Тернопільський поет Юрій Матевощук розповів, як вийшов з вагона і закохався

Тернопільський поет Юрій Матевощук розповів, як вийшов з вагона і закохався

Дружина Юрія Матевощука – неперевершений кулінар, особливі рецепти перейняла від своєї та бабусі чоловіка. А ще вона захоплюється посткроссингом. Із десяти років листується зі своїми однолітками, які живуть в різних куточках світу

Якщо говорити про ніжність і чуттєвість у стосунках, то це точно про них. Юрій Матевощук та його дружина Лілія з посмішкою розповідають, що їхня історія від початку і до нині – одна романтика.

Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Юрія Матевощука знають у Тернополі як поета, організатора фестивалів, телеведучого. Писати почав зовсім випадково, спочатку жага до красного слова була лише спортивним інтересом, зізнається він. Хотів довести досвідченим літераторам, що він впорається. Але згодом звичайне римування переросло у серйозне захоплення. Через вірші чоловік виражає громадську позицію, переживання та власні емоції. І вже у 22 роки Юрій опинився у списку Національної спілки письменників України. Музою та найбільшою натхненницею тернополянина є дружина Лілія. Співзвучність імені та назви квітки недаремна. Вона і справді є надто жіночною, ніжною, тендітною та неповторною для свого чоловіка.

Відео дня

Познайомилися в соцмережах

Ще раніше в інтерв’ю журналісту «RIA плюс» Юрій розповідав про їх історію кохання, яка почалася з листування в соцмережах.

- Якби не поезія, ми  з нею, мабуть, і не познайомилися б. Адже сама Ліля – з Одеської області. Дружина, як і я,  любить читати. Натрапила в Інтернеті на мій вірш про божевільних, знайшла мене у Вконтакті. Так ми почали переписуватися. Розмови були приємними, до того ж вона любить рок-музику. А я просто фанатію від дівчат, які слухають рок. Потім я поїхав до неї в Одесу. Як вийшов з вагона, побачив її, так і закохався на все життя, - розповідає він.

Зустрічалася пара три роки. Одружилися у вересні 2013 року. І як розповідає Лілія, солодких миттєвостей у стосунках завжди було вдосталь – від моменту знайомства у 2010 і до нині.

- Як на мене, то увесь період, відколи ми разом, - одна романтика, - посміхаючись продовжує вона. – Юра завжди вмів мене приємно здивувати. Наше весілля не було пишним, святкували у колі найближчих людей. Головне для нас було взяти шлюб, а от помпезні церемонії не для нас. У кожного в житті свої пріоритети.

Скромність, вихованість – ті риси характеру Юрія, які найбільше вразили Лілю при першій зустрічі. У чоловікові і досі найбільше цінує гострий розум, щирість та сміливість.

Люблять проводити час утрьох

Сім’я для подружжя Матевощуків – найбільша цінність.

Юра та Ліля мають маленьку донечку Єву, їй лише 1 рочок і 5 місяців.

- Донечка – наша велика радість, поки маленька, то, здається, однаково схожа, що на мене, що на чоловіка, не лише ззовні, а й навіть за характером, - розповідає жінка. – Ми з коханим любимо подорожувати, обожнюємо море. Та найбільша насолода з появою донечки – цікаво проводити вільний час утрьох. Прогулянки, гойдалки, інші розваги, нам ніколи не буває сумно.

Головою родини традиційно є Юрій. У цьому, каже Ліля, вона тримається консервативної думки. У побутових питаннях пара теж проблем не шукає.

Дитиною займаються обоє

- Можливо я старомодна, але готувати і підтримувати чистоту в домі повинна жінка. Та не виключаю того, що чоловік може приготувати вечерю чи разом з дружиною прибирати в квартирі, - каже співрозмовниця. – Так, до появи дитини, ми, наприклад, прибирали разом. Наразі я більше часу вдома, тому обов’язки розподілилися самі собою. Але чоловік допомагає у всьому. Дитиною, на мою думку, повинні займатися обоє батьків, адже мама тата не замінить, а тато маму. На щастя, ми з коханим і тут мислимо ідентично.

У всіх питаннях, чи то побутових, чи робочих подружжя завжди радиться один з одним. На питання, як «вживаються» дві творчі особистості, відповідають жартома.

- Чудово. У мене в самої в голові Нарнія, тому ми чудово розуміємо одне одного у всьому, - говорить Лілія.

Юра зараз перебуває за кордоном на фестивалі. Можливості говорити практично немає, але, спіймавши вай-фай, лаконічно відписує: «Та я її просто люблю, тим усе сказано!»

До виходу в декрет Лілія Матевощук працювала в Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Вона – дуже творча особистість. Любить якісну музику. Їй до снаги такі виконавці, як Тарья Турунен, Scorpions, Rammstein, Epolets, Transylvania damn fun, Горан Бреговіч...Усе, що подобається душі)

Серед хобі тернополянки – література, історія, краєзнавство, генеалогія (вивчення родоводу – прим. авт.), філокартія (колекціонування листівок – прим. авт.), філателія (колекціонування поштових марок – прим. авт.) та посткроссинг (отримання листівок зі всього світу – прим. авт.). Щодо останнього захоплення, то, як розповідає героїня, воно в неї виникло ще в дитинстві.

Має листи з усього світу

Ще в десять років дівчина почала листуватися з ровесниками з різних куточків світу. У відповідь на свої листівки отримувала кореспонденцію з-за кордону. Згодом посткроссинг став не просто хобі, Ліля ретельно вивчає профіль отримувача на сайті, а потім вже відправляє листи тим, хто найбільше зацікавив. Наразі у своїй добірці героїня має листівки з багатьох країн світу із зображенням краєвидів, архітектурних пам’яток, мостів, годинників, ліхтарів тощо.

А ще героїня публікації – чудова господиня та прекрасний кулінар. Багато рецептів отримала у спадок від своєї бабусі, а ще немало смаколиків навчила готувати і Юрина бабуся. Хоча з приготування їжі жінка особливого культу не робить.

- Усі люблять поласувати чимось смачненьким, і ми в тому числі, - говорить вона. – Мені особисто до смаку страви, які готують на півдні України. Дуже любимо з чоловіком польський суп журек, вперше скуштувала його під час мандрівки у Краків. Потім навчилась сама готувати.

Що ж стосується рецептів сімейного щастя, то пара їх не дає. Подружжя впевнене: кожна сім’я може кувати своє щастя. Просто треба любити один одного і не забувати про клятву, дану перед Богом.

 

Рецепт кабачкового соусу від Лілії Матевощук

-молоді кабачки;

-молода картопля;

- борошно;

-сіль та перець чорний мелений – за смаком

Обсмажити на рослинній олії окремо кабачок та окремо цибулю, додати 2-3 ст. л. борошна та стільки ж сметани. Потім покласти картоплю, порізану великими кубиками, залити водою, щоб вкривало. Додати сіль та перець за смаком. Тушкувати хвилин 20. Важливо – готувати страву краще у чавунній каструлі, вона чудово зберігає всі поживні властивості овочів та надає соусу бездоганного смаку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up