Відомі у Тернополі Миколи розповіли, як вони святкують іменини

Відомі у Тернополі Миколи розповіли, як вони святкують іменини

Сьогодні, 19 грудня, відзначають свято Миколая. Відомі у Тернополі Миколи розповіли, чому  їх так назвали і як вони святкувють іменини.

Микола Миколайович Костик  - обласний дитячий невропатолог. Лікар розповів, що у його сім`ї традиція називати синів Миколами. Всі члени родини звикли до цього імені. Батько Миколи Костика – Микола, син –Микола, внук теж Микола.

- Ми звикли до імені Микола. Звикли кликати Микола-внук, Микола-старший, Микола-син, - пояснює лікар.

Миколу Костика назвали в честь батька. Святкує іменини лікар у колі сім`ї з дітьми та внуками. Оскільки в родині багато Микол, то свято спільне для всіх. За словами лікаря, починають всі Миколи святкування разом у сім`ї, потім, як правило, розходяться  по своїх компаніях.

Відео дня

Микола Бажанов – актор, режисер. Назвали його на честь дідуся, якого теж звали Миколою.  Актор говорить, що ім`я своє любить.  Свій День ангела Микола Бажанов відзначає завжди.

- Святкую з друзями, розношу подарунки, більше роблю свято для друзів, ніж для себе, - каже актор.

Як правило, Миколі Бажанову на іменини дарують невеличкі подарунки, але зі смаком. Актор розповів, що для нього особливим стає свято, коли грає роль в той день на сцені. Також, як зазначив він, на його іменини його можуть здивувати друзі подарунком або привітанням, наприклад, траплялося, що приходили до актора з привітаннями в 7 годині ранку.

 

Микола Лазарович - історик, вчений,  заслужений працівник освіти України. Дід історика називався теж Миколою Лазаровичем, тому і внука назвали Миколою, в честь діда. Дідусь був військовим УПА, мав псевдо «Недоля». Микола Лазарович, пішовши добровольцем в АТО, отримав псевдо «Професор».  

Святкувати свій День ангела історик не буде, тому що за минулу добу загинуло  в АТО троє людей, через такі події в Україні Микола Лазарович не хоче святкувати іменини.

  • - Знаєте, я вже вийшов з того віку, щоб святкувати, - каже пан Лазарович. - Та й  період такий, що, чесно кажучи, не до святкування. Болить душа  за хлопців, які там, яким набагато важче. А ще важче їм через те, що лише невелика частина людей, як мені здається, переймається  проблемами тих хлопців, які тримають мир на своїх плечах.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up