіда успішно закінчила Школу соціального підприємництва і представила на розгляд журі свій бізнес-проект «Швейна Студія «YOU CAN». Примітно, що саме він здобув найбільшу кількість балів від експертного журі. В результаті пані Олена отримала сертифікат на навчання у Києві.

  • Цей виграш став для мене приємним сюрпризом, бо всі учасники мали класні проекти, – стверджує власниця Швейної Студії. – Сертифікат на тижневе навчання підприємництву в Києві я використала частково, бо була лише три дні, а не тиждень. Для себе я зробила дуже багато висновків.

Нещодавно Олена Куйбіда запровадила у своїй Швейній Студії нові стандарти. Відтепер всі речі, пошиті тут, мають логотип «YOU CAN».

  • Наразі я готую на продаж  модні, теплі, дитячі плаття, – каже тернополянка. – Розумію, що у своєму житті дівчатка мають багато подій, де треба виглядати ексклюзивно. Зі свого боку буду робити все, щоби ці сукні були зручні, сучасні, якісні і пошитті з любов'ю!

Олена Куйбіда додає, що на створення особливих, продуманих до найменших деталей платтячок, її надихає дворічна донечка Христинка, похресниці, племінниці і усі красиві дівчатка. А ще молоду жінку окрилює підтримка коханого чоловіка Михайла і допомога 12-річного синочка Романа, який при потребі залишається з молодшою сестричкою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up