Відомі Михайли Тернополя розповіли про те, чому їх так назвали

Відомі Михайли Тернополя розповіли про те, чому їх так назвали

Свій День ангела сьогодні святкують Михайли. Відомі  іменинники Тернополя розповіли  про те, чому їх назвали на честь архангела і поділились розповідями про те, як ангел-охоронець оберігав їх.

Називали не Михайлом, а кликали Стахів брат

Михайло Михайлович Ониськів - український краєзнавець, поет, журналіст, літературознавець, громадсько-політичний діяч.

Свій День ангела вирішив не святкувати цього року, тому що таким чином вшановує пам’ять друга, який недовно помер. Каже, що сьогоднішній день присвятив роздумам над життям.  

Михайлом чоловіка назвали на честь батька. Проте в дитинстві його не плутали з батьком, тому що чоловіка називали не Михайлом, а кликали Стахів брат. Так його називали  через те, що він любив проводити час зі своїм братом Стахом.

Відео дня

Михайло Михайлович розповів, що завжди відчував Божу допомогу через ангела-хоронителя. Так наприклад, запам’ятався йому випадок зі студентських часів, коли він не міг вступити у вуз, і незвичний випадок допоміг йому.

- Я - селянський син, вступав три рази в Чернівецький університет, - розповідає пан Ониськів. - Один раз не пройшов, другий раз не пройшов... Третій раз написав такого вірша до ректора, бо знав німецьку мову, але не мав прохідного балу:

Шановний професоре Вілуцький,

Звертається селянин.

Поставтесь до мене по-людьськи,

бо часу минає плин.

Бо друзі мої вже у вузі,

А я на кухні пишу.

І що ж я коханій матусі,

В село по приїзді скажу?

Це тільки частина вірша. Ректор поставив резолюцію на вірші і зарахував хлопця до вузу. Це одна із історій, коли чоловіку щастило в житті.

Родинна традиція - Михайлами називають через покоління

Михайло Попівчак –  тернопільський фокусник-ілюзіоніст. Чоловіка так назвали в честь його дідуся, якого теж звали Михайлом. У родині Михайла Попівчака існує традиція називати Михайлом хлопчика через покоління, якщо народжується син. Чи будуть продовжувати цю традицію в роді  пана Попівчак чоловік не знає.

- Це напевне будуть вирішувати діти, якщо їм сподобається ім’я, вони будуть називати дітей так. Може було б це непогано, навіть було б цікаво, я був би не проти це точно, - каже пан Попівчак.

Щодо того свого ангела-хоронителя, то чоловік говорить, що в житті  були випадки коли відчував, що ангел допомагав йому. Проте конкретних ситуацій пригадати не може. Каже, що ніколи не сумнівався у могутності свого ангела-охоронця.

 

Михайло близьке до французького Мікель

Михайло Антонович Безпалько – тернопільський актор. Він є рекордсменом України – найбільший досвід роботи  Дідом Морозом: вже 60 років працює в образі цього персонажа на Новий Рік.

Назвали його Михайлом, через те, що народився у Франції,  та м’я Михайло близьке до Мікель, яке є традиційним у тій країні. Святкує День ангела на роботі. Називає роботу святом, тому що у його віці  працювати  – це свято.

- Коли мене питають куди ти йдеш, я кажу на свята, розповідає актор. - А яке свято? На роботу. А знаєте чому роботу називаю святом, тому що під 80 років  я ще потрібний, я ще задіяний, то мабуть в нашому віці роботу називають святом,а робота – це рух, зустрів багато друзів поспілкувався і є наснага.

Актор говорить, що якими б не були люди, проте коли гримить грім – хрестяться, вважає, що в Бога потрібно вірити і в молитві не просити в першу чергу чогось, а дякувати. Каже, що в житті були різні ситуації, і дуже часто йому щастило так, що можна сказати, що ангел-охоронець беріг його.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up